Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Lasten mietteitä synnytyksestä -Sydän vähän kallellaan
 

Lasten mietteitä synnytyksestä

Meidän perheen yhteinen kesäloma päättyy tänään, sillä Johnny aloittaa huomenna työt kolmen viikon kesäloman jälkeen. Kauaahan mies ei töissä ehdi olla, kun isyysloma kolkuttelee jo ovella. Ajatelkaa mulla on raskausviikkoja kasassa tänään jo 34+5 ja laskettu aika on ensi kuussa! Tämän kesän aikana vauvoja on syntynyt tosi paljon etuajassa ja saa nähdä milloin meidän pieni näkee päivänvalon.

raskaus

Raskausviikko 32+1

Avointa keskustelua lasten kanssa

Amalia ja Milo ovat molemmat pohtineet paljon vauvan syntymää, synnytystä ja sitä minkälainen vauva sitten on. Meidän perheessä asioista on aina puhuttu avoimesti eikä täällä pimpit tai pippelit ole mitään etupyllyjä. Molemmat lapset ovat jo hyvin pienistä asti tienneet, että vauvat syntyvät äidin pimpistä tai sitten mahasta leikkauksen avulla.

Nyt kuusivuotiaana Amalia on pohtinut kuinka isoksi pimppi oikein tulee syntymän hetkellä ja minä olen sitten kertonut mitä supistukset aiheuttavat. Lapset ymmärtävät asioita ihan älyttömän hyvin ja Amalia onkin kysynyt tuleeko vauvan syntymän aikana äidiltä pissa vauvan päälle ja tähän olen todennut ettei pissa tule, mutta kakka kylläkin. Tämä sai hienoisen irvistyksen neidin kasvoille, mutta selitin heti perään ettei se äidin kakka vauvan päälle tule ja kätilö siivoaa sen heti sängyn päällä olevalta suojalta pois.

Luonnollisesti molemmat lapset ovat kysyneet sattuuko synnytys äitiä ja Amalia on miettinyt myös sitä voiko äidille tai vauvalle käydä pahasti. Milo on kysynyt tuleeko touhussa verta ja pojan kasvoille levisi vekkuli hymy, kun kerroin, että kyllä siinä aina vähän verta tulee. Milohan on ollut jo alta kaksivuotiaasta asti ihan fiiliksissä omista haavereista, joissa tulee hieman verta ja pikkuisesta asti hän on esimerkiksi Miia tädille nostanut housun puntit ylös ja esitellyt innokkaana polvensa haaverit.

Musta on hyvä, että lapset kyselevät asioita eivätkä pohdi niitä vain hiljaa mielessään. Toki kaikki lapset eivät välttämättä pohdikaan asioita niin laajasti kuin toiset. Amalia oppi puhumaan jo tosi varhain ja on siitä asti janonnut tietoa monista asioista ja ollaan niistä sitten puhuttu yhdessä lapsen ikätasoisesti.

Kaikilla meillä on hyvä mieli lähenevästä synnytyksestä ja vauvan tuloa odotellaan kovasti. Milo pussaa ja halii nykyään lähes aina mun massua, kun kävelee mun ohi tai tulen vaikka kaupasta kotiin. Iltaisin nukkumaan mennessä vauva saa paljon pusuja ja haleja sekä hauskaa ja suloista höpötystä. Milo on aina vauvalle jutellessaan sellaisen ujon ja niin valtavan onnellisen näköinen <3

Minkälaisia mietteitä teidän lapsilla on ollut synnytyksestä ja vauvan tulosta?

5 Comments
 • Suvi
  Posted at 08:29h, 13 elokuun Vastaa

  Meillä jutellaan 6, 5 ja 3v kanssa myös avoimesti näistä jutuista. 🙂 myös siitä miten se vauva sinne masuun on päätynyt. Kun kertoo asioista niiden oikeilla nimillä, liikaa kaunistelematta ja kiertelemättä niin lapset ei ihmettele eikä tarvi jälkeen päin selitellä.
  Kohtahan tää jo syntyykin, 39+1 tänään. 🙂

 • Emminkemmi
  Posted at 15:33h, 15 elokuun Vastaa

  Voisitko tehdä postauksen laivareissustanne?Ja Amalian esikoulusta miten lähtenyt käyntiin?Tsemppiä loppu raskausteen ja iso hali teidän perheelle.

  • Johanna
   Posted at 08:10h, 16 elokuun Vastaa

   Kiitos, halaus sinne myös <3 Ja juu voin tehdä 🙂

 • Päivi
  Posted at 19:31h, 15 elokuun Vastaa

  Itse aion kans ottaa avoimen linjan näissä asioissa sitten kun tuo nyt 2v alkaa enemmän puhumaan ja kiinnostumaan 🙂

  Tätä lukiessa tuli niin mieleen se sun aikoinaan kertoma Amalian noin eka kommentti Miloa katsomaan mennessä, että missäs se pippeli on 😀 Niin nauratti sitä sillon lukiessa, voin kuvitella tilanteen!

  • Johanna
   Posted at 08:09h, 16 elokuun Vastaa

   Hahhhhaaa ai että mä en muistanut tätä itsekään, ihana kiitos kun muistutit 😉 <3 Ja juu avoin linja on tosi jees 🙂

Post A Comment