Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Toivepostaus Milo vauva - Sydän vähän kallellaan
 

Toivepostaus Milo vauva

Nyt saatte tutustua hieman paremmin meidän Miloon. Milo on jo puolivuotias ja aika tuntuu kiitävän kauheaa vauhtia. En tiedä johtuuko se lasten hieman pidemmästä ikäerosta, mutta jaksan fiilistellä kaikkea Milon oppimaa ihan samalla tavalla kuin aikoinaan Amaliankin. Tällä kertaa sitä ei kuitenkaan odota ihan samalla tapaa uusia asioita ja toivoisi ennemminkin ajan pysähtyvän kuin menevän hurjaa vauhtia eteenpäin.

IMG_6765

Amalian vauva-aika oli rankka, mutta Milon vauva-aika on ollut vielä rankempi. Onneksi tällä kertaa osaa ottaa asioita rennommin. Amalia oli huono nukkumaan öisin ja päivisin, Milo sen sijaan nukkuu öisin, vaikka herääkin syömään aivan liian monta kertaa. Milo nukkuu aina alkupätkän yöstä hyvin, kolme tuntia yhteen soittoon, mutta sen jälkeen hän herää kahden tunnin välein vähintään. Yöheräämisiä helpottaa se, että pikkuinen nukkuu äidin kainalossa, joten äidin ei tarvitse nousta sängystä pojan halutessa tissille. Milo on nukkunut meidän vanhempien sängyssä reilu viikon ikäisestä ja tämä on ollut oikein toimiva ja hyvä ratkaisu meille.

IMG_6759

Milo on aikamoinen mammanpoika ja viihtyy sylissä todella paljon. Milo ei ole ollut kovinkaan tyytyväinen vauva, mutta kukapas olisi jos maha on kovasti kipeä. Mahakivut ovat kuitenkin onneksi historiaa, sillä äidin imetysdieetti toimii ja pojalle on löydetty jo mukavasti sopivia ruokia.

Milo oppi huilimaan massulla ollessaan <3

Milo oppi huilimaan massulla ollessaan <3

Tällä hetkellä Milolta löytyy kaksi hammasta, alhaalta molemmat. Lisää on kuitenkin tulossa ja jälleen kaksin kappalein kerralla, tällä kertaa hampaat tulevat ylös etuhampaiden viereen molemmin puolin. Pieniä hampaita olemme pesseet jo huolella ja Milo tykkää tästä puuhasta kovasti ja harjailee itsekin hienosti. Milo on hampaita tehdessä kiukkuinen eikä viihdy lattialla lähes ollenkaan. Niinpä poika vaatii olla sylissä melkein kaiken aikaa ja onhan se suoraan sanottuna aika raskasta. Rakastan pitää molempia lapsia sylissä ja Amaliakin tykkää edelleen olla sylissä, mutta kun Milo ei olisi maassa hetkeäkään huutamatta. Tulisivat vaan äkkiä nuo kaksi hammasta, jotta saataisiin taas rauha taloon edes hetkeksi ennen seuraavien hampaiden tuloa.

Pientä hymyä <3

Milo on luonteeltaan oikea hurmaaja, hän väläyttää aina hymyn, kun häntä katsoo. Vaikka Miloa kiukututtaisi, niin hymyn hän ennen parkua huulilleen vääntää, aina. Milo rakastaa siskoaan ja kikattaa Amalialle koko ajan. Amalian ei tarvitse edes tehdä tai puhua mitään niin veli jo nauraa ja hymyilee kuin hangon keksi.

IMG_6809

Milo osaa jo paljon kaikenlaista. Uusin opittu asia on tavaroiden pudottelu ja siitä tämä jukuripää tykkää. Hän tietää, että me nostamme tavaran ja sitten on taas kiva tiputtaa se uudestaan. Matkiminen on ollut jo pitkään kivaa, siskon kanssa on parasta hakata vuorotellen kämmeniä keittiönpöytää vasten. Päristely on myös kovassa huudossa taas vaihteeksi ja mikäpäs sen mukavampaa kuin päristellä soseita syöttäjän päälle, kun ei enää maistu.

IMG_6810

Milo on jo pitkään osannut kääntyä ja laittaa ihan kaiken suuhun. Varpaat maistuvat myös ruoka-aikaan sitterissä syödessä.

