Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Milo vauva - Sydän vähän kallellaan
 

Milo vauva

Kaipaan todella kirjoittamista, mutta meidän elämässä on nyt vain niin liikaa vastoinkäymisiä etten saa millään ajatuksia kasaan. Mummoni on todella huonossa kunnossa ja on selvää ettei hän jaksa enää kauaa. Iltaisin koko kroppani on aivan vetelä enkä saa mitään aikaiseksi. Huoli mummostani on suuri. Saarenmummoni hautajaiset pidimme viime keskiviikkona, ja tuntuu epätodelliselta ettei häntä enää ole. Mummoni oli vain 74-vuotias eli hän kuoli turhan varhain. Pappojani en ole koskaan päässyt tapaamaankaan, joten pian minulla ei isovanhempia enää ole.

Tämä vuosi on ollut perheellemme monella tapaa hyvin raskas, sillä Milon vauva-aikakaan ei ole ollut lainkaan helppoa. Nyt Milon kanssa on jo onneksi helpompaa. Milosta haluaisinkin kertoa Teille ihanille lukijoille enemmän, sillä hän on mitä mainioin poika.

Milo on jo neljä kuukautta ja muistuttaa hurjasti isäänsä ulkonäöltään. Milon kroppa on myös Johnnyn mallinen, hoikka ja pitkä. Nyt poika on viimein saanut hieman kermua jalkoihin ja täytettä poskiin ja on helpottavaa, kun näkee kunnolla, että hän kasvaa allergioista huolimatta. Neuvolassa olemme käyneet kuukauden välein ja Milo kasvaa neuvolan käyrien mukaan oikein hienosti rintamaidolla. Milo on allergioiden vuoksi seurannassa Mehiläisen lastenlääkärillä ja siellä vierailemme kuukauden välein.

IMG_5867

Aiomme aloitella Milon kanssa pikkuhiljaa sosekokeilut, kunhan ensin tietäisin mitä sosetta hänelle uskaltaisin tarjota. Päärynä tuntuisi ainakin sopivan, joten siinä on alkuun ainakin yksi hedelmä. Ennen herkkujen syöttämistä olisi mukava kokeilla kuitenkin jotain muuta. Amalialle tarjosin ensimmäisenä soseena porkkanaa, mutta Milolle porkkana ei ole valitettavasti vaihtoehto. Maissia olen miettinyt, mutta jahkaan vielä hieman sen kanssa, ehkä myöhemmin. Kesäkurpitsaa ajattelin antaa, mutta jotakin muutakin olisi mukava saada menemään.
Antakaa vinkkejä millä soseilla lähtisimme kokeilemaan?

Hieman kuitenkin haastetta, sillä Milolle ei käy peruna, bataatti, kukkakaali eikä parsa. Parsakokeilun jälkeen en ole kokeillut omaan ruokavaliooni parsakaalia, joten ehkä se pitäisi vielä testata vai onko niin että jos ei tankoparsa käy, niin ei käy myöskään parsakaali.

IMG_5863

Milo on oikea sylivauva, kuten Amaliakin aikoinaan oli. Milo viihtyy lattialla pieniä hetkiä ja parhaiten tietysti viihdyttäjän kanssa. Kyllä hän onneksi yksinkin siellä köllii, mutta suhteellisen nopeasti hermostuu. Pienestä takiaisesta huolimatta yritän pitää siivouspäivän kerran viikossa arkipäivänä, jottei viikonloppuna tarvitsisi siivota. Ruokaa valmistan joka päivä ja kotityöt hoidan niin hyvin kuin ehdin.

Mä tässä vähän lueskelen

Mä tässä vähän lueskelen

Milo on usein Amalian ja minun leikeissä mukana, sillä Milo nukkuu päiväunensa puolen tunnin pätkissä. Pikkuveli ei aina ole mieleistä leikkiseuraa ja pariin otteeseen Amalia on hermostuksissaan tokaissut, heitetään vauva roskikseen! Sisko on myös sanonut mustasukkaisuuksissaan hieman itkuisella äänellä: vauva menee nyt taivaaseen!

