Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Kuulumisia - Sydän vähän kallellaan
 

Kuulumisia

Tämä viikko on ollut blogin suhteen hiljainen, mutta nyt olisi luvassa viime päivien kuulumisia. Amalia oli edellisviikolla muutamana päivänä kipeä, kuumettakin nousi hetkeksi, muuten hän vain lämpöili ja olo oli aika vetämätön. Onneksi me muut olemme pysyneet terveinä, etenkin pienin meistä.

IMG_4499

Arkemme on muuttunut hieman Amalian aloitettua kerhon, sillä kerhon aloituksen jälkeen emme ole ehtineet lainkaan avoimiin päiväkoteihin emmekä edes perhekerhoon, joka on kerran viikossa. Amalia käy omassa kerhossaan kaksi kertaa viikossa ja tykkää siitä kovasti. Enää Amalia ei jää kerhoon itkien ja tämä on helpottavaa.

Vauvat auton kyydissä

Vauvat auton kyydissä

Antti jopa turvaistuimessa

Antti jopa turvaistuimessa

Hyvin mahtuu!

Hyvin mahtuu!

Näin meillä imuroidaan

Näin meillä imuroidaan

Eväsretkellä heti aamusta

Eväsretkellä heti aamusta

Pikkuveikalle kalaa

Pikkuveikalle kalaa

Milo on kasvanut hurjasti ja täyttää ensi viikolla jo kolme kuukautta, hurjaa miten nopeasti aika on mennyt. Milo on edelleen toisinaan itkuinen allergioiden vuoksi, mutta aika hyvin meillä on kuitenkin mennyt. Toisinaan on hankalaa, kun Milo on tyytymätön hereillä ollessa ja päiväunia nukkuessa häntä saa käydä moneen otteeseen ulkona heiluttelemassa. Amaliasta pikkuveli on välillä ihan kurja, kun vie niin paljon äidin aikaa.

Kääk mitä se sisko nyt on keksinyt?

Kääk mitä se sisko nyt on keksinyt?

IMG_4673

Amalia on aina tykännyt läheisyydestä ja nyt se on oikein korostunut, äidin sylissä olisi ihana olla koko ajan, harmi vaan kun velikin on samaa mieltä. Iltaisin isi lähtee aina Milon ja Nuuskun kanssa lenkille ja me tytöt saamme tankata sitten läheisyyttä, usein paijaan sylissä istuvaa Amaliaa ja katselemme yhdessä Pikkukakkosta.

Vaikka pikkuveikka tuntuu Amaliasta toisinaan kurjalta, niin ilkeä Amalia ei Milolle onneksi ole. Enemmän sisko hihkuu pikkuveljen jokeltelulle ja tsemppaa tätä innokkaana kääntymisyritysten aikana. Kotoa lähtiessämme Amalia heiluttaa usein turvakaukaloa ja antaa Milolle tuttia, sillä Milo huutaa näinä hetkinä useinmiten pää punaisena.

Lähdön hetket ovat meidän perheessä usein kaaosta ja monesti laitankin imurin pauhaamaan näinä hetkinä, jotta Milo pysyisi edes jotenkuten rauhallisena. Imurin, hiustenkuivaajan ja veden lorinan äänet ovat rauhoittavia. Usein iltaisin Milo makoilee sitterissä äidin suihkussa käynnin ajan. Veden äänellä on rauhoittava vaikutus, vaikka ei sekään tietysti pahoina raivon hetkinä auta, niinkuin ei imurikaan.

Toinen seisoo jo niin jämäkästi

Toinen seisoo jo niin jämäkästi

Leikkimatolla

Leikkimatolla

Aamujumpat

Aamujumpat

Pari vauvaa ;)

Pari vauvaa 😉

Kääntymisyritystä 2 kuukauden ja yhden viikon iässä

Kääntymisyritystä 2 kuukauden ja yhden viikon iässä

Kävin Milon kanssa sovitulla lääkärikäynnillä allergia-asioissa ja lääkäri totesi Milon olevan kovasti ruoka-aine allerginen. Milo sattui olemaan juuri lääkärikäynnin aikaan lehahtaneena tomaatista ja kerroin myös aikaisemmin viikonloppuna kokeilleeni maitotuotetta ruokavaliooni eikä se yllättäen passannut pojalle, niin kuin lääkärin kanssa olimme jo arvelleetkin. Milo sai massun todella kipeäksi ja ilta oli kovasti itkuinen.

