Leikkihetkien tärkeys

Reilu 4,5-vuotiaan leikit ovat jo todella kivoja ja niissä on selkeät ajatukset ja juonet. Amalia leikkii paljon ja kaikenlaisia leikkejä. Mielikuvitusta riittää ja meillä saa leikkiä aika lailla kaikkea. Saa rakentaa sohvan pehmusteista majan, pestä ikkunoita, käyttää leikeissä imuria, kun leikitään siivousleikkiä, viedä leluja eri huoneisiin, sillä joskus laiva sattuu olemaan vanhempien makuuhuoneessa ja joskus on leikitty jopa saunassa, joka ei tietenkään ollut päällä.

Amalialla on paljon pikkuleluja, joilla leikitään hänen huoneessa. Tätä leikkiä leikimme Amalian kanssa Milon päiväunien aikaan ja tämä leikki on äidinkin mieleen. Olen ollut itse kova leikkimään ja leikin hyvin pitkään ennen kuin sitten alkoi muut ei niin järkevät jutut kiinnostamaan. Meillä on Amalian kanssa leikissä aina omat kodit, joita sisustamme ja käymme sitten yhdessä huonekaluostoksilla lelukorissa, joka on huonekalukauppa Sotka. Amalian ukkeli pyytää joka kerta minun ukkelin hänen kotiinsa yökylään ja ainahan minun vanhemmat antavat luvan yökyläilylle. Leikkiessä nauraa räkätämme aina yhdessä, kun ukkelit vahingossa osuvat toisiinsa niin, että toisen ukkeli kaatuu. Se on niin hassua, kun vaikka kuinka varovasti yrittää niillä pikkuleluilla leikkiä, niin näiltä kommelluksilta ei vaan ikinä vältytä.

Äidin sisustusta

Äidin sisustusta

Barbie matkalaukkuAmalia valitsee aina kodikseen barbien matkalaukun, joka on mahtava kirpparilöytö!

Amalia nauttii siitä, kun leikin hänen kanssaan ja se on hänelle tärkeää ja siitä tulee minullekin todella hyvä mieli. Aina ei tietenkään jaksa leikkiä eikä tarvitsekaan, mutta on se vaikea sanoa ei, jos toinen näin kivaan leikkiin pyytää.

Nukkekoti

Nukkekoti

Nukkekoti

Nukkekoti

Barbie matkalaukku

Barbie matkalaukku

Milon kanssa on sitten erilaiset leikit, kun ikää on 1 vuosi ja 9 kuukautta. Milo on ollut muutenkin enemmän jokapaikan häslääjä, kuin rauhallinen leikkijä. Mutta on sitä leikkiäkin hieman jo, autot kiinnostavat ja monet muut jutut, mutta vain hetken, ei välttämättä edes minuuttia. Milo onkin enemmän ulkoleikkien ystävä ja mennä painaa mopollaan kuin tuulispää ja pelaa sählyä jo ihan mahdottoman hyvin. Sählyyn hän todella keskittyy ja voi pelata ja harjoitella jotain tiettyä juttua hyvän tovin.

Milo vauhdissa

Milo vauhdissa

Tämän jälkeen tuolit olivat jonkin aikaa evakossa..

Tämän jälkeen tuolit olivat jonkin aikaa evakossa..

Minkälaisia leikkejä teidän lapsilla on ja minkä ikäisillä? Ja leikittekö te vanhemmat lapsienne kanssa paljon vai onko leikki vaikeaa näin aikuisiällä?

10 Comments
 • Mari
  Posted at 22:39h, 23 syyskuun Vastaa

  Olen jo melko pitkään seuraillut blogiasi ja huvittaa kuin paljon yhtäläisyyksiä löytyy ? Meijän perheeseen kuuluu sairaanhoitajaksi opiskeleva äiti, isä, helmikuussa 2013 syntynyt tyttö ja tammikuussa 2015 syntynyt poika. Meillä taitaa olla isi se kaikista hauskin leikkikaveri, äitillä ei taho enää mielikuvitus riittää joten äitin kans enemmän askarrellaan, luetaan kirjoja ja touhutaan kaikenlaista. Täällä on myös pojalla sählypelit kovassa suosiossa ja sitä jaksetaan pelata vaikka kuin. melko samanlaiset on vinkeet meidän pikkuherralla ja teidän Milolla ? Tytön suosiossa taas ovat prinsessa- ja kotileikit.

  • Johanna
   Posted at 07:57h, 25 syyskuun Vastaa

   Samoja juttuja tosiaan 🙂 <3 Kiva, kun kommentoit <3

 • pilvi
  Posted at 23:11h, 23 syyskuun Vastaa

  Sä olet niin ihana äiti <3

  • Johanna
   Posted at 07:57h, 25 syyskuun Vastaa

   Heh välillä, joskus taas en niinkään 😉 <3

 • Pumpuli
  Posted at 20:34h, 24 syyskuun Vastaa

  Tosi ihana tuo teidän nukkekoti! Ja kivat leikit myöskin. Meillä leikitään (1v6kk) omatoimisia kiipeilyleikkejä, hippaleikkejä, piiloutumisleikkejä, leikkiä, jossa äiti on koira ja ruuanlaittoleikkejä. Ehdoton suosikki ovat kuitenkin autoleikit, niissä järjestellään autoja jonoon, riviin, väreittäin, laitetaan auto kulkemaan sohvan selkänojaa pitkin tm. Näitä autoleikkejä leikitään omatoimisesti, kunhan äiti ihailee vieressä ja tarvittaessa ojentaa lisää autoja.

  • Johanna
   Posted at 07:59h, 25 syyskuun Vastaa

   Nukkekoti on mun mummon tekemä ja nyt mun äiti maalasi sen Amalialle, ennen oli siis puunvärinen 🙂 Kivoja leikkejä teillä pikkuisen kanssa <3

 • mummi
  Posted at 21:56h, 24 syyskuun Vastaa

  Tuleppa taas kaivelemaan perhealbumia niin näet teidän lapsuuden leikkejä 😉 ja sitä tavaran määrää 🙂 te tytöt kyllä tykkäsitte nukeista ja koti leikeistä aina hirmu paljon 🙂

  • Johanna
   Posted at 08:00h, 25 syyskuun Vastaa

   Täytyy tulla, Amaliakin tykkäisi kattella, kun kotonakin selaa omia vauvakuvia paljon 🙂 Ja nukke- ja barbileikit oli kyllä aina mun lempparit!

 • Mai
  Posted at 19:09h, 25 syyskuun Vastaa

  Meillä samanikäiset lapset ja samansuuntaiset leikit! ? Meillä myös kuopuksen päiväunien aikaan leikitään nukkekodin pikku-ukkeleilla ja -eläimillä. Tällä äidillä vaan on vaikeuksia keskittyä pelkkään leikkiin. Aina yritän skarpata, mutta muutaman minuutin päästä jo huomaan keräileväni tavaraa toisella kädellä lattialta koreihin yms. Tai kuulen suuni sanovan “äiti käy äkkiä laittamassa pyykit koneeseen”… Se ärsyttää itseä! ?

  • Johanna
   Posted at 14:33h, 27 syyskuun Vastaa

   Joo toi on ärsyttävää ja mua ärsyttää, kun usein ajatus harhailee pyykeissä tai pöydän pyyhinnässä ja yritän sitten muistutella itseäni keskittyä hetkeen. Välillä mäkin alan just järjestelee leluja, kun leikin Milon kanssa, se vaan tulee automaattisesti joskus 😉

Post A Comment

*

code