Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Raskausviikot 19 ja 20, huh mitkä raskauskilot -Sydän vähän kallellaan
 

Raskausviikot 19 ja 20, huh mitkä raskauskilot

Raskausviikkokuulumiset jäivät viime viikon tiistailta kokonaan ja tällä kertaa niitä tuleekin sitten kahden viikon edestä. Raskausviikkoja on kasassa tänään 19+0 ja niinpä mennään jo raskausviikolla 20!

Sikiön paino: 250 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 15 cm
Koko pituus: 21,5 cm

Raskaus jo puolivälissä

On se aika hurjaa, siis ihan mieletöntä! Aika on kulunut kuin siivillä ja tuleva kesäkin menee varmasti tosi nopeasti. Mä nautin kovasti raskausajasta ja olen voinut edelleen oikein hyvin, joten mitään kiirettä tässä ei olisi.

Raskauskiloja hurja määrä

Massu kasvaa vauhdilla ja viime viikon maanantaina kävin neuvolassa pitkästä aikaa. Se olikin tämän raskauden toinen neuvolakäynti. Raskausviikkoja oli tällöin 17+6 ja raskauskiloja on tullut jo 8,5 kiloa! Se on musta tosi paljon näihin viikkoihin nähden, mutta toisaalta neuvolatäti ei sanonut tästä mitään. Itsekään en niinkään ole tästä moksiskaan, mutta kyllä se hieman mietityttää mitä sinne suuhun on viime viikkoina ängennyt, kun kiloja on tullut näin paljon.

Vertailin hieman Amalian ja Milon odotusajan neuvolakortteja tähän nykyiseen ja painoa on tästä kolmannesta tullut tosiaan eniten tässä vaiheessa. Toki Amaliasta ja Milostakin oli tullut noin viitisen kiloa molemmista.

Lähtöpaino on ollut kahden aiemman lapsen odotuksessa matalampi, Amaliaa kun aloin odottaa painoin vain 49 kiloa. Milosta taasen 55 kiloa ja nyt tällä kierroksella lähtöpaino oli 57 kiloa.

Aika paljon on saanut lukea kuinka monen odottajan painonnousu on ollut hyvin malttillista, toisilla paino on edelleen näillä viikoilla laskussa pahoinvoinnin vuoksi. Onneksi on löytynyt myös tälläisiä, joiden paino on noussut nopeammin enkä sentään ole ihan ainokainen.

Mä uskon, että tällä kertaa raskauskiloja tulee varmasti ainakin se 20 kiloa, luultavasti jopa hieman enemmän.

raskaus

No se pizza on vähän maistunut

Niin no siinä se syy varmasti onkin. Mulla on ollut tässä raskaudessa hyvin terveelliset mielihalut aika pitkäänkin, mutta nyt roskaruuan himo on toden teolla alkanut. Toisaalta onneksi mieli tekee myös muuta ja syön paljon tomaatteja ja ruisleipää, jotka ovatkin roskaruuan lisäksi tämän hetken himotukset. Niin ja se piimä edelleen, perunamuusia taas en ole enää syönyt.

Nyt mä aion kuitenkin rajoittaa pizzan ja muun mätön syöntiä ja yritän elellä terveellisemmin.

Ekaa kertaa sokerirasitukseen

Mä en ole siis ikinä ollut, vaikka ikäni puolesta sinne olisin jo aikaa sitten joutanut. En tiedä miksei mun neuvolatäti ole kummankaan odotuksessa kokenut tähän tarvetta enkä mä sinne tietysti ole mitenkään hinkunut. Tällä kertaa se taitanee kuitenkin olla edessä ja ihan hyvä niin. Mä olen jo 32-vuotias ja tätä painoa on tullut, joten kai se on ihan hyvä tsekata. Toki siitä puhutaan sitten kuukauden päästä seuraavalla käynnillä lisää, vielä ei ole sen aika.

