Kreikan lomakuulumisia

Aiemmassa postauksessa pääsitte lukemaan lentomatkastamme Kreikkaan ja nyt tarina jatkuu sitten lomailun merkeissä! Meillä oli ihana loma ja lomailu teki todella hyvää. Nautimme matkasta kovasti ja jos suinkin mahdollista, niin tästä matkustelusta on tehtävä jokavuotinen perinne.

Kreikan lentokentällä

Kreikan lentokentällä

Meillä oli kiva hotelli ja hotellin alueelta löytyi paljon aktiviteettia lapsille. Uima-altaita oli paljon ja vesiliukumäkiä myös. Lisäksi löytyi lasten leikkipaikka mikä oli todella kiva ja etenkin Milo viihtyi siellä ihan superhyvin. Hotellilta löytyi myös oikein kattava supermarketti, mutta me käytimme enemmän toista markettia, joka oli matkan varrella mennessämme rannalle.

Hotellilla

Hotellilla

Hotellilla

Hotellilla

Keinumassa

Keinumassa

Lapset liukumäessä

Milo liukumäessä

Ranta oli ihanan lähellä ja siellä vietimmekin aikaa lähes joka päivä. Milon kanssa oli helpompaa rannalla, sillä poika touhusi paljon vedenrajassa ja hiekalla. Hotellin allasalueella Milo oli koko ajan vauhti päällä ja siellä sai mennä pää kolmantena jalkana perässä ettei poika liukastu. Veteen Milo ei mennyt altailla kertaakaan eikä mereenkään pieni kastanut kuin varpaansa. Amalia sen sijaan uiskenteli paljon ja sukeltelikin. Isänsä kanssa hän ui syvemmällä meressä ja nautti uimisesta koko loman ajan. Uskon, että Amaliasta uiminen oli parasta lomassa ja tietysti se, että hän sai ihanan ystävän Toivo pojasta.

Maisemakuva

Amalia rannalla

Tutustuimme tosiaan samassa hotellissa olleeseen suomalaisperheeseen. Jutut lasten ja vanhempien kesken synkkasivat ja kotosuomeen päästyämme vaihdoimme puhelinnumerot. Tulemme aivan varmasti tapaamaan tässä kesän aikana ja Amalia on jo kysellyt ystävänsä perään.

Lapset rannalla

Lomalla oli mahtavaa, kun ei ollut kotitöitä ja sai istua valmiiseen pöytään kolme kertaa päivässä. Me olimme ottaneet hotellin aamupalan ja se oli hyvä veto. Milolle olin pakannut mukaan oman jauhepuuropussin ja hän sai syödä puuronsa aina hotellihuoneessa ennen aamupalalle menoa. Aamupalalla poika sai sitten mutustella vähän kaikenlaista. Amalia söi reissun aikana aika huonosti, vaikka kyllä ravintoiden spagettibolognese toisina päivinä upposi. Välillä Amalia söi spagetin sijaan kalapuikkoja, pizzaa tai pihviä. Milo ja Amalia söivät toisinaan aterioita puoliksi, toisinaan Milo söi pilttiä. Olimme ottaneet pojalle pilttejä kotoa, niin ruokaisia pilttejä kuin hedelmäsoseitakin.

Äiti rannallaOnnellinen äiti

Ruokailut ravintoloissa olivat aika kaoottisia ja välillä lasten hermostuessa teimme niin, että toinen leikki lasten kanssa leikkipaikalla toisen syödessä rauhassa ja sitten vaihdoimme. Leikkipaikkoja löytyi todella monista ravintoloista ja tämä oli kiva. Me tietysti jouduimme Miloa vahtia leikkipaikalla, mutta Amalia pärjäsi lounasaikana ihan itsekseenkin leikkimässä, tietysti vanhempien oli kaikki hienot temput käytävä kuitenkin tsekkaamassa. Lounaan ajoitimme usein niin, että Milo nukkui päiväunia ja ruokailuhetki oli näin ihanan rauhallinen.

