Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Syysloman kuulumiset -Sydän vähän kallellaan
 

Syysloman kuulumiset

Heipä hei! Toivottavasti teillä muillakin on ollut mukava syysloma! Ilmat on olleet osittain tosi aurinkoisia, mutta viileää on ollut, talvi kolkuttelee jo ovella. Me toivotaan lumista talvea, että Nuppukin pääsisi kunnolla pulkkamäkeen ja nauttimaan lumesta. Ja Milolla on ihan käyttämättömänä viime jouluna lahjaksi saatu lumilaudan tyylinen vehje.

Syysloma meni nopeasti ja lapset haluaisivat lomailla vielä pidempään. Huomenna arki kuitenkin alkaa, mutta sen tietää, että se on yksi hujaus, kun on jo joululoma. Johnny ei pitänyt lomaa vielä tässä kohtaa, mutta meinasi jos pitäisi lähiaikoina jonkun perjantain vapaata ja keksisimme sitten jotain lomapuuhaa yhdessä koko perhe.

syysloma

Loman alkuun Amalia ja Milo saivat ystävänsä yökylään ja tästä kerroin aiemmassa postauksessa.

Alkuviikosta kävimme pitkästä aikaa uimahallissa ja teimme uimahallireissun Johnnyn töiden jälkeen. Nuppu oli ihan fiiliksissä, kun pääsi veteen ja olisi vain kaatunut suoraan veden alle, jos en olisi ehtinyt napata kädestä kiinni. Nuppu laski mun sylissä monta kertaa isosta vesiliukumäestä ja mentiin lujaa! Milo laskee jo itsekseen siitä ja on Amaliakin kerran laskenut, mutta tällä kertaa halusi mennä isin sylkyssä. Näin päästiin kaikki menemään yhtä aikaa ja oli tosi hauskaa!

Amalia ja Milo hyppivät isoon altaaseen ja Amalia hyppäsi pari kertaa ponnarista. Milo ei tällä kertaa rohjennut siihen. Uiskentelimme yhdessä lämpimässä terapia-altaassa ja siinä lapsia ja Johnnya katsellessa mulla oli niin onnellinen ja ihana olo. En voisi olla kiitollisempi näin ihanasta perheestä.

syysloma

Uiskentelun jälkeen saunoimme ja treffasimme sitten kahvilassa. Ostimme yhteiseksi nakkikorin, jossa on siis ranskalaisia, nakin paloja ja majoneesia. Tämä on valtavan kokoinen ja yksi kori riitti meidän koko perheelle. Jälkkäriksi lapset ja Johnny ottivat pehmikset ja mä maistelin vähän Nupulta.

Loman aikana isommat lapset olivat yökylässä mummin ja fafan luona ja nauttivat tosi paljon. Me nautimme kotona kolmisin myös ja oli ihana hengähtää ja hoitaa vain yhtä lasta. Eilen itseasiassa juttelin siskon kanssa, josko meidän mukulat pääsisi heille joku kerta yöksi, siis Nuppu myös ja siskolle se sopi. Olisi aika mahtavaa ja jännää olla kahden vuoden tauon jälkeen Johnnyn kanssa ihan kahdestaan yötä. Toki kotona me olisimme, jos sattuisi jotain hämminkiä tulla ensimmäisellä yökyläreissulla, mutta mikäs siinä, koti on ihana paikka ja molemmat täällä viihdytään. Kyllä me ehdimme kaksin tässä elämässä vaikka ja mitä, ei ole kiire.

Isompien ollessa mummin ja fafan luona me haimme ravintolasta ruokaa kotiin, ja illalla Nupun nukkuessa saunoimme kaikessa rauhassa ja sitten herkuttelimme ja katselimme sarjaa. Yöllä nukuimme kaikki kolme vierekkäin makuuhuoneessa, kun yleensä meidän nukkumajärjestelyt ovat sillä tavalla erilaiset, että me vanhemmat emme nuku samassa sängyssä. Sohvalle me tosin yhdessä nukahdetaan joka ilta, mutta siitä sitten mä kömmin lasten viereen, kun Nuppu itkee.

Aamulla Johnny lähti töihin ja me vietettiin Nupun kanssa rauhallinen aamu kahdestaan. Mummi toi päivällä yökyläläiset kotiin ja molemmat datailivat kaikessa rauhassa, kun mummilaan he eivät ota ikinä puhelinta tai tablettia mukaan. Siellä touhutaan koko ajan muita juttuja ja hyvä niin. Mummi jaksaa leikkiä, touhuta, pelata korttia ja lautapelejä ja heillä on aina hurjan hauskaa!

syysloma

Käytiin loman aikana HopLopissa leikkimässä. Nappasimme mukaan myös siskoni lapset! Nuppu oli ihan villinä siellä, jossain vaiheessa mua nauratti niin paljon, kun se juoksi ihan täysillä seuraavaan leikkipaikkaan. En ollut ikinä nähnyt Nupun menevän niin kovaa.

Eilen juhlittiin siskonpojan Eemin 11-vuotis syntymäpäivää! Juhlat alkoi kahdelta ja kotiuduimme iltayhdeksältä. Me jäämme todellakin siskon perheen luokse aina asumaan.

Näiden touhujen lisäksi olemme viettäneet aikaa perheenä yhdessä iltaisin. Leikitty lattia on laavaa, pelattu sisällä käytävällä jalkapalloa, makoiltu sängyllä ja höpötelty, tehty metsäretki, jossa lapset leikkivät ihanaa pelastusleikkiä, siivottu ja pesty kaappeja ja järjestelty vaatehuone, otettu vene ylös järvestä ja pesty se, ulkoiltu ja nautittu!

