Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Vauva-arkea - Sydän vähän kallellaan
 

Vauva-arkea

Meidän vauva on nyt kolmen viikon ikäinen. Pikkuinen vaikutti alkuun hyvin erilaiselta kuin isosiskonsa, vauva oli niin hiljainen ja rauhallinen heti synnytyssalissa, jossa sisko vastaavasti rääkyi suoraa huutoa. Ei mennyt kuitenkaan kovinkaan kauaa kun saimme huomata pojastammekin lähtevän ääntä. Vauva tulistui alussa ihan hirmuisesti vaipanvaihdosta sekä vaatteiden riisumisesta, raukalle tuli aina kauhea vilu, ja niinpä itkiessä väpätti koko alahuuli. Nyt vauva ei onneksi enää huuda vaipanvaihtoa eikä vaatteitta oloa ainakaan jokaisella kerralla.

Iskä vähän polleana

Iskä vähän polleana

Jäbä ottaa rennosti, ikää 3 päivää

Jäbä ottaa rennosti, ikää 3 päivää

Ensimmäinen aamu kotona

Ensimmäinen aamu kotona

On sillä aika tumma pää

On sillä aika tumma pää

Sisko höpöttelemässä pikkuveljelle

Sisko höpöttelemässä pikkuveljelle

Suukko

Suukko

Haukotus

Haukotus

IMG_3306

Onnellinen äiti

Onnellinen äiti

Nuusku löysi itselleen hyvän pesän

Nuusku löysi itselleen hyvän pesän

Rentoa meininkiä

Rentoa meininkiä

Vauvan hoitoon menee aikaa hyvin paljon enemmän mitä olinkaan muistanut. Imetyshetket kestävät ja vauva tykkää syödä lähes koko ajan hereillä ollessaan, onneksi syöminen on nyt jo ihan vähän rauhoittunut. Tarjosimme pikkuiselle sairaalasta päästyämme tuttia, mutta hänpä ei sitä huolinut. Nyt tutti on ollut suussa jonkun verran, mutta äidin tissi on selkeästi se paras tutti.

Vauva on kova pulauttelemaan, jo sairaalassa hän pulautteli jatkuvasti lapsivettä ja ensimmäisenä yönä kärräsin vauvaa sairaalan käytävillä hakien meille molemmille puhtaita vaatteita plus myös petivaatteita. Kotona puklailu on jatkunut ja se johtuu selkeästi siitä, että vauva syö aivan liikaa. Maidontulo on jäätävää ja neuvolatäti neuvoi pumppaamaan maitoa hieman pois ennen syöttöä, mutta herra on aina niin nälkäinen, että karjuu aivan kamalasti jos ruoka ei ole saatavilla heti. Vauhdikkaan maidontulon vuoksi vauva hörppii ilmaa syödessään ja onkin ollut masuvaivainen useina iltoina. Masuvaivoihin saimme onneksi helpotusta uudesta syöttöasennosta, jonka mieheni bongasi eräänä iltana internetin maailmasta. Imetän vauvaa nykyisin niin, että makaan selälläni vauva massulleen päälläni. Vauva on tosiaan niin ahne, että saa hyvin rinnanpäästä kiinni ja syöminen onnistuu hienosti näin. Tämä asento auttaa siihen, että maito tulee maltillisemmin ja syöminen on huomattavasti helpompaa vauvalle kun ei tarvitse nieleskellä hirmu vauhdilla. Myös imutekniikka pysyy oikeana, kun maito ei pääse tulemaan niin kovalla paineella. Tämä asento ei kuitenkaan sovellu käytettäväksi ihan joka paikassa esimerkiksi Prismassa, jossa pikkumiehelle iski kesken kauppareissun kauhia nälkä.

Aivastus

Aivastus

Amalia meinasi koristella kuusen tässä asussa, mutta onneksi saimme puhuttua hänet ympäri

Amalia meinasi koristella kuusen tässä asussa, mutta onneksi saimme puhuttua hänet ympäri

Nuuskulla oma jouluasu

Nuuskulla oma jouluasu

Vauvaa jaksaa ihastella ihan koko perhe <3

Vauvaa jaksaa ihastella ihan koko perhe <3

Mitä sä faija oikein höpötät?