Äidin sylissä on hyvä olla

Äidin sylissä on hyvä olla

Seuraavan kerran lääkäri haluaa tavata Milon taas kuukauden päästä ja sitten hän laittaa lähetteen Lohjan lastenpolille, jossa Milolle tehdään maitoaltistus. Saamme sitten todistuksen, jolla saamme kelasta korvauksen, jos joskus siirrymme apteekin erikoismaitoihin. Nyt imetys tuntuu kuitenkin vielä hyvältä ja poika on voinut kuitenkin aika hyvin. Omaa ruokavaliota joudun vielä hieman tiukentamaan, sillä myöskään nauta ei Milolle tunnu sopivan. Vielä tämä on sellaista hakemista ja kokeilua, mutta pikkuhiljaa tämä tästä.

Saatiin tälläinen vekotin hetkeksi lainaan! Jäbä ekaa kertaa kyydissä, uusi kapistus näyttäisi herättäneen ihmetystä ;)

Saatiin tälläinen vekotin hetkeksi lainaan! Jäbä ekaa kertaa kyydissä, uusi kapistus näyttäisi herättäneen ihmetystä 😉

Kääntymisyritystä jälleen

Kääntymisyritystä jälleen

Kyllä se kohta kääntyy ja niinhän se kääntyikin 2 kuukauden kahden viikon ja kahden päivän iässä! Äiti ei ihan osannut odottaa tätä vielä, kun sisko kääntyi massulle kahta päivää ennen viiden kuukauden ikää ;)

Kyllä se kohta kääntyy ja niinhän se kääntyikin 2 kuukauden kahden viikon ja kahden päivän iässä! Äiti ei ihan osannut odottaa tätä vielä, kun sisko kääntyi massulle kahta päivää ennen viiden kuukauden ikää 😉

IMG_4726

Kovastihan hän jo liikkeellekin haluaisi

Kovastihan hän jo liikkeellekin haluaisi

Tänä viikonloppuna on ollut kauniit ilmat ja tänään Amalia oli mummin ja fafan luona leikkimässä. Me teimme sillä aikaa kävelylenkin ja ajattelimme rentoutua päästyämme kotiin, mutta Milo päättikin, että puolen tunnin unet riittävät heräten jo kesken lenkin. Vaikka Milo nukkuu päivisin usein huonosti, niin yöt menevät edelleen todella hyvin. Pikkuinen syö 4-5 kertaa yössä, mutta käy heti syönnin jälkeen takaisin nukkumaan.

Kevättä rinnassa!

Kevättä rinnassa!

Keinumista ennen kerhon alkua

Keinumista ennen kerhon alkua

Tällä viikolla pääsimme ihastelemaan kahden viikon ikäistä prinsessaa, Milon kummitädin ja kummisedän perheen vauvaa. On se oma vauva jo kovasti kasvanut, kun vertasi tähän pieneen neitiin. Milo nukkui kylässä ollessa tunnin verran vaunuissa ja herätessä raivostui, kun nappasinkin hänet heiluttelun sijaan vaunuista pois, sillä olimme lähdössä kotiin. Lähtö oli sitten hieman katastrofaalinen, sillä myös Amalia hermostui kamalaan parkuun, kun ei ollutkaan aikaa käydä katsomassa vähän matkan päässä ulkona olevaa koiraa. Onneksi molemmat lapset rauhoittuivat auton lähtiessä liikkeelle ja sain ajella omien ajatusteni kanssa, sillä Amalia ainakin nukahti autoon.

IMG_4832

IMG_4839

Hymypoika

Hymypoika

Amalia on ollut uuden silmätipan aloituksen jälkeen todella väsynyt eikä ole lainkaan hänen tapaista nukahtaa autoon päivällä. Amalia pyytää myös yöunille jo seitsemän aikaan tai jopa ennen. Muutaman kerran hän on ollut niin väsynyt, että käy sänkyyn ilman iltasadun lukua.

Soittelin Silmäklinikalle ja tiedustelin voiko tytön väsymys johtua uudesta silmätipasta ja lääkärin mukaan se on mahdollista, vaikkakin harvinaista. Silmätipat ovat kuitenkin aikuisten lääkkeitä, joten eihän se ole ihme, että vaikuttaisi näin. Onneksi Amalia on jaksanut nyt päivällä paremmin eikä päivät ole olleet yhtä kiukuttelua väsymyksen vuoksi.

