Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Vitamiinien tärkeys - Sydän vähän kallellaan
 

Vitamiinien tärkeys

Pääsin testaamaan parin muun Kaksplussalaisen kanssa Femibion raskaus 1 & 2 ravintolisiä. Femibion on saksalaisen lääketehtaan Merck KGaA:n kehittämä ravintolisävalmiste ja Euroopan eniten myyty folaattilisä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imetän Miloa ja niinpä otin käyttöön Femibion raskaus 2 ravintolisän, joka on tarkoitettu käytettäväksi 13. raskausviikosta alkaen aina imetysvaiheen loppuun saakka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Femibion raskaus 1 ravintolisä on taas tarkoitettu raskauden suunnitteluvaihetta ja alkuraskautta varten aina 12. raskausviikolle asti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Femibion raskaus 2 ravintolisän vuorokausi annos on yksi tabletti ja yksi kapseli. Tabletti koostuu vitamiineista (folaatti, B-ryhmän vitamiinit, biotiini, C-vitamiini ja E-vitamiini). Lisäksi tabletit sisältävät jodia. Kapselit taas sisältävät DHA:ta; dokosaheksaeenihappoa eli erästä omega-3 -rasvahappoa sekä E-vitamiinia.

LAMAZE-Eddie-musiikkielefantti-411616-676242.ashx

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valmisteen sisältävien aineosien määrät on valittu nimenomaan raskaana olevan tai imettävän naisen sekä sikiön ja vastasyntyneen tarpeet huomioiden. DHA eli omega-3 -rasvahappo on erityisen tärkeä lapsen aivojen ja näön kehitykselle.

Monet tietävätkin, että folaattitaso on oltava riittävä hedelmöityshetkellä. Raskausviikolla 6 sikiön hermostoputki sulkeutuu ja foolihapon puute lisää sikiön hermostoputken sulkeutumishäiriön riskiä merkittävästi.

Folaatin tarve lisääntyy raskauden aikana 50% ja koska ruuasta saatava folaatti säilyy huonosti eikä kestä kuumentamista on tärkeä huolehtia folaattilisästä.

Amaliaa odottaessa en ollut raskaushuumassa tajunnut aloittaa mitään vitamiineja ennen kuin neuvolan terveydenhoitaja tästä jossain kohdin kysyi. Tämä ei siis välttämättä ole asia, joka tulisi jokaisen odottajan mieleen. Toisella kerralla olin viisastunut ja aloitimmekin Johnnyn kanssa molemmat syömään vitamiineja jo hyvissä ajoin ennen toisen lapsen yritystä.

IMG_1879

Femibion raskaus 1 & 2 ravintolisissä folaatti on Metafolin® muodossa, jolloin se imeytyy paremmin elimistöön kuin tavallinen foolihappo. Metafolinilla® ei ole saantisuosituksen ylärajaa, joten riskiä yliannostukselle ei ole toisin kuin tavallisella foolihapolla, jonka yläraja on 1mg vuorokaudessa.

Täytyy muistaa se, että riittävä folaattitaso ei synny hetkessä, sillä kestää 2-3 kuukautta saavuttaa riittävä taso folaattilisällä.

Myös jodi on hyvin tärkeää raskauden aikana, sillä se edistää sikiön hermoston ja kilpirauhasen normaalia toimintaa. Femibion raskaus 1 & 2 ravintolisät sisältävät molemmat jodia.

Jatkelen nyt saamieni pillereiden popsimista ja haen varmasti apteekista näitä lisää niin kauan kuin tämä ihana imetystaipaleemme jatkuu. Ja saa nähdä jos sitä joskus pääsisi testailemaan myös näitä ykkösiäkin 😉

*Postaus toteutettu yhteistyössä Femibion:in kanssa.

11 Comments
 • Merja
  Posted at 09:15h, 10 syyskuun Vastaa

  Ihanaa kun kirjoitat folaatin/foolihapon tärkeydestä raskauden alkuvaiheessa. Yllättävän harva tietää moisen lisäravinteen tärkeydestä. Mekään emme tienneet ennen ensimmäisen lapsemme rakenneultraa jossa todettiinkin että lapsemme ei tule selviämään. Synnytin ensimmäisen tyttäremme raskausviikolla 22. <3 Tämän jälkeen olen käyttänyt foolihappoa heti kun ollaan alettu yrittämään lasta ja nyt meillä on kaksi ihanaa tervettä tyttöä. <3

  • johanna
   Posted at 20:25h, 10 syyskuun Vastaa

   Kiitos, kun kommentoit <3 Ihana, että olette saaneet elämäänne kaksi tyttöä maailman rankimman menetyksen jälkeen <3

 • Amy
  Posted at 13:14h, 10 syyskuun Vastaa

  Itsekin havahduin myös ensimmäisen raskauden aikana mm. vitamiinien tärkeyteen. Tosin apteekin synteettisitä valmisteista en koe saavani hyötyä, kun tutkimusten mukaan vain 30 % niistä imeytyy, mutta onneksi löysin orgaanisia eli ruokaperäisiä ravintolisiä. Niistä kun imeytyy sen 100 % niin tuntuu jopa että saa jotain hyötyäkin niistä! 🙂

  • Mami
   Posted at 15:35h, 10 syyskuun Vastaa

   Mitä orgaanisia ravintolisiä sinä käytät? Itsekin kaipaan orgaanisia.

   • Amy
    Posted at 20:20h, 10 syyskuun Vastaa

    Käytän Foreverin ravintolisiä 🙂

  • johanna
   Posted at 20:22h, 13 syyskuun Vastaa

   Vitamiinit on tosi tärkeitä ja kiva, että olet löytänyt itsellesi sopivia vitskuja! 🙂

 • Nimetön
  Posted at 16:12h, 10 syyskuun Vastaa

  Voi miten ihana vauvamasu sulla oli! Ja todellakin vitamiinit on tärkeitä.

  • johanna
   Posted at 20:23h, 13 syyskuun Vastaa

   Kiitos <3

 • Ei hyvää päivää
  Posted at 06:58h, 11 syyskuun Vastaa

  D-vitamiinin tarve on 100µg. Vaadi mittaus neuvolassa samalla, kun mitataan HB. Viitearvo 100-150 nmol/l on normaali.

  Osittain orgaaninen B-vitamiinivalmiste, jossa on kaikki B-vitamiinit:
  Rikas Oluthiivatabletti http://www.valioravinto.fi/rikas-oluthiivatabletti
  Rikas Oluthiivahiutale http://www.valioravinto.fi/rikas-oluthiivahiutale
  Natura Median Comblex B http://www.naturamedia.fi/b-complex

  Tässä lisää:

  http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm

 • Ei hyvää päivää
  Posted at 07:21h, 11 syyskuun Vastaa

  Hinta on aivan järjetön siitä, että ainoastaan jodi ja folaatti ovat hyvin imeytyvässä muodossa. Kaikki muut ovat synteettisiä. En kehtaisi suositella moisia tabletteja kellekkään.

  http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm

  Oletkohan nyt bloggarina saanut jotain rahaa valmistajalta tai ilmaiseksi noita valmisteita?

  Tulee vaan mieleen.

  • johanna
   Posted at 20:27h, 13 syyskuun Vastaa

   Mä mietin tarkkaan aina mihin yhteistöihin lähden mukaan ja mihin en, ja tämän yhteistyön koin sopivaksi 🙂 Ja juu pillerit sain ilmaiseksi testiin!

Post A Comment

*

code