IMG_5415Mitäs se sisko mun otsaan liimasi..

IMG_5427Käsi kädessä

IMG_5411

Milo rakastaa kutittamista ja silloin hän kikattaa oikein kovasti. Myös siskolle hän nauraa usein, varsinkin jos sisko pomppii hänen edessään. Vauvan nauru on jotakin aivan ihanaa, siinä hymyilee aina koko perhe yhtä aikaa. Nämä hetket ovat yksiä hetkiä niistä, jolloin mietin kuinka ihanan ja rakkaan perheen olen saanutkaan.

Nyt on hauskaa!

Nyt on hauskaa!

Milo aloitti päristelyn jo ajat sitten, mutta sitten se loppui. Nyt päristely alkoi uudestaan eikä loppua näy. Kuolalappu on ollut kovassa käytössä ja se on päristelty litimäräksi hetkessä. Päristely on kyllä mainion kuuloista eikä sille voi olla nauramatta.

IMG_5693

Uusin ei niin mukava asia mitä Milo tekee on liukuminen sylistä pois. Kaikki tietää sen kun lapsi heittäytyy veltoksi esimerkiksi pukemistaistossa. Meidän Milo aloitti tämän jo näin nelikuukautisena. Saa olla tarkkana ettei hän putoa sylistä, kun aina niin arvaamatta tämän tekee.

Milo oppi kääntymään massulleen jo 2,5 kuukauden iässä ja kääntyilee aina silloin tällöin. Hän ei kääntyile päivittäin enkä tiedä syytä tähän, sillä taito hallussa kuitenkin on.

Isi ja poika rennoissa tunnelmissa

Isi ja poika rennoissa tunnelmissa

Milo nukkuu päiväunensa aina vaunuissa ulkona. Hän nukkuu tasan puoli tuntia, aivan kuten Amaliakin aikoinaan. Viikonloppuisin isi lenkittää Miloa ja liikkuvissa vaunuissa poika voi nukkua 1,5-2 tuntia. Vaunujen heiluttelu ei kuitenkaan enää auta vaan on heitettävä oikein lenkiksi (ai miten niin vaativa tapaus tämäkin lapsi 😉 ). Johnny onneksi tykkää kävellä ja kuuntelee aina samalla kännykästä kuulokkeiden kautta omia ohjelmiaan ja nauttii rauhasta.

Yöt Milo nukkuu edelleen hyvin. Hän herää syömään 4-5 kertaa, mutta käy heti takaisin nukkumaan syönnin jälkeen.

Milo on alkanut jo vierastaa ja itku pääsee usein vieraiden ja läheistenkin ihmisten tullessa tuijottelemaan. Myös Amalia alkoi aikoinaan vierastaa varhain ja vierastus kesti hyvin pitkään. Siskoni palasi hetki sitten ulkomailta ja sai aikamoisen sätkyn lapselleni, kun tuli liian lähelle jorisemaan.

Milon töyhtö

Milon töyhtö

Amalia rakastaa pikkuveljeään ja pitää aina huolta tästä. Jos pikkuveli ei ole näköpiirissä sisko kysyy heti: äiti missä vauva on?

Rakas pikkuveli!

Rakas pikkuveli!

Äidin rakkaimmat!

Äidin rakkaimmat!

Ylpeä isosisko

Ylpeä isosisko

<3

<3

On iso rikkaus, kun saimme perheeseemme tämän valloittavan Milo pojan. Olen lapsistamme niin ylpeä ja he tuovat elämälleni tarkoituksen. Äitinä olo on parasta <3

28 Comments
  • Pnakka
    Posted at 21:41h, 05 toukokuun Vastaa

    Kokeilepas palsternakkaa! On makeahko, mutta kuitenkin vihannes. Ei koveta vatsaa.

    • johanna
      Posted at 22:09h, 10 toukokuun Vastaa

      Kiitti vinkistä! 🙂

  • jenni
    Posted at 21:43h, 05 toukokuun Vastaa

    Ihana Milo, ihan hurjasti muuttuneet kasvot! 🙂 Näyttää jo tosi hyvältä tuo ihokin 🙂 Miten pystyt valmistamaan ruuan yms.? Pidätkö Miloa kantoliinassa tms?