Mitä sä faija oikein höpötät?

IMG_3382

Innokas kuusen koristelija

IMG_3400

Kuusen alaosasta löytyi palloja oikein runsaasti

Kuusen alaosasta löytyi palloja oikein runsaasti

Huh, oikea pallo rykelmä

Huh, oikea pallo rykelmä

Tähti vielä huipulle

Tähti vielä huipulle

Alkuun vauva nukkui aivan miten sattui ja edelleenkään päivisin ei ole mitään sen kummenpaa rytmiä, mutta nyt yöt ovat olleet jo hetken loistokkaita. Vauva nukkuu öisin reilu kolmen tunnin, jopa neljän tunnin pätkiä. Herätessään syömisiin, vaipanvaihtoon sekä uudelleen nukahtamiseen menee aikaa usein tunti, mutta nukahdettuaan vauva porskuttaa taas hyvän unipätkän ja aamuisin olemme heränneet koko perhe vasta puoli yhdeksän maissa. Alun kolmen tunnin yöunet ovat tällä hetkellä onneksi historiaa.

Pikkuinen nukkuu

Pikkuinen nukkuu

Liian hyvää nukkujaa emme perheeseemme kuitenkaan saaneet, sillä varsinkin päivisin vauvalla on hankaluuksia nukahtaa.

Vauva jaksaa olla päivisin jo hurjan pitkiä aikoja hereillä ja ehkä tästä syystä uni maistuu hyvin öisin tai sitten massu on vain täytetty niin huolella.

Amalia on aivan haltioissaan pikkuveljestä ja nauroinkin Johnnylle, että Amalia on jättänyt kolmen viikon aikana väliin ainoastaan kaksi vaipanvaihtoa. Amalia raahaa aina tuolin hoitopöydän viereen ja on saanut avustaa muun muassa riisumalla vauvan sukat ja tumput, harjaamalla vauvan hiuksia sekä avaamalla vaipan tarrat ja bodyn napit. Amalia olisi hoitanut mielellään navankin, mutta sovimme, että sen homman tekee äiti, vaikka tyttö onkin ollut joka kerta jo valmiina oma vanupuikko kädessä pyytäen siihen puhdistusainetta. Vauvan napatynkä irtosi todella nopeasti, mutta napa eritti pitkään sen jälkeen, joten sitä piti hoitaa puhdistusaineella.

Napatynkä sen sijaan säikäytti pikkuneidin. Amalia halusi kurkistaa heti sairaalassa pikkuveljen vaippaan, mutta pippeli jäikin toisarvoon, sillä neiti sai sätkyn nähdessään vauvan navan. Kotona napatynkä sitten irtosi ja seuraavana päivänä Amalia kysyi pikkuveljen iltapesujen aikaan: missäs se elukka on?

Ylpeä isosisko!

Ylpeä isosisko!

Pikkuveli on niin söpö!

Pikkuveli on niin söpö!

Johnny on ollut kotona kolmen viikon ajan ja jäljellä on vielä viikko. On ollut luksusta kun mies on ollut kotona, sillä hän on viettänyt enemmän aikaa esikoisen kanssa. Pyrin itsekin antamaan aikaani Amalialle niin paljon kuin kykenen ja tiedän sen olevan Amalialle todella tärkeää. Eilen olimme koko perhe muskarissa ja voi miten tytön silmät loistivat. Näki selvästi sen, että Amalia ajatteli muskarin olevan meidän kahden juttu. Hetki liikutti minua suunnattomasti ja oli onni, että pikkuveli nukkui tyytyväisenä.

Myönnän kuitenkin, että muutaman kerran olen toivonut voivani lähettää Amalian, Johnnyn ja Nuuskun Timbuktuun asti, kun jokainen on vuorollaan koetellut hermojani. Tiedän, että kärsivällisyys on esimerkiksi Amalian kanssa nyt todella tärkeää, mutta harmikseni se ei ole koskaan ollut vahvin puoleni. Päätin ennen vauvan syntymää etten aio tiuskia saati suuttua kovasti Amalialle mistään, mutta kuinka ollakaan en aivan onnistunut siinä.

