Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Silmäleikkaus - Sydän vähän kallellaan
 

Silmäleikkaus

Kirjoittelinkin aikaisemmin Amalian korkeasta silmänpaineesta ja viime viikolla vierailimme vain puolentoista viikon tauon jälkeen Silmäklinikalla. Silmänpaine oli laskenut hieman, muttei riittävästi, joten silmäleikkaus olisi nyt sitten edessä. Leikkauspäivä on jo sovittu ja se on huhtikuun 21. päivä. Leikkausta ennen käymme kertaalleen Silmäklinikalla silmänpainemittauksessa.

Olen jutellut Amalian kanssa tulevasta leikkauksesta ja kertonut, että silmälääkäri korjaa hieman Amalian silmää. Leikkausmenetelmä on vielä hieman auki ja silmälääkäri ja silmäkirurgi pohtivat vielä kumpi olisi Amalian tilanteeseen parempi leikkausmenetelmä. Silmään tehdään joko läppäleikkaus tai sitten silmään tullaan asettamaan putki, jonka avulla silmänpaine saadaan laskemaan.

Lääkärin mukaan silmä on kipeä muutaman päivän leikkauksen jälkeen ja silmän suojana on pidettävä suojakilpeä. Silmään ei tietenkään saa koskea ja tästä syystä kilpeä tulee käyttää. Leikkauksen jälkeen Amalia joutuu olemaan kerhosta pois viikon tai kaksi. Ulkoilla hän saa viikon kuluttua säästä riippuen. Rajuja leikkejä ja riehumista tulee välttää kuukausi, aika hurjaa kolmevuotiaan melkoisen aktiivisen lapsen kanssa.

Me menemme koko perhe Amalian mukaan Silmäklinikalle, koska haluan ehdottomasti olla tyttäreni mukana eikä Milo taas pärjää ilman äitiä. Leikkauksen jälkeen Amalia pääsee kotiin jo samana päivänä, jos kaikki on mallillaan, mutta Silmäklinikalle on palattava heti seuraavana päivänä kontrollikäynnille. Tämän jälkeen kontrollit ja silmänpaine seuranta jatkuvat viikottain kuukauden ajan.

Amalia näki tällä viikolla ensimmäisen painajaisensa, jossa hämähäkit menivät hänen silmäänsä. Liekö tällä tiuhemmalla silmälääkärin seurannalla ollut osuutta tähän uneen.

Amalia hassuttelee!

Amalia hassuttelee!

Johnny jäi nyt talvilomalle ja palaa töihin vasta pääsiäisen jälkeen, ihanaa!

Kivaa viikonloppua muruset! <3

18 Comments
 • siia
  Posted at 21:41h, 27 maaliskuun Vastaa

  Toivottavasti kaikki sujuu hyvin!

  • johanna
   Posted at 14:16h, 02 huhtikuun Vastaa

   Toivotaan! <3

 • Ruotsin mummo
  Posted at 23:04h, 27 maaliskuun Vastaa

  Heij! Olen seurannut perheenne tapahtumia.
  Olette ihana ja vastuuntuntuinen perhe ja mitkä suloiset lapset! Rukoilen puolestanne, että Amalian silmät saadaan kuntoon. Hyvää pääsiäistä koko perheelle ja rentouttavaa kevättä!

  • johanna
   Posted at 14:17h, 02 huhtikuun Vastaa

   Heippa 🙂

   Kiitos hirmuisesti kauniista sanoistasi <3 Hyvää pääsiäistä sinne myös ja ihanaa kevättä! 🙂

 • Nimetön
  Posted at 21:32h, 28 maaliskuun Vastaa

  Tsemppiä Amalialle leikkaukseen!

  • johanna
   Posted at 14:19h, 02 huhtikuun Vastaa

   Kiitos <3 <3

 • lillamy
  Posted at 22:17h, 28 maaliskuun Vastaa

  Voi harmi että leikkaus nyt sitten joudutaan tekemään. Onneksi Amalia on hyvissä käsissä ja ihanaa, että koko perhe tulee vielä tueksi sairaalaan!