Syömähetket oli aina hieman levottomia

Syömähetket oli aina hieman levottomia

Selfie

Pikkumies

Pikkumies

Hotellillamme vietettiin kreikkalaista iltaa heti ensimmäisenä lomapäivänä. Ilmoittauduimme innoissamme mukaan sen enempää miettimättä, että puoli seitsemältä alkava ilta voisi olla ehkä hieman liian myöhäinen lapsille. Kesti kauan ennen kuin ruokailu alkoi ja lapset eivät tietenkään malttaneet pöydässä. Lopulta Johnny jäi pöytään yksin, kun minä livahdin lasten kanssa lastendiskoon jorailemaan. Palasimme vasta ruokailemaan ja kreikkalainen puffet oli kyllä hyvä, tosin lihaa en juurikaan syönyt, mutta kaikkea muuta.

Kreikkalainen ilta

Kreikkalainen ilta

Kreikan ruoka oli meistä molemmista vanhemmista pettymys, sillä kreikkalainen ruoka oli mielestämme todella mautonta. Kreikkalainen salaatti oli todella hyvä, mutta muuten emme kokeneet matkan aikana mitään järisyttävää makunautintoa, paitsi ihanien alkuruokien osalta. Kokeilimme aika paljon kreikkalaista ruokaa emmekä juurikaan syöneet mitään länsimaalaista.

Kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti

Kreikka on oikein lapsiystävällinen matkakohde ja rattailla pääsee liikkumaan hyvin. Tähän aikaan kohteessa ei ollut liian kuuma ja luonto oli kauniina. Turistikausi oli vasta aluillaan ja sen huomasi, sillä kadut olivat iltaisinkin yllättävän rauhallisia. Me voisimme ehdottomasti matkustaa Kreikkaan uudemmankin kerran!

Maisemakuva

Maisemakuva

Lapset rannalla

Onnellinen Amalia

Onnellinen Amalia

Rannalla äidin murut kainalossa

Rannalla äidin murut kainalossa

Lomakuulumiset päättyivät tällä kertaa tähän, mutta lisää on luvassa!

Ps. Lomakuvat on räpsinyt Johnny ja kuvat ovat kännykkälaatua, sillä nämä hölmöläiset unohtivat kameran kotiin 🙂

29 Comments
 • Vilma
  Posted at 23:27h, 29 toukokuun Vastaa

  Kuulostaa ihanalta lomalta! Se on jännä juttu miten sitä aina unohtaa millaista se ulkomailla olo on, kunnes sen taas kokee. Itse olin juuri viikko sitten muutaman päivän Lissabonissa ja jo heti lentokoneessa matkalla takaisin suomeen aloin suunnittelemaan seuraavaa lomakohdetta. Koska olen 17-vuotias ja asun kotona niin kaikki töistä tuleva raha on käytettävissä itseen niin ehkä taas raaskisin ostaa itselleni matkan. Saa nähdä. Lissabonissakin oli kyllä ruoka pettymys! Tyydyimme syömään pizza hutissa, sillä muualla ruoka oli kallista ja mautonta. Mukavaa alkavaa viikkoa! ❤️

  • Johanna
   Posted at 13:11h, 01 kesäkuun Vastaa

   Matkustelu on ihanaa kyllä <3 Harmi, että sielläkin oli mautonta ruokaa 🙁 Ruoka on mulle aina yks kohokohta ulkomailla!
   Mukavaa viikkoa, ihanat ilmat ollu <3

 • krista
  Posted at 12:56h, 30 toukokuun Vastaa

  Missä päin Kreikkaa olitte? Kiva kun viihdyitte 🙂

  • Johanna
   Posted at 13:12h, 01 kesäkuun Vastaa

   Kreetalla Agia Marinassa 🙂

 • Nimetön
  Posted at 15:04h, 30 toukokuun Vastaa

  Mahdatkohan olla tietoinen, että postauksiesi kuvat ovat usein ihan miten sattuu? En tiedä mistä johtuu, mutta tälläkin kertaa melkein kaikki kuvat ovat vinottain tai ylösalaisin tai eri kokoisia. Pystyisiköhän sitä jotenkin korjaamaan niin olisi kivempi lukeakin.

  • äiti kolmelle
   Posted at 22:04h, 30 toukokuun Vastaa

   Mulla taas kuvat näkyvät samankokoisina ja oikeinpäin. On aina näkynyt.

  • Nimetön
   Posted at 07:46h, 31 toukokuun Vastaa

   Hei nimetön, täällä kuvat näkyvät selkeinä ja samankokoisina.