Amalia on käyttäytynyt kauniisti vauvaa kohtaan, mutta pientä mielenosoitusta on ollut meitä vanhempia kohtaan. Neiti on piirrellyt hieman seiniin ja kaapinoviin ja käynyt muutenkin aikamoisilla kierroksilla aina välillä ja nämä kierrokset saavat äidinkin kierroksille ja jopa isin, joka on aina ollut niin lunkki mies kuin vain voi olla. Amalia kaipailee selkeästi ystäviään ja normaalia arkea ja nyt Johnny onkin hänen kanssaan käynyt uimahallissa ja vanhemmillaan leikkimässä ja tänään olimme koko perhe yhdessä avoimessa päiväkodissa. Ja tietysti serkuista Amalia on saanut nauttia muutamina päivinä.

Amalia ei ärsyynny siitä jos pikkuveli herää kesken meidän tyttöjen leikkien, vaan ryntää välittömästi veljen luo ja toteaa pikkuveikan haluavan syödä. Amalia itse ei ole kiinnostunut vauvan jutuista, tuteista sun muista, sillä hän pitää itseään jo niin isona tyttönä, Amalian sanoin mageejuttutyttönä.

Vaikka vauva on ollut perheessämme vasta hetken, tuntuu siltä, että näin on ollut aina. Lasten ikäero tuntuu hyvältä ja uskon, että heistä on seuraa toisilleen sitten jonkun ajan päästä. Olen niin suunnattoman onnellinen rakkaasta perheestäni <3

PS. Tuoreempia kuvia vauvasta sitten seuraavissa postauksissa! Jouluaatosta ja uudesta vuodesta tulossa yhteispostaus 🙂

42 Comments
 • ...
  Posted at 22:43h, 09 tammikuun Vastaa

  mageejuttutyttö 😀 <3

  poika näyttää tooosi pieneltä noissa kuvissa joissa on Johnnyn sylissä! ihan kuin pikkuinen nukke!

  • johanna
   Posted at 11:12h, 11 tammikuun Vastaa

   Hih 😉 Pikkuinen hän on vieläkin, vaikka onkin tietty jo reilussa kolmessa viikossa kasvanut hurjasti <3

 • nimetön
  Posted at 22:59h, 09 tammikuun Vastaa

  Ihania kuvia!! Ootko värjännyt hiuksiasi,kun näyttävät tummemmilta?

  • johanna
   Posted at 11:13h, 11 tammikuun Vastaa

   Kiitos <3 En oo värjännyt, harjaa ei ole tainnut hiukset nähdä näissä kuvissa 😉

 • anjuska
  Posted at 23:46h, 09 tammikuun Vastaa

  Eikä,ei näin ihania vauva kuvia saa näyttää!;) Voi suloisuus <3!
  Ihana Amalia, "missä se elukka on" :DD

  • johanna
   Posted at 11:14h, 11 tammikuun Vastaa

   Hihi, kiitos <3 Ja Amalia on kyllä mainio 😉

 • Lellu
  Posted at 05:08h, 10 tammikuun Vastaa

  Miksi vauvalla pitää olla tumput sisällä ? ei ennen pidetty v.88

  • Sari
   Posted at 12:59h, 10 tammikuun Vastaa

   Vauvoilla voi olla pitkät kynnet joilla raapivat itseään kun kynsiä ei saa heti leikata.

   • johanna
    Posted at 11:25h, 11 tammikuun Vastaa

    Kiitti Sari kun vastasit puolestani 🙂

  • johanna
   Posted at 11:15h, 11 tammikuun Vastaa

   Sari jo ehtikin vastailla, kiitos eli juuri Sarin kertomasta syystä 🙂

 • Mimmu
  Posted at 06:22h, 10 tammikuun Vastaa

  Paljon onnea vauvan syntyän johdosta koko perheelle! 🙂 Et kai kuitenkaan vaihda yöllä vaippaa ei´llei vauva ole kakkinut? Pissavaippaa ei tarvitse vaihtaa!