    • johanna
      Posted at 22:14h, 10 toukokuun Vastaa

      Kiitos <3 Milon iho on ollut nyt tosi hyvänä! En oo pitänyt Miloa aikoihin liinassa, manducassakaan se ei ole ollut enää pitkään aikaan. Milo tykkää imurin äänestä, joten imurointi on helppoa, usein siivoan pitkin päivää siivouspäivänä. Ruokaa me tehdään Amalian kanssa usein Milon päiväunien aikaan tai sitten Milo on lattialla siten, että näkee, kun kokkailen tai joskus sitterissä, mutta se on yleensä Milosta ihan tylsä paikka!

  • lillamy
    Posted at 22:07h, 05 toukokuun Vastaa

    Ikävää, että teillä on nyt niin paljon surullisia asioita tullut yhteen putkeen 🙁 Onneksi kuitenkin on niin paljon myös iloisia ja hyviä juttuja, jotka saavat jaksamaan <3

    Paitsi että Milo on ulkonäkönsä puolesta aivan ihana hymypoika, vaikuttaa hän luonteeltaankin ihastuttavalta! Teille on siunaantunut tosiaan juuri teille sopivat ja juuri teille ihanimmat lapset <3 Miten Amalian toipuminen on edistynyt?

    Paljon tsemppiä ja jaksamista!

    • johanna
      Posted at 22:17h, 10 toukokuun Vastaa

      Kiitos ihanasta kommentista jälleen <3 Amalia on toipunut tosi hyvin, silmä parantuu pikkuhiljaa, vielä silmänpaine ei ole laskenut, mutta parin viikon päästä pitäisi laskea!

  • K
    Posted at 22:13h, 05 toukokuun Vastaa

    Voimia teille! Ihana kirjoitus Milosta, rakkaudella kirjoitettu 🙂

    • johanna
      Posted at 22:17h, 10 toukokuun Vastaa

      Voi kiitos ja kyllä rakkaudella tosiaan <3 <3

  • V
    Posted at 22:31h, 05 toukokuun Vastaa

    Miten olisi avocado ? 🙂
    Meillä myös 4kk esikoistyttö ja tein ensimmäiset soseet jo pakkaseen, että päästään torstaina aloittamaan..
    Tarkoitus oli ostas myös avocadoa, mutta unohdin. 🙂

    • johanna
      Posted at 22:19h, 10 toukokuun Vastaa

      Hyvä vinkki, tämä menee kokeiluun heti alkuun, koska avocadoa olen käyttänyt nytkin! Mites siellä on soseiden maistelut lähteneet käyntiin? 🙂

      • V
        Posted at 09:53h, 15 toukokuun Vastaa

        Nyt ollaan maisteltu jo bataattia, kesäkurpitsaa ja porkkanaa. Vielä ei ainakaan mistään oo tullu mitään ja hyvin näyttää maistuvan 🙂 Hymy nousee aina korviin, ku saa sosetta suuhun 😀 On myös oikeen mukavaa syöttää nyt, ku typy on oppinu päristelemään ;D
        Seuraavaks kokeillaan myös avocakoa, toivottavasti se kävis myös milolle 🙂

        • johanna
          Posted at 21:36h, 24 toukokuun Vastaa

          Ihana vauveli ja kiva kuulla, että ruuat sopivat! <3 Hahhaaa päristely ja ruoka, mukava yhdistelmä 😉
          Kokeiltiin tänään ekaa kertaa Milolle sosetta, kesäkurpitsaa eikä se käynyt 🙁 Taitaa tulla vaikeaa löytää sopivia ruokia..