  Olen kuullut henkilöltä, jolle on tehty glaukoomaleikkaus, että silmä oli ensimmäiset päivät leikkauksen jälkeen tosiaan kipeä, mutta särkylääke vei kivun kuitenkin aika hyvin pois. Ja se putki tuntui vähän aikaa ns. vieraalta esineeltä silmässä, mutta siihen tottui melko nopeasti. Toipuminen on tietenkin yksilöllistä, joten toivotaan, että Amalia pääsee mahdollisimman helpolla 🙂

  Paljon tsemppiä siis pienelle potilaalle ja koko perheelle <3

  • johanna
   Posted at 14:22h, 02 huhtikuun Vastaa

   Kyllähän me tiedettiin, että tämä on jossain kohdin edessä ja aika pitkälle kuitenkin päästiin tipoilla! Hyvissä käsissä on ihan varmasti ja hyvät on tukijoukot 😉

   En ajatellutkaan, että putki voisi tuntua, mutta kiva kun kerroit tästäkin, kiitos! <3 Toivotaan, että toipuminen sujuisi hyvin ja että leikkaus onnistuisi ja toisi avun!

   Kiitos vielä lillamy <3

 • Titana
  Posted at 22:41h, 29 maaliskuun Vastaa

  <3 Voimia tulevaan. 🙂

  • johanna
   Posted at 14:22h, 02 huhtikuun Vastaa

   Kiitos <3 <3

 • h
  Posted at 00:28h, 30 maaliskuun Vastaa

  Varmasti tuo uni tullut noista silmäongelmista, kamala miten pienikin murehtii ja pohtii omassa mielessään vaikka kuinka koittaisi nätisti aina puhua kaikesta ettei rupea murehtimaan lapsi. <3 🙁 Onnea Amalialle leikkaukseen, täällä pidetään peukkuja että kaikki menee hienosti ja silmä parantuisi hieman! <3

  • johanna
   Posted at 14:23h, 02 huhtikuun Vastaa

   Sniif, näinpä 🙁 Kiitos kovasti <3 <3

 • Eija
  Posted at 23:32h, 31 maaliskuun Vastaa

  Voi pientä Amalia-typykkää <3 Olipa kurja painajainen.Tsemppiä ja onnea silmäleikkaukseen.

  • johanna
   Posted at 14:23h, 02 huhtikuun Vastaa

   <3 Kiitos Eija <3 <3

 • Laura/Ikimuistoista
  Posted at 08:08h, 02 huhtikuun Vastaa

  On kyllä varmasti haastavaa noiden rajotteiden kanssa leikkauksen jälkeen. Ootteko miten “markkinoineet” tuon silmälapun? Tuli mieleen, että ehkä joku “merirosvoprinsessa” leikki vois vähentää mahdollista vastarintaa 🙂 Meillä 4v näkee myös hämähäkkipainajaisia. Oikeastaan aina painajaisiin liittyy hämikset. Yleensä ne on kiivenneet sänkyyn (kerrossängyn yläpeti). Tsemppiä Amalialle leikkaukseen!!

  • johanna
   Posted at 14:26h, 02 huhtikuun Vastaa

   Me ei olla vielä puhuttu silmälapusta mitään, mutta pian otetaan puheeksi. Kiitos vinkistä 🙂
   Hämikset ei näköjään ole muidenkaan mieleen siis.. kurjia nämä lasten painajaiset! Kiitos tsempeistä <3

 • MRMIM
  Posted at 22:58h, 05 toukokuun Vastaa

  Kommentoin hiukan myöhässä. Itselläni on toisessa silmässä pitkälle edennyt glaukooma. Silmänpaineen laskemiseksi asennettiin putki. Se toimi ensin hyvin, mutta tukkeutui noin vuoden kuluttua. Lääkäri sanoi, että suuressa osassa putkileikkauksia käy näin. Sitä ihmettelen, etteikö putkea olisi voinut jotenkin “ronkkia auki”. Nyt silmäni on jo “mennyttä kalua”tosin ei näköä putkileikkauksenkaan aikana juuri ollut. (Itselläni on toinen silmä täysin terve.) Hyvä siis pitää mielessä, että putki voi oikeasti tukkeutua. Jos paineet alkavat nousemaan leikkauksen jälkeen(esim. vuosienkin perästä), vaatikaa päästä sellaiselle (erikois)lääkärille joka osaa katsoa, onko putki tukossa. Muistan kuinka leikkauksen aikoihin kysyin nuorelta erikoistuvalta lääkäriltä, voiko putki tukkeutua.Vastaus: “Ei, ei se voi. Se on niin syvällä siellä.”

  • johanna
   Posted at 22:21h, 10 toukokuun Vastaa

   Kiitos kommentistasi, tosi hyvä tietää!

Post A Comment