  • johanna
   Posted at 11:16h, 11 tammikuun Vastaa

   Voi kiitos <3 En tietenkään 🙂

 • Sarjuska
  Posted at 07:38h, 10 tammikuun Vastaa

  Hei

  Minulla nyt kolme täyttävä tyttö ja 7 kk:n ikäinen poika. Kuulostaa vähän tutultu nuo jutut :). Meillä alkoi huomionhaku hillittömällä hölmöilyjen tekemisellä vaikka vauvaan ei mitään kielteistä kohdistunutkaan – onhan se kuitenkin iso elämänmuutos kun tulee toinenkin lapsi perheeseen ja vie äidin lähes kaiken huomion ihan pakostikin. Lisäksi vielä hurja uhmaikä, niin olihan meillä kesällä vauhtia ;). Onneksi mies oli kesän kotona. Nyt tuo on jo helpottanut kovasti. Pitkää pinnaa tarvitaan eikä se kyllä multakaan ole onnistunut, sehän on ihan inhimillistä kyllä. Välillä volyymi nousee itse kullakin.

  Tuohon päivällä nukkumiseen vauvalla auttoi meillä kantoliina. Siihen kun kiepsautti sen äidin lähelle, nukkui yli kahta tuntia. Lisäksi itse pystyi puuhailemaan samalla vaikka mitä kun vauva oli napakasti kiinni. Mulla oli ihan perusliina, erilainen rengasliina oli esikoisen aikaan eikä sillä saanut sidottua vauvaa niin kuin tavallisella suoralla pitkällä liinalla. Hartiat ei kestä mitään reppuja, mutta liina tukee niin hyvin että se ei rasittanut selkää ja niskaa ollenkaan! Suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan. Jos sinulla on jokin tuttu, joka osaisi neuvoa sitomisen (jos ei ole ennestään tuttu juttu) niin se auttaa pääsemään alkuun. Ihanaa vauva-arkea 🙂

  • johanna
   Posted at 11:22h, 11 tammikuun Vastaa

   Kiitos Sarjuska ihanasta kommentistasi <3 Me saatiin ystäväpariskunnalta heidän vanha kantoliina ja harjoitukset ovat vielä hieman kesken, sitoa osaamme nyt muuten, mutta sidonta oli liian kireä kun vauva sinne viimein saatiin. Illalla olisi hyvää aikaa harjoitella kun Amalia nukkuu, mutta nyt vauva on valitettavasti taas itkenyt kaksi iltaa, joten se on jäänyt 🙁 Uskon, että liina voisi tuoda meille avun tähän päivä nukkumiseen 🙂

   • Sarjuska
    Posted at 21:45h, 11 tammikuun Vastaa

    Liina on kyllä mainio kun tarvitsee kahta kättä ja jos vauva on sylissä viihtyvä. Itse pesin koirien tassujakin ja toinen vain nukkui :). On tuo ihanaa tuo vastasyntynyt vauva ja kuinka nopeasti se aika kuluukaan.

    • johanna
     Posted at 21:40h, 17 tammikuun Vastaa

     Vauva ollut liinassa nyt pari kertaa ja nukkui siinä hyvin, sain kivasti puuhattua samalla, vähän pykkihommia ja blogin kirjoittelua muun perheen ollessa uimassa 🙂 Nyt meillä on ollut ystävältä lainassa kantoreppu ja Johnny on siinä pitänyt vauvaa kerran nukkumassa! Nämä ovat meidän pelastuksia, sillä vauvaa ei tahdo saada nukkumaan päivällä sisällä mihinkään muualle. Ulkona nukkuu hyvin liikkuvissa vaunuissa 😉 On tämä ihanaa kun on vauva saatu perheeseen <3

 • Jutta
  Posted at 08:52h, 10 tammikuun Vastaa

  Ihania kuvia teidän perheonnesta! Amaliassa ja pikkuveljessä on samaanäköä hitunen ja tottahan toki on. Suloisin kuva on pikkuisista yhdessä, sillä Amalia katsoo veljeään niin kovin kauniisti. Onnenhetkiä ei elämästänne nyt puutu! Rakkaus ja onni paistaa teidän vanhempien kasvoilta. 🙂

  • johanna
   Posted at 11:24h, 11 tammikuun Vastaa

   Kiitos Jutta niin kauniista kommentistasi <3 <3

 • TeeTuu
  Posted at 16:27h, 10 tammikuun Vastaa

  Onnea, aivan mielettömän kaunis vauva teillä! Ihanaa kun Amalia on ottanut veljen noin upeasti vastaan.

