Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Puolivuotias pissaa ja kakkaa pottaan -Sydän vähän kallellaan
 

Puolivuotias pissaa ja kakkaa pottaan

Uskomatonta, vai onko? No ei ollenkaan, eikä myöskään lainkaan vaikea vauvan oppia eikä juurikaan teetä lisätyötä vanhemmille.

Mun äiti on aikoinaan alkanut potattaa mua puolivuotiaana ja näin mä olen tehnyt myös Amalian kanssa ja sitten Milon ja nyt Nupun kanssa. Kaikki ovat oppineet tekemään pottaan tarpeensa nopeasti, Nuppu teki esimerkiksi kahden kerran jälkeen.

Mä en ole näistä pottahommista ennen kirjoittanut, mutta mitäpä ihmeellistä siinä nyt on, että vauva kakkaa ja pissaa ja musta tästä on kuitenkin hyvä vinkata, sillä harvalla ehkä tulee edes mieleen, että näin pientä voi ja jopa kannattaa alkaa potattaa.

Postauksen kuvat eivät ole pottakuvia, vaan napattu ihan vain ruokapöydän ääressä Nupun ollessa isin sylkyssä <3

pottailu

Mä uskon, että puolivuotiaana vauvalla on herkkyys oppia pottailu ja siinä iässä he eivät pistä vastaan. Monesti kuulee, että lapsi ei suostu istumaan potalla, mutta näin pienenä meillä on ainakin istuttu tosi hienosti ilman kitinöitä eikä ongelmia ole tullut sitten myöhemmin, kun ovat pikkuisista asti tottuneet.

Vauvasta pitää tietysti pitää kiinni, kun hän istuu potalla, sillä ainakaan meillä kukaan lapsista ei ole tässä kohtaa vielä osannut itsenäisesti istua.

pottailu

Laitamme vauvaa potalle aina heräämisen jälkeen aamulla, ja samaten joka kerta päiväunilta herättyä. Imetän toki ensin, jos vauva haluaa, mutta muutoin menemme suoraan potalle. Vauva käy potalla myös ennen unille menoa ja heti ruuan jälkeen. Todella usein pottaan tulee pissa ja lähes tulkoon kaikki kakat ovat tulleet pottaan pottailun aloituksen jälkeen.

Mukavampihan se on pestä vauvan peppu puhtaaksi pottailun jälkeen, kuin vaippaan tehty kakka, sehän on selvä. Ja voi miten vauvakin jo hymyilee, kun kurkkaamme yhdessä pottaan ja hihkumme ja taputamme sinne tehdystä tuotoksesta.

pottailu

Vaippaa meillä käytetään toki edelleen, mutta eihän niitä siihen tahtiin enää mene kuin ennen pottailua. Meillä on lapset oppineet kuiviksi varhain ja uskon, että Nuppu oppii myös.

Kannustan pottailuun näin ajoissa siitä syystä, että pottailusta tulee heti kiva juttu eikä sitten vuoden iässä tai myöhemmin sen aloittaessa tule hankaluuksia. Lisäksi se on tosi hauskaa musta ja näyttää olevan myös vauvasta eikä tosiaan ollenkaan vaivalloista. Se fiilis on ihan huippu, kun pottaan tulee pisu tai kakka ja vauvat oppivat tosi nopeasti tämän homman <3

pottailu

Missä vaiheessa teillä on aloitettu pottailu ja miten se on sujunut?

6 Comments
 • Suvi
  Posted at 07:33h, 08 huhtikuun Vastaa

  Täälläkin on jokaisen kanssa aloitettu pottatreenit heti, kun vauva on oppinut istumaan eli 5-6kk iässä. Kahden pienemmän kanssa on jo ennen sitäkin tehty tarpeita lavuaariin/pönttöön niin, että kannatelen vauvaa.
  Nyt vauva 7kk pottailee, mutta toistaiseksi fiiliksen mukaan kun ei tahdo resurssit tällä hetkellä riittää jatkuvaan treeniin. Mutta tästä on hyvä aloittaa.

 • Anja Rautiainen
  Posted at 13:04h, 08 huhtikuun Vastaa

  Samoin (kuten edellä) meillä reilut 50 vuotta sitten ja hyvin onnistui. Iloista kesän odotusta!

 • Eija
  Posted at 21:58h, 10 huhtikuun Vastaa

  Asiaa, Johanna 🙂 Joskus vuonna miekka ja kirves vauvelit opetettiin nopsaan kuivaksi. koska pyykkääminen oli niin mielettömän rankkaa. Mitä mukavammiksi vaipat – huippuna nykyajan housuvaipat – ovat tulleet, sitä myöhäisemmäksi on potalle oppiminen siirtynyt. Ja tämä merkitsee joillekin vaippa-ihottumaa ym epämukavuutta puhumattakaan valtaisista epä-ekologisista vaippavuorista. Vanhemmat arastelevat turhaan potalle varhain opettamista. Mielestäni se on suuri helpotus sekä lapselle että äidille. Toivottavasti neuvolassakin tähän rohkaistaisiin. Iloista kevättä teidän ihanalle perheelle!

 • Nuppu 7 kuukautta -Sydän vähän kallellaan
  Posted at 20:43h, 05 toukokuun Vastaa

  […] käy hienosti potalla ja oikeastaan vaippaan ei enää kakkoja ole tullut sen jälkeen, kun puolivuotiaana aloimme häntä […]

 • Nuppu 9 kuukautta -Sydän vähän kallellaan
  Posted at 16:17h, 22 kesäkuun Vastaa

  […] käy edelleen oikein hienosti potalla ja pottailun pikkuinen aloitti isosisarusten tapaan jo […]

 • Satu
  Posted at 14:06h, 15 maaliskuun Vastaa

  Mekin olemme nyt toisen lapsen kanssa aloittaneet pottailut paljon aiemmin kuin esikoisen kanssa. Se on kyllä ollut hyvä päätös ja vaippoja kuluu vähemmän. Vanhempi lapsi vielä kärsii yökastelusta ja vuodesuoja on tarpeen, mutta sekin on lähiaikoina jäänyt vähemmälle.

Post A Comment

*

code