  • Nimetön
   Posted at 13:27h, 31 toukokuun Vastaa

   Täällä vielä yksi blogin säännöllinen lukija jolla on kyllä aina näkynyt kuvat oikein 🙂 En usein kommentoi joten sanonpa samalla että kiitos mukavasta blogista, sulla on taito kirjoittaa tosi kivasti ja mielenkiintoisesti asioista!

   • Johanna
    Posted at 13:14h, 01 kesäkuun Vastaa

    Voi kiitos ihana <3 <3

 • Minna
  Posted at 16:39h, 30 toukokuun Vastaa

  Mullakin puhelimella kuvat ovat ihan miten sattuu, osa väärinpäin ja osa hassun kokoisia. Muuten postaus oli kiva 🙂

  • Johanna
   Posted at 13:12h, 01 kesäkuun Vastaa

   Kiitos <3 Vastasin tähän kuvahommaan kaikille yhteisesti! 🙂

 • Johanna
  Posted at 21:14h, 30 toukokuun Vastaa

  En tiedä onko vika mun selaimessa/laitteessa, mutta kuvat tässä ja joissakin aiemmissakin postauksissa ovat olleet osa väärinpäin ja jotkut muös sivuttain. Oisi kiva jos tähän löytyisi ratkaisu 🙂
  Oliko kohteenanne Agia Marina vai näyttääkö vaan samalta?

  • Johanna
   Posted at 13:13h, 01 kesäkuun Vastaa

   Oli juu Agia Marina! 🙂

 • Pauliina
  Posted at 21:48h, 30 toukokuun Vastaa

  Eiköhän Kreikkakin ole “länsimaa” ?

  • Johanna
   Posted at 13:13h, 01 kesäkuun Vastaa

   Hahhhaaa totta 😉

 • Jenni
  Posted at 22:22h, 30 toukokuun Vastaa

  Kuvasi ovat miten sattuu, väärin päin tai sivuittain. On vaikea lukea tekstiä kun kuvat heittelee..

 • Eija
  Posted at 22:27h, 30 toukokuun Vastaa

  Ihanaa kun teillä on ollut kiva loma! Olitteko kenties Kreetalla? Tuollaiset rantalomat ovat maailman ihanimpia muksuille ja itsellekin. Osaat vielä niin hauskasti kertoa teidän jutuista. Näytät kuvissa tosi kauniilta ja onnelliselta

  • Johanna
   Posted at 13:14h, 01 kesäkuun Vastaa

   Kreetalla Agia Marinassa oltiin! Kiitos ihanista sanoistasi Eija <3

 • Johanna
  Posted at 13:40h, 31 toukokuun Vastaa

  Moikka kaikille! Tää kuvahomma on tosi ärsyttävä ja tästä on palautetta menny Kakplussalle, mutta jostain syystä vaikka käännän kuvat aina oikeinpäin wordpressissä (eli tällä kirjotusohjelmalla, jolla tätä blogia kirjotan) niin silti kaikki pystykuvat näkyvät usein miten sattuu.. Tää on tosi harmillista ja usein kuvaankin oikeastaan lähes aina kameralla vaan vaakakuvia just tästä syystä.. Pitää kokeilla kääntää kuvat oikeinpäin jollain muulla ohjelmalla jos se auttais, näin neuvoivat Kakplussalla, mä en vaan ole vielä opetellut mitään kuvankäsittelyohjelmia, mutta eiköhän nyt olis jo korkea aika niin tehdä. Ja toisten kännyköillä kuvat näkyvät ihan oikeinpäin aina, mulla myös, mutta riippunee kai kännystä.. Tuosta olen myös laittanut palautetta, kun pysty- ja vaakakuvat ovat eri kokoisia ja jos kuvia rajaa niin ne on ihan eri kokoisia, tämä häiritsee myös mua paljon.