          • V
            Posted at 13:12h, 25 toukokuun

            Sanos muuta 😉
            Voi harmi 🙁 On kyllä inhottava, kun noin monta allergiaa :(( Mulla on myös vauvana ollu monta allergiaa, jotka hävis iän myötä ja jäi vaan pähkinä ja kala allergiat. Niin toivon ettei tyttö sais allergioita, mut eihän sille mitään voi, jos niin käy.
            Lauantaina oltiin mökillä ja annoin kaupan päärynäsosetta ja siitä tuli heti ihottumaa.. Oma tekemästä ei tuu mitään, jännä juttu 🙂
            Toivottavasti Milolle nyt löytyis edes pari vihannesta ja hedelmää, mitkä sopisi 🙂
            Ihanaa kesää teiän koko poppoolle ! 🙂 Ihana blogi, jota tulee päivittäin käytyä kattomassa josko olis uutta postausta tullu 🙂

          • johanna
            Posted at 10:32h, 30 toukokuun

            Toivotaan, että tosiaan helpottavat iän myötä, useinhan näin onneksi käy! Tänään kokeilemme maissin, toivotaan, että se sopii 🙂 Milo on kovasti kiinnostunut ruuasta, kun yrittää aina pöydässä sylissä istuessa napata lautasesta kiinni ja ruokaakin katsoo siihen malliin, että anna tännekin sitä pöperöä 😉

            Ei ihme jos tytöllesi ei kaikki passaa, kun olet itse ollut niin allerginen vauvana, mutta aivan mahtava jos oma tekemästä päärynäsoseesta ei ihottumaa tule!
            Ihanaa kesää teidänkin poppoolle! 🙂 Ja kiitos <3

  • Selina \ Kun äitikelaa
    Posted at 01:16h, 06 toukokuun Vastaa

    Ikävä lukea raskaista asioista, mutta elämä vie eteen päin. Voimahali! <3

    • johanna
      Posted at 22:21h, 10 toukokuun Vastaa

      Kiitos Selina halista <3

  • Anu
    Posted at 08:27h, 06 toukokuun Vastaa

    Jos kesäkurpitsa on ok, niin mitenkäs selkaiset isot kurpitsat? Esim myskikurpitsa on meillä ihan parasta.

    • johanna
      Posted at 22:22h, 10 toukokuun Vastaa

      Kiitos vinkistä! 🙂

  • LeenaK
    Posted at 10:45h, 06 toukokuun Vastaa

    Meidän allergikoilla aloiteltiin maissilla. Teillä tulee varmaankin olemaan melko suppea ruokavalio alkuun tuosta ei-käy -listasta päätellen. 🙁 luulen, että parsakaali ja parsa eivät ole juurikaan sukua keskenään, sennsijaan kukkakaali ja parsakaali lienevät sukua, joten parsakaalikaan todennäköisesti ei sovi. Meidän tytsy söi pitkään riisi-possu-parsakaali/kukkakaalisosetta. Peruna ei sopinut, mutta bataatti kyllä. Nyt harmittaa kun en enää ihan muista kaikkea, paljon tiesin sillon allergioista mutta kun 12 vuotta on mennyt niin olen (armollisesti) unohtanut moenetkin asiat.

    Jka tapauksessa rauhassa kiinteiden kanssa, yksi uusi ruoka-aine viikossa max, tai muuten on pian vaikea selvittää, mistä tulee mitäkin.

    Tsemppejä!

    • johanna
      Posted at 22:32h, 10 toukokuun Vastaa

      Mä oon myös ajatellut, että tuskin parsakaali sopii, siksi oon lykännyt sen kokeilua.. Kiitos kommentistasi <3

  • Mamma
    Posted at 11:39h, 06 toukokuun Vastaa

    Minäkin suosittelen avokadoa. Sillä ollaan aina aloitettu. Jos/kun maissilla lähdette liikkeelle niin varmista ettei ole GMO-maissia!! Terkut Milolle!

