Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Pahoinvointia, huimausta ja raskaustesti -Sydän vähän kallellaan
 

Pahoinvointia, huimausta ja raskaustesti

Mulla on ollut nyt noin viikon verran huimausta ja sen jälkeen pahoinvointia. Lisäksi on ollut nuutunut ja väsynyt olo ja muutama päivä sitten tein raskaustestin. Tiesin etten voisi olla raskaana, sillä huolehdimme aina ehkäisystä, mutta halusin kuitenkin tarkistaa tämän. Raskaustesti oli negatiivinen ja seuraavana aamuna mulla alkoi kuukautiset.

raskaustesti

Huimaus johtuu asentohuimauksesta, joka on ikävä vaiva. Pyörrytys on inhottavaa ja pää pyörii kuin karuselli ihan täysillä. Asentohuimaus on sisäkorvaperäistä huimausta, joka johtuu toimintahäiriöstä sisäkorvan kaarikäytävissä. Kehon asentoa ja tasapainoa aistiviin nesteen täyttämiin kaarikäytäviin kertyvä sakka saa aikaan virheaistimuksen, joka tuntuu kiertohuimauksena 2–20 sekuntia asennon muutoksen jälkeen. Huimaus tulee usein vain pään ollessa tietyssä asennossa. Näin lukee terveyskirjastossa.

Toissapäivänä tein jumppaliikkeitä, jotka auttavat tähän vaivaan. Jumppa oli tosi inhottava, kun piti kääntää pää ja odottaa, että huimauskohtaus menee ohi. Mulla meinasi ihan itku päästä ja Johnny tsemppasi mua vieressä. Jumpan jälkeen oksensin, mutta eilen kun yritin tehdä jumpan, huimauskohtausta ei tullut, joten mulla taisi auttaa jo yksi kerta. Nyt olen voinut aika hyvin pari päivää.

Muuten meille kuuluu hyvää ja pitkä joululoma on tuntunut ihanalta ja tuli tarpeeseen kaikille meille. Lapset odottavat innolla huomista, sillä molemmat pääsevät juuri valmistuneeseen uuteen kouluun. Uusi koulu on rakennettu vanhan koulun viereen, joten koulumatka on sama.

Tässä on mukavan pehmeä lasku koulun aloitukseen, sillä kahden koulupäivän jälkeen on taas viikonloppu. Johnny palasi töihin jo maanantaina, mutta ollut tänään vapaapäivällä, kun on loppiainen.

Palailen pian kertomaan meidän lomasta enemmän ja vuodesta 2020 on tulossa perinteinen postaus myös. Kirjoittaminen sujui nyt hyvin eikä tekstin katsominen tunnu pahalta. Yritin yhtenä päivänä lukea kirjaa, mutta siitä ei huimauksen vuoksi tullut mitään. Eiköhän tämä tästä taas.

Onko muilla ollut asentohuimausta? Kestikö paranemisessa kauan ja onko se uusinut?

Ihanaa arkeen paluuta kaikille <3

2 Comments
 • Riksa
  Posted at 13:04h, 07 tammikuun Vastaa

  Kaaduin kerran ja löin pääni. Asentohuimausta ei heti esiintynyt. Mutta kun sitä alkoi esiintymään, oli aivan kamalaa. Aina kun istuin, tuntui että valun tosi syvälle siinä tuolissa. Melko pian hakeuduin lääkäriin, mutta kaatumista en tuohon tainnut tuolloin osata yhdistää. Olin vallan ensiavussa saakka, ja minulle tehtiin erilaisia testejä. Puhuttiinpa jo lannepiston tekemisestä ja siinä vaiheessa taisin jo estellä, ettei sitä tehtäisi. Ilmeisesti lääkärillä raksutti jossain kohtaa ja hän määräsi minut korvalääkärille. Pääsin jopa sen lääkärin vastaanotolle, joka on asentohoidon kehittänyt. Yksi ainoa testi, ja hän tiesi jo että asentohoito tiettyyn suuntaan tepsii. Sitä kokeiltiin heti vastaanotolla ja olo koheni silmänräpäyksessä. Sain käskyn tehdä kotona näitä liikkeitä. Sitten vaiva hävisi. Tästä on jo vuosikymmeniä aikaa ja kokemus asentohuimauksesta oli pelottava.

  – R

 • Nadja
  Posted at 12:30h, 10 tammikuun Vastaa

  Itsellä vajaa pari vuotta sitten alkoi suht samalla tavalla. Eräänä päivänä päivän mittaan tunsin satunnaisesti pieniä huimauksia, mutta luulin niitä väsymyksen jälkiä. Seuraavana aamuna selvisin poikien viemisestä eskariin ja päiväkotiin. Koulun ja päiväkodin välissä tuli pahoinvointikohtaus. Päiväkotiin saapuessa en enää pysyi pystyssä, joten sieltä lähdin ensiapuun. Päivä meni tutkimuksien parissa, kaikki ok, korvalääkärille ei kuitenkaan käyty, Epäilivät asentohuimausta,sain luvan mennä kotiin ja jumpata.

  Illasta seuraavaan päivään voin pahoin, joten menin takaisin ensiapuun. Tällä kertaa korvalääkäri tarkisti tilanteen ja silmäliikkeistä selvisi, että mulla olikin kortisonilla hoituva sisäkorvatulehdus, Sisäkorvatulehdusta voi aiheuttaa mikä tahansa virus, mm. enterovirus. Joulukuussa meidän nuorin sairastui lievästi enterorokkoa, itsellä oli lievän flunssan (tai kenties enterorokon) oireita. Sisäkorvatulehdus voi olla enterorokon jälkioireena, jos sitä sairastuin.

  Kahden viikon kortisonikuuri ja tulehdus sekä oireet olivat ohi.

  Sisäkorvatulehduksen alkuvaiheessa oireet muistuttavat hyvin asentohuimausta, paitsi ne, varsinkin oksennus, pahenee parin päivän sisällä huomattavasti. Jos voi olla avuksi toisille tunnistamaan tilannetta.

  Tälläinen kokemus täältä.

  Voikaa hyvin! <3

Post A Comment