Neuvolakuulumiset

Verenpaineet oli hyvät, pissa puhdas ja vauvan sydänäänet löytyivät heti ja kuulostivat oikein hyviltä ja niin ihanilta. Vauveli potki myös todella kovin ja jessus, kun siitä kuului kova ääni. Neuvolatäti totesikin ennen sydänäänien kuuntelua, että niitä voi näillä viikoilla joutua hakemaan jopa muutaman minuutin, mutta meidän pikkuinen potkaisi laitteeseen saman tien vimmatulla voimalla eikä ollut epäilystäkään siitä onko kaikki hyvin. Sydän jumputti oikein hienosti ja aika vikkelältä tämä masussa oleva pikkuinen vaikutti. Noh ei kai tähän perheeseen kovin rauhallista tapausta tarvitse odottaa 😉

Siinä ne neuvolahommelit oikeastaan olivat ja juteltiin sitten aika kauan neuvolatädin kanssa kaikenlaista. Me kun ollaan tuttuja jo muutenkin. Ensi kerralla neuvolatäti vaihtuu ja toivotaan, että tämä täti pysyisi läpi raskauden ja vielä vauvavuodenkin, se olisi jotenkin ihanaa.

Minkälainen painonnousu teillä muilla odottajilla on tai on ollut näillä viikoilla? 

15 Comments
 • Pia
  Posted at 14:54h, 24 huhtikuun Vastaa

  Heippa. Tää sun blogi on niin ihana. Olin kovin onnellinen sun vauvan odotus uutisesta kun olitte jo ehtineet pientä tovin odottelemaan ja välissä jo pettymyksen kyyneliäkin vuodattamaan.
  Itsellä rv 10+0 tänään. Lähtöpaino oli 47kg ja siitä kolme kiloa lähtenyt tän alkuraskauden pahoinvoinnin vuoksi, mutta jos samalla tavalla menee kun esikoisen odotus niin kyllä ne kilot sieltä tulee. Viimeksi tuli +18kg ja oon vaan 152cm pitkä niin oli aika muhkea olo 😀
  Onnellista odotusta sulle ja valoisaa ja lämmintä kevään odotusta teidän perheelle ❤️

  • Johanna
   Posted at 18:40h, 26 huhtikuun Vastaa

   Kiitos Pia, sun kommentista tuli niin hyvä mieli <3 <3 Hehe joo mäki oon vaan 157cm, joten on se vähän lihapulla olo siinä loppumetreillä 😉 <3

 • Suvi
  Posted at 15:36h, 24 huhtikuun Vastaa

  Mulla on nyt viikkoja 23+2, kotipuntarin mukaan paino on noussut päivästä riippuen 4-5kg. Oisin ollut vähempäänkin tyytyväinen, tiedän että ainakin osa tuosta on hankittu oman itsehillinnän puutteen ansiosta. ;D kahdessa aiemmassa raskaudessa kiloja tuli nopeammin, tässä vaiheessa jo ainakin 6kg. Esikoista odottaessa saman verran tao vähän vähemmän kuin nyt. Lähtöpaino oli lievästi jo ylipainon puolella valmiiksi, joten olisi kiva kun saisin pidettyä mässäilyni kurissa… 🙈

  Sokerirasitus nro 2 edessä parin viikon päästä, ekasta tuli puhtaat paperit – toivottavasti tästäkin tulee (edellisessä raskaudessa tuli turha diagnoosi kun paastoarvo oli 5,3. Siksi joudun nyt kahdesti rasitukseen….)!

  • Johanna
   Posted at 18:39h, 26 huhtikuun Vastaa

   No ei paha painonnousu musta, mutta ymmärrän fiiliksesi <3 No toivotaan, että arvot on kohdillaan, tsemppiä! <3

 • Petu
  Posted at 20:26h, 24 huhtikuun Vastaa

  Mä oon nyt viikolla 35 ja kiloja on tullut 8. Eli aika maltillisesti, vaikka pelkäsin et niitä olisi tässä vaiheessa se +20. 🙂 toki on tässä vielä aikaa keräillä kiloja.
  Sokerirasituksessa paastoarvo ylitti viitearvot, joten oon muutaman kuukauden mittaillut sokeria pari kolme päivää viikossa. Yksi ainoa ylitys on tullut, joten välillä mittaaminen turhauttaa.