Milo ei ole vielä lähtenyt ryömimään, mutta on hyvin pitkäkyntinen ja todella kiinnostunut kaikista ei hänen tavaroista. Usein pikkuveikka leikkii siskon leluilla, jotka on paljon hauskempia kuin omat. Amalia antaa aina Milon katsoa lelujaan ja jos sisko sitten haluaa jonkun lelun veikalta, niin hän ei koskaan ota sitä kädestä vaan ehdottaa vaihtokauppaa ja ainahan veli vaihtaa 😉

IMG_6873

Milo liikkuu pyörimällä napansa ympäri ja kovasti olisi halua päästä jo eteenpäin. Olemme alkaneet istuttaa Miloa syöttötuolissa ruokailujen ajan, vaikka itse hän ei vielä osaakaan istua. Milo on pungennut sylissä istuvaan asentoon jo hyvin varhain, joten kiire on ollut näkemään mitä ympärillä tapahtuu.

Melkonen kuorma!

Melkonen kuorma!

Vaunut ovat myös vaihtuneet rattaisiin ja siellä puoli-istuvassa asennossa istuminen on pojasta aika nastaa. Päiväunetkin ovat maistuneet rattaissa sen perus puolen tunnin ajan. Milon aamupäiväunet kestivät viime viikolla kolmen päivän ajan tunnin ja tämä oli aivan luksusta, mutta nyt hän on taas valitettavasti siirtynyt takaisin puolen tunnin mittaisiin uniin.

Milo jättää nykyisin välillä kolmannet päiväunet väliin ja nukkuu siis toisinaan vain kahdet unet, molemmat kestoltaan puoli tuntia eli yhteensä tunti päivässä päiväunia. Tämä on hurjan vähän enkä käsitä miten hän ei nuku enempää. Toisaalta Amalia on ollut vauvana aivan samanlainen nukkuja, joten onneksi tämä ei tullut hirmuisena yllärinä. Monet eivät ehkä ymmärrä miten raskasta on, kun vauva nukkuu näin vähän. Amalian kummitkin hämmästelivät, kun laitoin Milon nukkumaan heidän pihalle ja puolen tunnin päästä poika jo pirteänä heräsi. Onhan se tosi lyhyt aika.

Lapset käyvät yöunille kuitenkin ajoissa, usein ennen kahdeksaa molemmat ovat täydessä unessa. Päivät lasten kanssa menevät täydessä työn touhussa, mutta iltaisin on onneksi aikaa ladata akkuja seuraavaa päivää varten.

Rattaissa ensimmäistä kertaa

Milo on sanonut jo kolme sanaa, jotka ovat äiti, mummi ja vauva tai ainakin äänteet kuulostavat ihan näiltä sanoilta ja äiti sanaa oli todistamassa myös Mehiläisen hoitaja.

Milo vierastaa paljon eikä häntä voi laskea muiden kuin ihan lähimpien syliin ja aina silloinkin poika tykkää, että myös äiti on lähellä. Milo oli mummin siis minun äitini sylissä mökillä ja mummi kertoi Milon alkaneen yhtäkkiä katsella hätääntyneenä sivulta sivulle ja sitten parahtaneen aivan rääkyvään itkuun. Milo hätääntyi kun ei nähnytkään minua ja rauhoittui sitten heti kun otin hänet syliin. Ennen rattaiden vaihtoa Milon maatessa vaunuissa vieraiden katse sai usein alahuulen väpättämään ennen kuin äiti kävi höpöttämään ettei ole mitään hätää.

Milo rakastaa siskon lisäksi serkkujaan. Eemi serkku on ihan paras! Milolla on myös muutama vauvaystävä, joista tulee varmasti hyviä leikkikamuja.

IMG_6811

Milo on kasvanut oikein hienosti ja on kerryttänyt painoa kivasti, kun suoli on saatu rauhoitettua. Imetän Miloa ja tämä on meidän oma yhteinen ihana hetki. Milo on ollut helppo imetettävä, mutta nyt ylähampaita tehdessään hän päätti aloittaa rintalakon ja tämä oli aivan kamalaa. Muistui niin mieleen Amalian aikaiset imetysajat, kun haasteita oli paljon, vaikka imetys silläkin kertaa enemmän ihanaa oli kuin kamalaa. Se vaan tuntuu niin pahalta, kun lapsi ei enää yhtäkkiä huolikaan tissiä, vaan itkee selkä kaarella jo siinä vaiheessa, kun laitat häntä tuttuun imetysasentoon. Lakon aikana Milo söi paljon öisin, mutta päivällä vain muutaman kerran. Nyt lakko alkaa olla selätetty enkä onneksi saanut pelkäämääni rintatulehdusta, joka oli jo hilkulla.