  Kiitos palautteista, laittakaa aina vaan viestiä heti jos joku ei pelitä tai on jotain ongelmaa, usein kaikki on korjattavissa 🙂 <3

  • J
   Posted at 19:31h, 07 kesäkuun Vastaa

   Löysinkin jo tästä vastauksen asiaani, josta viimein olisin itsekin avautunut, nimittäin juuri nuo kuvat, jotka jostain syystä ovat lähes joka postauksessa nurin-kurin ja vinksallaan ja niistä vähän menee maku kun kuvasuhteet muuttuvat ja niitä on hankala vain katsoa kun jokainen on eri suuntaan. Toivottavasti tähän löytyy jokin ratkaisu, muuten on ihana lukea juttujasi! Mukavaa kesää!

   • Johanna
    Posted at 20:27h, 08 kesäkuun Vastaa

    Ihan tosi ärsyttävää, ymmärrän!! 🙁 Kiitos ja ihanaa kesää sinne myös! <3 <3

 • Nimetön
  Posted at 17:02h, 31 toukokuun Vastaa

  Hei! Kiitos mukavasta “matkasta”. Kuvat näkyvät pöytäkoneella aivan oikein, mutta kännykällä osa menee väärinpäin. Olisko ongelma siinä?

  Ihanaa kesää koko teidän perheelle!

  • Johanna
   Posted at 13:15h, 01 kesäkuun Vastaa

   Hei 🙂 Ole hyvä <3 🙂 Jollain kännyillä näkyy kuvat ihan oikein ja toisilla taas ei, pöytäkoneilla näkyy ilmeisesti aina oikein!
   Ihanaa kesää sinne myös!! <3

 • .
  Posted at 11:05h, 01 kesäkuun Vastaa

  Minä taas rakastan kreikkalaista ruokaa yli kaiken, varsinkin niitä auringon paahtamia makeita kasviksia ja sitä aina täällä koti-Suomessa harmittelenkin, kun ei vaan millään voi saada täältä yhtä ihanan makuisia kasviksia. Lisäksi kaikki ihanat filotaikinapiiraat, juustot ja kalat, ikinä en omaan suuhuni mautonta ruokaa ole Kreikassa saanut, mutta en kyllä kotonakaan usein mitään mausteista tee eli voi olla kyllä ihan tottumuksistakin kyse, tai sitten ravintolan laadusta, sillä mieheni isä on kreikkalainen ja siellä kyläillessä emme ikinä käy missään turistikohteiden ravintoloissa vaan mm. vuorilla ja syjäisissä pikkutavernoissa 🙂

  • Johanna
   Posted at 13:16h, 01 kesäkuun Vastaa

   Varmasti nämä syrjäiset tavernat ja just paikallisten suosimat paikat ois ollukin todella hyviä! Alkuruuat oli kyllä ihania! <3

 • lillamy
  Posted at 18:52h, 01 kesäkuun Vastaa

  Ihanaa, että loma meni noin kivasti, vaikka ruokailut olivatkin härdelliä 😀 Mun tekis niin kovasti mieli lähteä Kreikkaan ja odotan kovasti tosiaan sitä ruokaakin, joten “toivon”, että teidän hotellin kohdalla vaan sattui olemaan vähän mauttomammat muonat. Älkää tekään luopuko vielä toivosta, ehkä seuraavalla Kreikan matkalla saatte herkullisempaa ruokaa! 🙂

  Ihania kesäpäiviä teille, nyt säät suosivat kunnolla täällä Suomessakin! <3

  • Johanna
   Posted at 13:30h, 02 kesäkuun Vastaa

   Ei me hotellilta oltu otettu kuin aamupala ja se oli tosi hyvä 🙂 Käytiin lounaalla ja päivällisellä aina eri ravintoloissa 🙂 Ihana reissu silti, ei tuo ruokapuoli jäänyt kaihertamaan <3 🙂
   Ihania kesäpäiviä sinulle myös ihana <3

 • Henna
  Posted at 20:51h, 03 kesäkuun Vastaa

  Kreeta on kyllä aivan ihana paikka ja rakastan kreikkalaista ruokaa! Ehdottomasti liharuoka stifado on ihan lemppari, sitä kannattaa maistaa tai vaikka etsiä netistä ohje ja tehdä itse 🙂 mukavaa kesän jatkoa teille :–)

  • Johanna
   Posted at 14:04h, 04 kesäkuun Vastaa

   Kiitos ruokavinkistä! Mukavaa kesän jatkoa sinne myös!! <3 🙂

Post A Comment

*

code