  • johanna
   Posted at 11:26h, 11 tammikuun Vastaa

   Voi kiitos <3 On kyllä ihanaa kun toinen on niin innoissaan pikkuveikasta <3

 • Axelia
  Posted at 22:21h, 10 tammikuun Vastaa

  Ihanaa vauva-arkea teillä, nauttikaa ajasta, sitä ei kestä kauaa niin kuin tiedät 🙂

  Pari kommenttia kuitenkin. Mua ainakin kiellettiin sairaalassa vaihtamasta vaippaa öisin. Valojen sytyttely ym ilmeisesti sotkee vauvan päivärytmin.

  Päiväunille suosittelen ulkona nukuttamista, sen ansiosta meillä on jo 2,5 kk vanhalla täysin säännöllinen päivärytmi :). Myös muut lapset ja äiti pääsee halutessaan samalla ulkoilemaan;)

  • johanna
   Posted at 11:32h, 11 tammikuun Vastaa

   Kiitos ja ei kestäkään, tämäkin aika on mennyt siivillä! 🙂
   Täytyyhän vauvan tai minkä ikäisen lapsen tahansa vaippa vaihtaa myös yöllä jos siellä kakka on, polttaa pahasti pepun muuten! Himmeässä valossa mä ainakin öisin toimin enkä höpöttele vauvalle vaan hoidan tarvittavat hommat ja sitten käydään takaisin maaten 🙂

   Ulkona vaunuissa hän on nukkunut kun ollaan oltu lenkillä tai ulkoilemassa, täytynee alkaa nukuttaa pian vallan ulkona!

 • Hanna
  Posted at 03:28h, 11 tammikuun Vastaa

  Heipähei taas 🙂 Kylläpä oli kiva kirjoitus ja tosi hyviä kuvia. Oi kuinka Mageejuttutyttö oli upeasti sommitellut koristeet kuuseen 🙂 ja muutenkin ihania nuo teidän joulukuvat tonttuhattuineen, niin söpöjä pikkutonttuja. Oi tuo on aivan normaalia tuo Timbuktusta haaveilu välillä 🙂 Kyllä tuo Amalia osaa sitten mukavia hassuja juttuja sanoa (se elukka-juttukin), on kyllä mahtava tyyppi 🙂 Muuten, mun murrosikäisillä on suunnilleen sama ikäero kun teidän lapsilla ja oon aina kokenut sen hyväksi ikäeroksi 🙂 Ja mitä kärsivällisyyteen tulee, niin taidan olla sitä samaa tyyppiä kanssasi, mutta olen huomannut että se kärsivällisyys kehittyy paremmaksi vuosien vieriessä.. Terveisiä taas täältä teinien äidiltä.. P.S Onko Nuusku tottunut hyvin uuteen perheenjäseneen, miten otti vauvan aluksi vastaan?

  • johanna
   Posted at 11:38h, 11 tammikuun Vastaa

   No heipähei ihana Hanna! Kiitos jälleen ihanasta kommentistasi <3 Kiva kuulla, että tälläinen hieman pidempikin ikäero toimii! Josko mäkin rauhottuisin kun tänä vuonna täytän 30v 😉 Nuusku tuntui tottuvan vauvaan heti, ei ollut moksiskaan, käy nukkumaan usein vauvan läheisyyteen <3

   • Hanna
    Posted at 22:02h, 11 tammikuun Vastaa

    🙂 <3

    • johanna
     Posted at 21:42h, 17 tammikuun Vastaa

     <3 🙂

 • Mertsi
  Posted at 15:41h, 11 tammikuun Vastaa

  Ehtikin jo tulla ikävä näitä sun kuulumishöpötyksiä! Tämä on vain niin ihanan aito blogi, josta tulee aina hyvälle mielelle. Kaikkea hyvää teidän perheelle! 🙂