Liian ahdasta täällä pyörän kyydissä

Liian ahdasta täällä pyörän kyydissä

Nuusku parka sai aika rajun epilepsiakohtauksen tällä viikolla ja kipsihoitokin vielä jatkuu. Nuusku on onneksi reipas ja ottaa tilanteen lungisti

Nuusku parka sai aika rajun epilepsiakohtauksen tällä viikolla ja kipsihoitokin vielä jatkuu. Nuusku on onneksi reipas ja ottaa tilanteen lungisti

Tällä hetkellä me vanhemmat olemme saaneet taas yhteiset illat takaisin, sillä Milo käy siskonsa jäljessä yöunille kahdeksan-puoli yhdeksän aikaan. Aika pitkäänhän menin Milon kanssa samaan aikaan nukkumaan, kun hän oli lopettanut ilta-itkunsa. Nyt jos poikaa itkettää, niin hän ei enää itke kauaa eikä itku ole mitään verrattavissa koliikki-itkuun, paitsi maidon kokeilun jälkeen.

On sillä pitkät ripset

On sillä pitkät ripset

Vähän hymyilyttää

Vähän hymyilyttää

Tälläisiä kuulumisia tänne! Monta postausideaa on mielessä ja yritän niitä pikkuhiljaa väkertää.

Mukavaa uutta viikkoa! 🙂

19 Comments
 • Tiia
  Posted at 20:37h, 15 maaliskuun Vastaa

  Aivan ihania kuvia 🙂 Itte haaveilen perheestä vaikka oon vasta 19 vuotias. Vauvakuume on vaivannu jonkin aikaa. Noh sitten 6-10 vuoden päästä haave ois realistinen. Oon seurannu pitkään blogiasi ja tykkään tästä aivan valtavasti. Jos näkisin sut joskus livenä niin varmaa hyvällä hetkellä moikkaisin ja vaihtaisin pari sanaa 🙂 Mut tuskin ikinä nään kun asun Mäntsälässä. Mutta kaikkea hyvää!.

 • Jennam
  Posted at 21:49h, 15 maaliskuun Vastaa

  Ihania lapsia. Tsemppiä teille sinne. Muista pitää huoli myös omasta terveydestä. Meillä nyt poika 7kk joka oli ensimmäiset 3 kk itkunen. Äiti tais vähän väsähtää ja hoitaa nyt ittiänsä kuntoon. Onneksi on kevät ja kesä tulossa :))

  • johanna
   Posted at 21:19h, 19 maaliskuun Vastaa

   Kiitos <3 <3 Paljon voimia sinne ja onneksi tämä aurinko piristää mieltä! <3 🙂

 • Nimetön
  Posted at 22:56h, 15 maaliskuun Vastaa

  Oot kyllä ihan mahtava äiti! 🙂 Harva jaksaa yrittää ja rajoittaa omaa ruokavalioonsa imettämisen vuoksi noin hyvin, Wau! Teidän molemmat lapset on kyllä niin valloittavia ja suloisia <3 mukavaa alkavaa viikkoa teidän koko perheelle 🙂

  • johanna
   Posted at 21:20h, 19 maaliskuun Vastaa

   Todella kauniisti sanottu, kiitos <3 Mukavaa pian alkavaa viikonloppua sinne! <3 🙂

 • LeenaK
  Posted at 11:59h, 16 maaliskuun Vastaa

  Moikka,

  Meillä on ollut kaksi allergista vauvaa, joiden kanssa olen imetysdieettaillut. Ensimmäisen kanssa tosi tiukastikin, poissa oli maito, muna, kotimaiset viljat, kala, nauta, broileri ja lisäksi ns. yleisallergisoivat eli (ainakin, en muista enää kun siitä on jo 12 vuotta!) tomaatti, mansikka, äyriäiset, oisko ollut pavut ja herneet, soija…Rankkaa oli ja paino putosi yli 10kg sen 8kk aikana jonka imetystä jatkoin. Muista syödä itse kunnolla! Ja sen vielä siis haluaisin sanoa, että imeväisikäisten yleisimmät allergiat ovat maito ja kananmuna, seuraavana tulee kotimaiset viljat eli niitä ainakin kannattaa tarkkailla. Ja tsemppauspuolelle tämä: 1v ikäisenä alkoi käydä kaura, sitten vehnä, 2v ikäisenä se maitokin saatiin kehiin, pisimpään oli kananmunaj jonnekin 5v ikään. Nyt on ruoka-aineallergiat kokonaan pois (lukuunottamatta jotain hedelmiä), tilalla toki sittensiitepölyallergiaa ja astma, mutta siis todellanhienosti pärjäillään.

  • johanna
   Posted at 21:25h, 19 maaliskuun Vastaa

   Moikka LeenaK!

