Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Huoletonta netin käyttöä lapsille -Amalian harvinainen sairaus
 

Huoletonta netin käyttöä lapsille

F-Secure

Tämän yhteistyön kautta saimme vuodeksi käyttöön F-Secure TOTAL -tietoturvan, joka huolehtii koko perheemme internetin käytöstä. F-Securen avulla voimme käyttää nettiä huoletta ja tietoturva estää netin käytön vakoilun. Olisi kammottavaa, jos joku ulkopuolinen pääsisi käsiksi tietoihin, joita jaan esimerkiksi perheeni ja ystävieni kanssa netissä. Välillä kun jutut ja kuvat ovat sen verran levottomia ja henkilökohtaisia, että kyllä nousisi kylmä hiki otsalle, jos kaikki tämä olisi kaiken kansan nähtävillä.

F-Secure

F-Securen kanssa ei enää tarvitse pelätä myöskään sitä, että pienet lapset pääsisivät vahingossa jakamaan jotain puhelimella otettuja kuvia esimerkiksi vanhempien Facebookiin tai Instagramiin. Ei olisi sekään kiva, että ulkopuolinen pääsisi seuraamaan mitä tietoja haemme vaikka Googlesta. Joskus tulee googlailtua arkaluontoisia ja henkilökohtaisia asioita, joita ei halua jakaa muiden kanssa.

F-Secure

Meidän perheessä internet on käytössä joka päivä ja siksi pidämme tärkeänä, että kaikki laitteet ovat suojattuina ja henkilökohtaiset tiedot turvassa.

Meillä myös Amalia saa käyttää internettiä, kuten varmasti suurin osa nelivuotiaista. Amalia katselee tabletilla paljon erilaisia videoita ja saa käyttää tablettia omatoimisesti enkä huohota samalla hänen niskaansa. Valitettavasti Amalia on eksynyt klikkaillessa rumiinkin videoihin, esimerkiksi lastenohjelma Kaapon muokattuihin kiroiluvideoihin. Tämä käy helposti, kun klikkailee sinne tänne etsiessään itselleen mukavaa katseltavaa.

F-Secure

F-Secure

Nyt tälläistä ei enää tarvitse pelätä, sillä F-Secure SAFEn avulla voimme estää Amalialta pääsyn tietynlaisiin sivustoihin sisällön perusteella. F-Secure SAFEn avulla pystymme estämään vain aikuisille suunnatun tai väkivaltaisen sisällön, uhkapelit, verkkokaupat ja sosiaalisen median, jolloin F-Secure SAFE poistaa tälläiset sivustot lasten käytöstä. Näin ei tarvitse pelätä, että lapsi tulisi näkemään jotain kamalaa etsiessään katsottavaksi kivoja lastenohjelmia.

F-Secure

Tietoturvalla voi myös näppärästi rajoittaa lasten ruutuaikaa, jos tämän kanssa on ongelmia. Amalia ainakin voisi katsella toisinaan vaikka kuinka kauan erilaisia videoita eikä sitä aina itsekään tule ajatelleeksi, että huh katsoipas se jälkikasvu nyt pitkään videoita äidin tehdessä kotitöitä tai työskennellessä blogin parissa. Ja toisaalta jos tulee kiukkua siitä, kun on annettava tabletti pois, niin ehkä ruutuajan rajaaminen saattaa auttaa.

F-Secure

F-Secure

Toinen F-Secure TOTALiin kuuluva tuote on Freedome, joka on VPN-tuote. Sen avulla voi luoda salatun yhteyden eli jos vaikka käyttää avoimia wifi-verkkoja, niin VPN:n avulla voi suojata yhteytensä ja huolehtia, että kukaan ei pääse siihen väliin ja näin ollen varastaa kaikkia käyttäjän tietoja.

Lisäksi Freedomen avulla voi kätevästi vaihtaa sijaintia, jolloin pääsee käsiksi sisältöihin maissa, joissa muuten ei välttämättä näkisi sisältöjä. Tai sitten voi vaihtaa sijainnin esimerkiksi maahan johon on matkustamassa, jolloin saattaa saada vaikka halvemmat hotelli- tai lentohinnat. Sovelluksen vuosihinnan saa helposti säästettyä jo yhdellä reissulla esimerkiksi autonvuokrauksen yhteydessä. Meille suurin hyöty Freedomen sovelluksesta on varmasti se, että se suojaa tietokonetta avoimessa wifi-verkossa mitä tulee joskus ulkomaanreissuilla käytettyä.

F-Secure

F-Secure

Tietoturvat kunnossa!

Tietoturvat kunnossa!

Yhteistyössä F-Secure

2 Comments
 • Heidi Jalokinos
  Posted at 09:55h, 04 marraskuun Vastaa

  Hei!
  Minua jäi mietityttämään tuo ruutuajan rajoittaminen – miten se käytännössä tapahtuu tuon ohjelman avulla? Pystyykö sinne asettamaan jonkun aikaikkunan, minkä jälkeen laite menee lukkoon tms? En äkkiseltään löytänyt F-Securen sivuiltakaan vastausta tähän.
  Kiitos!

  • Johanna
   Posted at 20:34h, 05 marraskuun Vastaa

   Moi Heidi! F-Secure SAFE sovelluksessa on erikseen internetin selailuun olemassa asetukset lapsille, jossa netin käyttöä voi rajoittaa joko kuinka paljon nettiä voi päivässä käyttää tai millä aikavälillä esim. klo. 17-18 välisenä aikana 🙂

Post A Comment

*

code