Tälläinen ihana pikkuinen hymypoika meillä on, joka välillä saa vanhempansa äärirajoille, mutta hymyllä sulattaa varmasti kaikkien sydämet <3

IMG_6874

Minkälaisia puolivuotiaita muilta löytyy?

Tags:
24 Comments
 • nasu
  Posted at 22:09h, 04 heinäkuun Vastaa

  Niin suloinen poika!<3 niinkuin hänen isosiskonsakin!<3 🙂

  • johanna
   Posted at 21:43h, 06 heinäkuun Vastaa

   Voi kiitos <3 <3

 • lillamy
  Posted at 22:13h, 04 heinäkuun Vastaa

  Todellakin sydämet sulattava hymypoika <3 Aivan hurmaava tapaus, harmi että unta ei riitä tuon enempää :/ JA onneksi mahavaivat ovat helpottaneet!

  • johanna
   Posted at 21:44h, 06 heinäkuun Vastaa

   Hihi, kyllä <3 Ja onneksi masuvaivat ovat tosiaan helpottaneet!

 • Sarjuska
  Posted at 22:14h, 04 heinäkuun Vastaa

  Onpa Milo hurjan söötti hymypoika :). Ja mitkä ripset! Aika menee nopeaa ja toisella kertaa minäkin toivoin sen vähän hitaammaksi mutta tuntui että toisin kävi. Meillä siis tyttö 1/2012 ja poika 6/2014. Nauti ja fiilistele ja pysähdy hetkiin, ne ovat niin arvokkaita.

  • johanna
   Posted at 21:45h, 06 heinäkuun Vastaa

   Kiitos Sarjuska <3 Viimeinen lauseesi on niin totta, tää pitää muistaa! <3

 • juuli
  Posted at 23:20h, 04 heinäkuun Vastaa

  Ihana pikku hurmuri ❤ ihanat ripset, silmät ja valloittava hymy!:) Milosta kasvaa komea poitsu

  • johanna
   Posted at 21:46h, 06 heinäkuun Vastaa

   Hihi kiitos <3 <3

 • juju
  Posted at 23:24h, 04 heinäkuun Vastaa

  Olisi kiva jos tekisit teidän päivästä, tai viikonlopusta postauksen! Tai sitten sinusta ja Johnnysta postauksen, sellainen teidän suhteesta ja miten teillä menee varsinkin kun Milo on ollut vaikeampi vauva. Ihana blogi ja ihanat lapset sinulla!:)

  • johanna
   Posted at 21:47h, 06 heinäkuun Vastaa

   Kiitos kivoista toiveista, laitan ne ylös 🙂 Ja kiitos paljon <3

 • Piia
  Posted at 23:51h, 04 heinäkuun Vastaa

  Hurmaava pieni poika!<3 Meillä on melkein saman ikäiset lapset, vähän Amaliaa nuorempi tyttö ja hieman Miloa vanhempi poika. Tutulta näyttää puuhat teidän perheessä ja sisarusrakkaus<3 Me ajetaan n. kerran kuussa sukulaisiin ja pysähdytään aina Lohjan ABC:llä, joka kerta toivon että sattuisitte olemaan siellä samaan aikaan mutta näin ei ole vielä käynyt:D Mukavaa kesää teidän poppoolle!

  • johanna
   Posted at 21:49h, 06 heinäkuun Vastaa

   Kiitos Piia <3 Voi että, kun joskus tosiaan satuttaisiin samaan aikaan sinne niin nähtäis! 🙂 Kiva kun kommentoit <3

 • pokahontas
  Posted at 14:01h, 05 heinäkuun Vastaa

  minulla nuorin poika ei nukkunut päivällä kun tunnin oli peiton päällä lattialla ja katseli maailmaa,tätä oli ihan kun tuli laitokselta,vedin peiton sitä mukaa eri huoneeseen ja pieni mies oli tyytyväinen

  • johanna
   Posted at 21:50h, 06 heinäkuun Vastaa

   Hahhaaa mäkin vedin aina ennen peittoa olkkarista keittiöön, jotta pieni mies olisi tyytyväinen 😉 Kiva kun kommentoit <3