   Kyllähän tämä paino tuntuu tippuvan, vaikka yrittää syödä niin hyvin kuin pystyy. Kyselen vähän huomenna neuvolassa, josko olisi mahdollista päästä ravitsemusterapeutille.. Neuvolalääkäri puhui viimeksi siitä, mutta ilmeisesti pääsisin vasta sitten kun Milolle on esim. maitoaltistus tehty tai verikokeita otettu.

   Ihana tsemppaus, aivan mahtava kuulla, että noin nopeasti alkoi sopia allergisoivat ruoka-aineet! Sulla on tosi positiivinen asenne, hienoa! <3

 • Jensku
  Posted at 18:26h, 16 maaliskuun Vastaa

  Moikka! Olen tässä lukenut sun blogia jo hyvän aikaa ja joka kerta kun luen tulen hyvälle tuulelle 🙂 Amalia vaikuttaa reippaalta neitokaiselta,pikku Milokin on aivan ihastuttava.Tsemppiä äidille, isälle, lapsille ja unohtamatta Nuuskuakaan 🙂 Aikanaan allergiat helpottavat. Ihanaa ja lämmintä kevättä koko perheelle!

  • johanna
   Posted at 21:27h, 19 maaliskuun Vastaa

   Moikka Jensku! Aivan ihana kommentti, sait niin mulle hymyn huulille, kiitos <3 <3
   Ihanaa ja lämmintä kevättä sinne myös!

 • anni
  Posted at 08:17h, 17 maaliskuun Vastaa

  Illat takaisin:) se oli ihanaa!! Meidän 8kk piti mua makaamassa noin puoli yhdeksästä yli puoleenyöhön joka ilta 7kk. Välillä pysyvä uni tuli hällä vasta kahdelta. Tuttia ei ikinä huolinut joten kaipa minä tutin virkaa toimitin. Alkuillasta näytti aina että kyllä tää nyt pian nukahtaa mutta roikkui vaan ja sitten olikin taas virkeämpi.. unikoulu tassutteluineen tuli mukaan tuolloin 7kk ja parissa viikossa hän meni nukkumaan kahdeksalta omaan sänkyyn (!) eikä enää syödäkään öisin. Välillä hän herää jo viideltä mutta yleensä nukkuu puol 7 saakka. Oma ilta 7kk makoilun jälkeen tuntuu ihanalta!

  • johanna
   Posted at 21:28h, 19 maaliskuun Vastaa

   Huh, ihanalta varmasti tuntuu! <3 🙂

 • Riina
  Posted at 20:29h, 17 maaliskuun Vastaa

  Kiinnitin huomiota niinkin syvälliseen seikkaan kuin Amalian rusettiin. Ihana! Onko se niin kuin pinni, vai mikä? Ekoissa kuvissa siis…

  • johanna
   Posted at 21:28h, 19 maaliskuun Vastaa

   Hihi, pinni se on 🙂

 • Annika
  Posted at 00:20h, 21 maaliskuun Vastaa

  Kirjoituksesi saavat minut aina hyvälle tuulelle. Kirjoitat ja kerrot päivistäsi niin leppoisasti. Ihana myöskin katsella kuvia, jotka ovat ns.normaaleja ilman poseerauksia tai upeita taustoja. Lapsesi ovat niin suloisia. Kiitos siis blogistasi, joka piristää todella! 🙂

  • johanna
   Posted at 21:05h, 22 maaliskuun Vastaa

   Kauniisti sanottu, kiitos hirmu paljon! <3 <3

 • heippa
  Posted at 08:20h, 22 maaliskuun Vastaa

  Hei! Sun blogi on mahtava, rakastan sun tapaasi kirjoittaa ja kuvien asetteluja ja kivoja ja hauskoja kuvatekstejä! 🙂 Sulla on erittäin suloiset lapset <3 olisiko mitenkään mahdollista tehdä päivä kuvina postaus niin näkisi samalla teidän arkea vauvan kanssa enemmänkin? 🙂 Ja sitten toivepostauksena hoitolaukun sisältö ja vaavin lelut? 🙂 <3

  • johanna
   Posted at 21:07h, 22 maaliskuun Vastaa

   Moikka! 🙂 Kiitos aivan ihanista sanoistasi <3 <3 Päivä kuvina postaus kuulostaa hyvältä ja muut ideat myös, laitan heti ylös itselleni! 🙂

 • heippa
  Posted at 08:23h, 22 maaliskuun Vastaa

  Onnistuisiko postaus lasten vaatekkaappien sisällyksestä ja välikaudesta näin kevään aikaan?

  • johanna
   Posted at 21:08h, 22 maaliskuun Vastaa

   Ainakin välikausivaatteet voisin esitellä 🙂

Post A Comment