Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Mitä tehdä, kun mieli huolestuu? -Sydän vähän kallellaan
 

Mitä tehdä, kun mieli huolestuu?

Tänään on perjantai 20.3.2020 ja Suomessa vallitsee poikkeustila vakavan koronapandemian vuoksi. Kerhot ja harrastukset jäivät tauolle jo aiemmin ja tällä viikolla on suljettu myös kouluja.

Tilanne on huolestuttava ja vakava, ja jokaisen tulisi ottaa tilanne vakavasti.

Itse olen huolissani monestakin asiasta, mutta en ole panikoitunut. Huomaan kuitenkin olevani stressaantunut ja se näkyy hieman ahdistavana olona ja kiukkuna. Stressinsietokyky on heikompi ja tiistaina meillä huusi jokainen perheenjäsen vuoronperään. Toki päivässä oli paljon ihania ja mukavia hetkiä eikä pelkkää kiukkua.

Epätietoisuus ja odottava tunnelma on inhottava ja päätinkin etten selaa puhelinta jatkuvasti, vaan keskityn lasten kanssa läsnäoloon ja puran tunteitani Johnnyn, siskon ja anopin kanssa. Ja tämä on toiminut ja olen ollut paljon rauhallisempi pari päivää.

Yritän saada tänne kirjoiteltua meidän kuulumisia tiuhaan ja voimme yhdessä jakaa täällä tunteitamme, jos haluatte.

korona

Kotikoulu

Amalian kanssa kotikoulu on sujunut oikein kivasti nämä neljä päivää ja tyttö on saanut tehtävät tehtyä hienosti. Olen istunut hänen vieressä ja Amalia on saanut heti apua, kun on tarvinnut. Koulussa kun joutuu odottamaan apua välillä kauankin, jotta pääsee taas etenemään.

On onni, että meillä on vain yksi koululainen ja vielä ekaluokkalainen, joten tehtävissä on helppo auttaa eikä niitä ole liiaksi. Mä uskon, että meidän kotikoulu tulee sujumaan oikein hyvin, kun pitää kiinni siitä, että annetut tehtävät tehdään joka päivä aamupäivän aikana eikä jätä tehtäviä iltaan. Meillä, kun tähän on mahdollisuus ollessani lasten kanssa kotona.

Amalian tehtävien aikana Milo ja Nuppu ovat muovailleet pöydän ääressä ja leikkineet yhdessä. Milo leikkii pikkusiskon kanssa aina tosi kivasti ja olen saanut keskittyä Amalian kanssa tehtäviin. Toki täällä on myös huutoa ollut ja mekkalaa eikä läheskään koko ajan hyvää työrauhaa, mutta pääasiassa mennyt tosi hyvin.

Vinkkejä mitä tehdä, kun mieli huolestuu tästä kaikesta

 •  jätä uutisten luku yhteen kertaan päivässä. Jos jotain mullistavaa tapahtuu, kuulet siitä kyllä!
 •  viime viikkoina olen jutellut koronasta paljon siskoni ja anopin kanssa. Nyt olen vähentänyt tätä, sillä tästä koitui stressiä
 •  yritä olla stressaamatta niistä asioista, joihin et voi millään lailla vaikuttaa
 •  tee mindfulness-harjotteita. Youtubessa on lyhyitä 10 minuutinkin pätkiä. Mindfulness tyhjentää ja rauhoittaa mieltä ja saa rentoutumaan
 •  ole tapaamatta isovanhempia, jotta he riskiryhmäläisinä pysyvät turvassa!
 •  tee kotona mukavia asioita. Meillä tytöillä oli yhteinen ihana kylpyhetki yksi päivä. Rentoa eloa kotikoulun ohessa. Oli ihana seurailla vieressä tätä hetkeä
 •  ulkoile ja nauti auringosta
 •  ota omaa aikaa. Eilen lähdin ystäväni kanssa rauhalliselle lenkille metsään

Mitä ajatuksia tämä kaikki teissä herättää? Mitä keinoja teillä on, kun mieli huolestuu?

7 Comments
 • Miuq
  Posted at 19:15h, 21 maaliskuun Vastaa

  Kylhän tää tilanne on tosi erilainen ja aiheuttaa ahdistusta ja pelkoa.. joskus tuntuu jopa tosi toivottomallekin, kun tiedostaa ettei riitä et pää kestää tän päivän, tai viikon vaan tätä on edessä kuukausia. 😔 yritän siis elää päivän kerrallaan vaikka se onkin vaikeeta. Toi sun vinkki et lukee uutiset vaa kerran päivässä on tosi jees ja taidan alkaa noudattaa sitä. Yrittää vaan pyörittää perusarkee parhaansa mukaan. Joskus se on vaan niin vaikeeta ku jokapaikka on kiinni ja mieli ei oikein jaksais tilannetta.