    • johanna
      Posted at 22:35h, 10 toukokuun Vastaa

      Kiitos Mamma! Ihania ootte, kun annatte vinkkejä! <3 Välitän terkut 🙂

  • Nimetön
    Posted at 17:13h, 06 toukokuun Vastaa

    Mikä tahansa voi ruokavalioon sopia tai olla sopimatta. Niin yksilöllistä silloin, kun ollaan allergisia.
    Mutta pienelläkin valikoimalla tarvittaessa pärjää. Meille opetettiin, että jokaisesta ruokaympyrän ryhmästä kun on joku, yksikin, on siinä jo tarpeeksi aineksia alkuun. Eli jos saat vauvalle sopimaan riisin tai maissin, on viljasektori “suoritettu”. Myös hirssiä kannattaa kokeilla.
    Ruokaympyrää kannattaa myös valloittaa tasaisesti. Yksi vilja, yksi kasvis, yksi liha. Esimerkiksi poro saattaa sopia niillekin, joille possu ei käy, nauta taas ei ehkä niille, jotka ei maitoproteiinia kestä. Broileria on helppo hankkia monesta paikasta, joten sitä tai kalkkunaa kannattaa kokeilla myös.
    Marjat ja hedelmät sektorista kokeiluun mieto mustikka jne.

    Meillä kokeiluja ohjasi myös kaupan purkkiruokavalikoima. Kun toiveena oli, että edes joskus voisi syödä myös valmiita soseita (esimerkiksi lääkärireissulla tai kylässä tai lomamatkalla), valitsin seuraavan kokeiltavan ruoka-aineen ruokapurkin tuoteselosteen mukaan. Jos vaikka jossain marjasoseessa oli käytetty riisitärkkelystä, otin kokeiluun riisin, saadakseni pakastemarjan lisäksi valikoimaan tuon kaupan purkkiin pakatun marjan.

    • johanna
      Posted at 22:38h, 10 toukokuun Vastaa

      Meille myös lääkäri sanoi tuon saman, että jokaisesta ruokaympyrän ryhmästä riittää yksikin, ja tämä oli helpottava kuulla! Kiitos kommentistasi kovasti! 🙂

  • Nimetön
    Posted at 17:22h, 06 toukokuun Vastaa

    Ps. Maissi on siitä hyvä ruoka-aine, että siitä tekee vaikka mitä. Sosetta ja sormiruokaa, maissijauhoilsta puuroa ja velliä, maissiryyneistä polentaa jne

    • johanna
      Posted at 22:39h, 10 toukokuun Vastaa

      Totta!

  • AnnuMummo
    Posted at 11:00h, 25 toukokuun Vastaa

    Hei, eksyin sivuillesi ja ihanasti kirjoitat perheestäsi, rakkaudella <3 Etsin itsekin erilaisia ruokavaihtoehtoja, tosin siis itselleni, mummoikäiselle. Eksyin myös kasvissivustolle, josta on helppo löytää erilaisia kasviksia, toki ei tietenkään mitään merkintöjä mikä olisi enemmän/vähemmän allergisoiva. Ehkä tiedätkin sivuston, mutta laitan silti: http://www.kasvikset.fi/Suomeksi/Asiakkaille/Kasvitieto/Kasvit_A-O. Siellä mm parsakaalin kohdalla, ettei nimestä huolimatta ole mitään tekemistä parsan kanssa. Omalla pojallani oli vauvasta asti vaikea astma, jota hoidettiin ensin kurkunpääntulehduksina lähes 2-vuotiaaksi. Pelkkä sylissä istuen hengittäminen laittoi vauvan otsalle hikikarpalot. Rankkaa aikaa, mutta nyt poika on jo 28v ja astma on helpottanut. Onnellista perhe-elämän jatkoa koko perheellenne ja herkullisia maistiaisia pikkumiehelle <3

    • johanna
      Posted at 10:26h, 30 toukokuun Vastaa

      Voi kiitos AnnuMummo <3 Mukava kuulla, että poikasi astma on helpottanut! Kiitos vielä sivustosta, jonka linkitit. Tänään Milo saa maistaa maissia, toivotaan, että se sopisi, kun kesäkurpitsasta tuli aivan kamalat massukivut ja iho-oireitakin ja luulin, että kesäkurpitsa olisi varma, joka sopisi, mutta ei.

Post A Comment