 • Minna
  Posted at 23:31h, 05 heinäkuun Vastaa

  Hei, sattumalta luin postauksen puoli vuotiaasta Milosta ja nukkumisten suhteen hän on aivan samanlainen kuin puoli vuotias Asla poikani! Eli et ole yksin 🙂 ihmetystä kyllä riittää kun miettii miten pieni voi jaksaa niin vähillä unilla! Asla viihtyy myös paljon sylissä mutta on tyytyväisin vauva jonka olen ikinä nähnyt ja Se tekee jaksamisesta paljon helpompaa. Harmi kun teitä on allergiat vaivannu

  • johanna
   Posted at 21:56h, 06 heinäkuun Vastaa

   Hei Minna 🙂 Oikeesti kiva kuulla, että muutkin pienet nukkuvat näin vähän! Ihana kuulla, että pieni Asla poika on tyytyväinen tapaus 🙂 <3
   Meillä menee tällä hetkellä jo tosi kivasti allergioiden suhteen, kun ollaan saatu jo 5 ruokaa sopimaan Milolle!

 • ÄitiEP
  Posted at 14:10h, 06 heinäkuun Vastaa

  Meillä on 5,5kk tyttö, joka nukkuu suunnilleen saman verran kuin teidän Milo. Vähän enemmän ehkä, mutta 2h päivässä on aika normaali meillä. Kysyin neuvolassa onko normaalia kun luulisi että pikkuinen tarvii enemmän unta. Siellä sanottiin että jos vauva on kuitenkin tyytyväinen ja pirteä ja jaksaa touhuta niin ei hätää. Onneksi meidän tyttö on ja viihtyy hyvin lattiallakin. Tsemppiä teille!

  • johanna
   Posted at 21:58h, 06 heinäkuun Vastaa

   Mukava kuulla, että muillakin nukutaan päiväunia vähän ja samaa meillekin neuvolatäti sanoi 🙂 Kiitos vielä tsempeistä! <3

 • Roosa
  Posted at 15:25h, 06 heinäkuun Vastaa

  Oi miten hurmaava Milo. Meidän Milo on 1 vee 5 kk <3 hymypoika myöskin ja samojen ongelmien kanssa painittu pienempänä eli mahavaivojen. Meidän Milolla on septo-optinen dysplasia ja kirjoittelenkin meidän arjesta blogia. 🙂

  • johanna
   Posted at 22:01h, 06 heinäkuun Vastaa

   Voi kiitos <3 Ihana Milo sielläkin, ihan herkistyin, kun kävin pikaisesti blogistasi kuvia katsomassa <3 Perehdyn blogiisi ajan kanssa, kiitos kun vinkkasit siitä <3

 • Ulrika
  Posted at 12:24h, 12 heinäkuun Vastaa

  Maailman söpöin!!!<3 Mistä nuita ripsiä saa? 😉

  • johanna
   Posted at 22:16h, 13 heinäkuun Vastaa

   Hihi <3

 • Ninnu
  Posted at 22:54h, 20 heinäkuun Vastaa

  Ihana Milo! Meidän puolivuotias, tai 28.pv 7kk vauveli, nousi tänään tukea vasten ihan itse seisomaan. Ei ollut eka kerta, mutta silti äitin sydän meinas jättää lyönnin väliin, koska pieni pää oli niin korkealla! Hetki vaan niin kätöset hoksaa jotain kivaa ja ote irtoaa. Ristiriitaisia aikoja näiden vauvojen kanssa! Murunen kun ei oikein hoksaa ettei voi päästää irti.. Sanoja ei tule mitään, olen odotellut jos alkaisi kuulumaan jotain jokeltamista, yksittäisten äänteiden lisäksi. Päristely on in! Niin selvitetään monet tärkeät jutut äidille. <3 hampaitakin ollaan odotettu, ei ole merkkejä niistä vielä. Mutta kolmannen lapsen kanssa ei ole kiire, kun sen tietää jo että kaikki aikanaan, ei saa päästää tätä päivää ja hetkeä käsistä haikailemalla huomisesta! 🙂

  • johanna
   Posted at 21:24h, 21 heinäkuun Vastaa

   Herttinen meidän Milo ei vielä edes ryömi kunnolla 😉 Varmasti on hurjaa menoa äidin silmille 😉 Mä sain tänään maissit mukavasti naamalle, kun päristely on täälläkin niin IN! 🙂
   Ihana tuo sinun viimeinen lause, täyttä totta <3 <3 <3

Post A Comment