  • Johanna
   Posted at 18:37h, 26 huhtikuun Vastaa

   No tosi maltillisesti mustakin <3 Hienosti on sokerit pysyneet hyvinä sulla <3 Pian teillä on nyytti sylissä, tsemppiä <3

 • Neljän äiti
  Posted at 20:52h, 24 huhtikuun Vastaa

  Pakko kommentoida noihin raskausviikkoihin, jos sulla on tänään raskausviikkoja 19+0, niin olet raskausviikolla 19, et 20 🙂 voit myös sanoa olevasi 20. Viikolla (=kahdeskymmenes viikko), mutta sulla ei siis ole vielä rv20 täynnä. Kauheeta pilkunnussintaa tuli nyt, mutta jos siis seuraat jotain netin raskausviikkolaskuria niin kannattaa olla tarkka että seuraa oikeita viikkoja 😀
  Onnea kolmannen odotukseen! 🙂

  • Johanna
   Posted at 22:16h, 24 huhtikuun Vastaa

   Siis nyt kun mulla on viikkoja tänään tuo 19+0 seuraan raskausviikkoa 20. “20. raskausviikosta puhutaan, kun raskaus on kestänyt 19 viikosta ja 0 päivästä 19 viikkoon ja 6 päivään (19+0 – 19+6)”.

   Ja kiitos <3

   • Neljän äiti
    Posted at 12:04h, 25 huhtikuun Vastaa

    Ei kun sä seuraat raskausviikkoa 19, joka on 20. Viikko. 🙂 eli sulla on menossa rv19, se on kahdeskymmenes viikko (20.), tuo piste numeron perässä tarkoittaa tuota “kahdeskymmenes”. Raskausviikko 20 on rv20-20+6 jne, mutta voit sanoa sen olevan kahdeskymmenesensimmäinen viikko 🙂 Sillä on siis eroa puhutko rv 20 vai 20. viikko.

    • Neljän äiti
     Posted at 22:25h, 25 huhtikuun Vastaa

     Riikka, niinhän tuossa kirjoitinkin 🙂 Esim. Johannan tämän blogipostauksen otsikossa sanotaan “raskausviikot 19 ja 20”. Se tarkoittaa raskausviikkoja 19+0-19+6 sekä 20+0-20+6.

     Otsikossa pitäisi siis lukea “raskausviikot 18 ja 19.” tai vastaavasti “19. ja 20. raskausviikko”. Näin se menee 🙂

   • Riikka
    Posted at 16:36h, 25 huhtikuun Vastaa

    Kyllä Johanna ihan oikein noista viikoista puhuu. Kun mennään viikon 19 yli niin kyseessä on 20. raskausviikko vaikka viikkoja olisi kasassa vaikka sen 19+4. Samalla tavalla puhutaan kun täyttää 20 niin mennään jo kolmannella kymmenennellä, ei toisella kymmenennellä, jos näitä nyt voi keskenään verrata.

 • Pm
  Posted at 23:20h, 24 huhtikuun Vastaa

  Kyllä aika menee vauhdilla! Oon niin iloinen teidän puolesta. Onnellista raskausaikaa ja ihania kevätpäiviä! 🙂

  • Johanna
   Posted at 18:36h, 26 huhtikuun Vastaa

   Kiitos ihana Piia <3

 • saikku
  Posted at 09:36h, 28 huhtikuun Vastaa

  Hei, minä veikkaan teille poikaa 😀 Sinulla on aivan selvästi poika maha.

  • Johanna
   Posted at 16:36h, 28 huhtikuun Vastaa

   Hihii saa nähdä <3

Post A Comment