  • Eija
   Posted at 22:42h, 12 tammikuun Vastaa

   Olen Mertsin kanssa NIIN samaa mieltä 😀

   • johanna
    Posted at 21:43h, 17 tammikuun Vastaa

    Hihi, ihana olet Eija <3

  • johanna
   Posted at 21:34h, 17 tammikuun Vastaa

   Ihana kuulla, kiitos Mertsi <3
   Kaikkea hyvää sinnepäin myös! 🙂

 • Niinu
  Posted at 14:44h, 12 tammikuun Vastaa

  Ihana kun monet haluaa sinua neuvoa, vaipan vaihtojen suhteen ja muuta vaikka sullahan on ennestään jo lapsi, joten etköhän itse tiedä yö vaipanvaihdot sun muut ;D

  • johanna
   Posted at 21:42h, 17 tammikuun Vastaa

   🙂

 • Ginny
  Posted at 13:24h, 13 tammikuun Vastaa

  Niin mainioita nuo Amalian letkautukset: “Missä se elukka on” ja mageejuttutyttö 😀 ja täytyy vielä mainita että aivan ihanat noi kuvat missä pikkuveikka on Amalian sylissä <3

  • johanna
   Posted at 21:43h, 17 tammikuun Vastaa

   Kiitos Ginny ja Amalia on kyllä mainio letkauttelija 😉

 • jepa
  Posted at 13:32h, 13 tammikuun Vastaa

  Meilläkään tutti ei koskaan kelvannut. Helpottaisi kyllä paljon, sillä mä olen nyt se tutti ja kahden kanssa…ei oikein toimi 🙁 päiväunet on meillä ollut murheenkryyni ja jatkuu vaan 🙁 Tsemppiä teille ja onneksi kevät tulossa ja lämpimämmät kelit niin josko kävisi meidän pojallekin vaunut 🙂 saat manducan lainaan jos haluat koittaa!

  • johanna
   Posted at 21:47h, 17 tammikuun Vastaa

   Voi voi 🙁 Toivotaan, että teillä päiväunet alkaisivat maistumaan paremmin! Meillä vauva nukkuu päiväunia liinassa ja nyt kerran on nukkunut ystävältä lainassa olevassa manducassa. Myös vaunuissa poitsu nukkuu, mutta liikkuvissa sellaisissa 😉 Meillä on nyt alettu tuttia syömään paremmin 🙂 Ja kiitos, ihana olet kun manducan olisit lainaan antanut, mutta nyt tosiaan on sellainen jo lainassa! Tsemppiä sinne! <3

 • Äityli
  Posted at 17:49h, 13 tammikuun Vastaa

  Onko Amalia jotenkin reagoinut siihen, ettei pikkuveljellä ole tuliluomia?

  • johanna
   Posted at 21:48h, 17 tammikuun Vastaa

   Ei millään lailla 🙂

 • E
  Posted at 18:16h, 13 tammikuun Vastaa

  Mulla oli/on samanlainen ongelma maidontulon suhteen tämän meidän 2-kuusen vauvan kanssa (kuten myös nyt n. 3-vuotiaan esikoisen kanssa). Meillä on auttanut tuon asennon lisäksi syöttäminen samasta rinnasta ainakin kahdella peräkkäisellä syöttökerralla. Hyviä vinkkejä imetykseen olen itse saanut imetyksen tuki -fb-ryhmästä. Suosittelen!

  • johanna
   Posted at 21:49h, 17 tammikuun Vastaa

   Kiitos vinkistä! 🙂

 • Hemu
  Posted at 11:13h, 15 tammikuun Vastaa

  Päivität Johanna nykyään aivan liian harvoin. Käyn joka päivä katsomassa blogisi ja aina joudun uudelleen ja yhä uudelleen pettymään, kun uutta postausta ei ole tullut.
  Ymmärrän, että sinulla on pieni vauva ja Amalia hoidettavana, mutta kyllä sitä omaa aikaakin pitäisi olla.

  Terkuin: kahden pienen kaksosen mamma, jolla aikaa myös netissä käynnille 😉

  • johanna
   Posted at 21:52h, 17 tammikuun Vastaa

   Valitettavasti sitä omaa aikaa ei vain ole juuri ollut.. Sulla ehkä lapset nukkuvat päiväunia, jolloin ehdit pyöriä netistä. Kyllä mäkin netissä ehdin piipahtaa, mutta postauksen tekoon menee aikaa hyvin paljon piipahdusta enemmän.

Post A Comment