  Ootteko ottanut tilanteen millai puheeks lapsukaisten kanssa ja onko heillä heränny tilanteesta millaisia tuntemuksia?

  Tsemppiä ja terveyttä teidän perheelle!

  • johanna
   Posted at 11:13h, 22 maaliskuun Vastaa

   Ala ihmeessä tosiaan noudattaa tuota, että luet uutiset vain kerran päivässä! Tsemppiä sinne hirmuisesti <3

   Milo ei vielä oikein ymmärrä koko tilannetta, mutta Amalia ymmärtää paremmin ja koulussakin tästä paljon puhuttiin, kun koulua vielä oli. Kuitenkin ihan rauhallisesti Amalia tämän ottanut, mutta ymmärtää että esimerkiksi fafa (johnnyn isä) on riskiryhmää eikä voida heitä nyt nähdä.

 • Teresa
  Posted at 23:38h, 21 maaliskuun Vastaa

  Kyllä sen vaikutuksen huomaa jos nenä on koko ajan kiinni puhelimessa ja lukee uutisia. Tieto lisää tuskaa sanotaan. Hyviä vinkkejä oli siis sulla stressin lievittämiseen! Parhaana apuna kuitenkin itse koen uskon ja yhteyden Jumalaan. Rukouksessa saan aina kokea sitä syvää rauhaa mitä ei muualta saa. Siks sitä suosittelen ihan kaikille, hiljaisuudessa rukoilla 🙂

  • johanna
   Posted at 11:03h, 22 maaliskuun Vastaa

   Selvästi helpotti, kun lopetin jatkuvan uutisten selaamisen. Kiitos kommentistasi <3

 • Jenski
  Posted at 21:25h, 24 maaliskuun Vastaa

  Jotenkin tämän kaiken keskellä uskoni Jeesukseen on vahvistunut. Vaikka inhimillisesti katsottuna tilanne näyttää välillä jopa toivottomalta niin minulla on ihmeellisen rauhallinen olo kaiken tämän kaaoksen keskellä. Tiedän, että asiat ovat Jumalan käsissä ja hänen päämääränsä ovat aina hyvät.
  Uskon Raamatun lupauksiin ja siihen, että meistä on luvattu pitää huolta, kun pyydämme apua. Jumala on niin ihmeellinen ja hänelle mikään ei ole mahdotonta. Hän tietää tarkalleen mitä maailmassa on meneillään. Niihin käsiin on hyvä uskoa sekä itsensä että läheisensä.
  Jaksamista teidän koko perheelle <3

 • lillamy
  Posted at 16:44h, 04 huhtikuun Vastaa

  Mä muistin, että olisin kommentoinut tähän, mutta näköjään en ollutkaan.

  Olen ollut jo monta viikkoa etätöissä ja kotona oleminen alkaa ahdistaa jo jonkun verran, kun sosiaaliset kontaktit läheisten kanssa puolisoa lukuun ottamttta rajoittuvat puheluihin ja viesteihin. Huolestuttaa myös todella paljon riskiryhmään kuuluvien läheisten puolesta ja on hyvin surullista, että sairaalaan ei voi mennä katsomaan (vaikka ymmärrän hyvin miksi ja teen ehdottomasti parhaani, etten altistuisi itse ja näin mahdollisesti levittäisi tautia).

  Infoa tilanteen kehittymisestä seuraan pakostakin todella tiiviisti (olen töissä terveydenhoitoalalla, vaikka en potilastyötä teekään), mutta koitan vaikuttaa henkiseen jaksamiseeni mm. siten, että olen alkanut harrastaa joogaa virtuaalitunneilla kotona ja tehnyt iltaisin myös mindfullness-harjoituksia.

  Terkut ja tsempit sinne, toivottavasti kotikoulu on mennyt yhä hyvin <3 Amalia on kyllä niin fiksu, että eiköhän 🙂

  • johanna
   Posted at 13:16h, 05 huhtikuun Vastaa

   Vau toi joogan ja mindfulnessin harjoittaminen <3 Tsemppiä sinne ja iso hali <3

Post A Comment

*

code