Miten muiden syysloma on sujunut? <3

 

4 Comments
 • Kirsti
  Posted at 14:15h, 20 lokakuun Vastaa

  Hei,

  Uskallatte vielä aika paljon tehdä kaikenlaista, vaikka korona jyllää taas? Me emme ole käyneet missään lasten leikkipaikassa sitten maaliskuun jälkeen. Emme ole nähneet juurikaan isovanhempia, ettei vaan tartuteta heitä ja rajallisesti myös muitakin sukulaisia/ystäviä.

  Uimahalliin emme ole menneet, koska siellähän on nyt maskisuosituskin päällä, käytittekö te maskia? Me emme vie lapsia enää edes kauppaan, kirjastoon tai minnekään ellei ole maski heilläkin päällä. Eilen kävin juuri ostamassa Halloween-koristeet siten, että otin videopuhelun lapsille kaupassa ollessani ja siinä sitten yhdessä kävimme läpi joka ikisen koristeen videon välityksellä ja he saivat valita mieleisensä. 🙂

  Jokainen taaplaa tyylillään, mutta nyt ehkä pitäisi kaikkien osallistua tähän touhuun ja yrittää pysytellä mahdollisimman paljon kotosalla.

  Ihana perhe teillä ja mahtava blogi, ei ole tarkoitus arvostella. Ihmettelen vaan, kun ihmiset uskaltavat tehdä niin paljon tänä aikana.

  • johanna
   Posted at 18:33h, 20 lokakuun Vastaa

   Elämä jatkuu koronasta huolimatta, Amalialla on esimerkiksi tällä ja ensi viikolla uintiviikot koulussa ja käyvät koulun kanssa uimahallissa. Me huolehdimme hyvästä käsienpesusta ja käytämme maskia esim. kaupassa.. Kiitos kauniista sanoistasi <3

 • Pikke
  Posted at 13:02h, 21 lokakuun Vastaa

  Meilläkin elämä on jatkunut normaalisti, vain pieniä muutoksia tehden, meidän perheessä ei riskiryhmäläisiä.

  Emme tällä hetkellä käytä julkisia kulkuneuvoja, kaupassa maski ja lapset lähtevät mukaan kauppaan vain jos pakko. Kädet on meillä aina pesty ensimmäisenä sisään tullessa, joten siinä ei muutosta. Autossa ja laukuissani kulkee käsidesiä, myös ihan normaalisti, joskin nyt kuluu huomattavasti enemmän..

  Itseäni pelottaa hieman uimahalli, mutta muissa lasten harrastuksissa olemme käyneet normaalisti (luistelu, ratsastus), luistelu seura piti pienen koronatauon keväällä, mutta hevostalleilla hommat pyörii normaalisti; joskin hevosen kanssa liikuttaessa turvaväliä pidetään normaalistikin 3 metriä.

  Ystäviä näemme normaalisti, lasten sekä aikuisten. Omat vanhempani päättivät keväällä, että eivät ota vieraita, mutta kyllästyivät tähän ratkaisuun jo kesällä ja nyt vierailemme heilläkin… Ravintoloissa emme käy, koska siellä ei ole jätetty edes viereistä pöytää tyhjäksi, aiemmin kävimme kerran viikossa, joten se hieman harmittaa.

  Kävimme miehen kanssa jopa Saksassa vierailulla viime kuussa, sitähän kaikki tietysti paheksuivat. Matkustaminen kuitenkin tuntui turvalliselta siinä mielessä, että vain pakolliset matkat tehdään, kentillä tyhjää ja turvavälit pysyy (toisin kuin Suomessa esimerkiksi bussissa/junissa). Saksassa suositusten sijaan pakotteita, ravintoloissa joka toinen pöytä jätetään tyhjää ja maskipakko aina sisätiloissa. Tuntui paljon turvallisemmalta kuin Suomessa… Saksassa on koronaluvut myös isot, mutta tätä selitetään isoilla maahanmuuttajayhteisöillä, joissa asutaan tiheästi monta sukupolvea saman katon alla ja vietetään sosiaalisempaa elämää kuin Suomessa.

  Koko maailma ei voi pysähtyä koska korona. Ei voi lopettaa elämistä. Edelleen maailmassa kuolee enemmän ihmisiä tavallisiin kausi-influenssiin JOKA vuosi, kuin tähän mennessä koronaan.

 • Hannis
  Posted at 23:25h, 23 lokakuun Vastaa

  Me emme tapaa isovanhempia sisätiloissa, Ei olla tavattu sitten helmikuun. Ovat riskiryhmää, iän puolesta jo pelkästään. En halua olla se, joka kantaa sinne jonkun vakavan taudin, joka on heidän ikäluokalleen todennäköisemmin vakava kuin lievä. Oli se kyläily heille kuinka ok tahansa…Naapurissa jyllää korona. Tuli perheen vanhemmalle liikuntaharrastuksessa eli kai se lähemmäs tulee koko ajan. Tarttui toiseen vanhempaan, lapsiin ei kai ainakaan vielä, mutta ovat ollet sisällä jo 2 viikkoa.
  Lapseni käyvät harrastuksessaan. Kaupassa käydään kun on tarvetta, maskin kanssa. Uimahalliin ei ole enää menty. Ei leffaan, eikä sisäleikkipuistoon. Eikä bussiinkaan. Lasten kavereita kyläilee, mutta muuten pyydetään vieraita vähän ja harkiten. Ulkoiltu on paljon.. ! toivoisihan tämän jo jäävän taakse. Olis niin kiva järkätä kunnon bileet;)

Post A Comment