Synttärisankari Amalia

Meillä on täällä syntymäpäiväsankari, sillä Amalialla on syntymäpäivät tänään ja prinsessaa on juhlittu sunnuntaina sekä eilen!

syntymäpäiväsankari

Amalia odotti syntymäpäiviään todella paljon ja niistä on puhuttu jo kuukausia. Eiliset kaverisynttärit sujuivat niin kivasti ja tänään kuulin Amalian kerhokaverin äidiltä, että hänen tyttönsä oli tokaissut haluavansa sitten samanlaiset synttärit kuin Amalialla! Eikä meillä mitään kummempaa täällä ollut järjestetty, ihan perus kotisynttärit.

syntymäpäiväsankari

Amalia halusi ehdottomasti viettää juhlansa kotona ja onginta sekä yksi tanssileikki olivat tytön toiveita synttäreille. Amalia toivoi myös lahjojen jaon pullonpyöritys meiningillä eli jokainen vieras nappasi Amalialle tuomansa lahjan takaisin itselleen ja sitten vieraat antoivat lahjojaan sitä mukaa kun pullo pyörähti heihin. Amalia aloitti pyörityksen ja sitten pyörittäjä aina vaihtui siihen kenen vuoro oli lahja antaa. Tämä on tälläinen nostalginen lahjojen jakoleikki omasta lapsuudestani ja se on tosi kiva. On mukavampi ettei lahjoja vaan revitä vauhdilla auki ja sitten ei edes tiedä mitä on keneltäkin lahjaksi saanut. Lisäksi kaikki vieraatkin saivat nähdä lahjojen availua ja sen mitä paketeista paljastui. Yritimme laittaa ensimmäisen lahjan sisällön vieraiden kesken kiertoon, mutta tämä oli vielä hieman hankalaa 5 ja alle 5-vuotiaille ja niin Amalia sitten aina esitteli lahjaa ystävilleen ja innokkaimmat tulivat tietysti hypistelemään. Johnny oli hauskan skeptinen ennen pullonpyöritystä ja totesi ettei lapset voi millään enää muistaa minkä lahjapaketin he ovat tuoneet, kun heidän piti oma lahjansa hakea itselleen, mutta niin vaan jokainen lapsi nappasi saman tien oman lahjansa ja ai että kun Johnny oli ihmeissään!

Onginta oli myös kiva ja se tapahtui hieman ennen juhlien päättymistä. Johnny oli kalamiehenä ottanut tämän leikin hoitaakseen ja lapset olivat innoissaan, kun saivat kelata virveliä. Ja mikä riemu syttyikään, kun jokainen sai pienen lahjakassin, josta löytyi muutama tarra, “vappupilli”, tikkari ja sukulaku.

Juhlissa tietysti myös herkuteltiin ja olimme kattaneet Amalian valisemat Prinsessa Sofia astiat ruokapöytään sekä olohuoneen pöydälle. Tarjolla oli kakun sijaan jäätelöä, strösseliä sekä suklaa- ja kinuskikastiketta. Lisäksi vielä keksiä, mokkapaloja, suolatikkuja, poppareita ja kaali, johon olimme Amalian kanssa tökänneet coctailtikkuja, joissa oli lihapullia, nakkeja, viinirypäleitä ja kirsikkatomaatteja. Juomana tarjoilimme mehua.

syntymäpäiväsankari

Juhlat kestivät kaksi tuntia ja siinä ajassa lapset ehtivät kivasti myös leikkiä ja pitää Amalian huoneessa vähän diskoa. Olihan täällä aika kova meno, mutta onneksi on paljon tilaa ja pahemmilta haavereilta vältyttiin.

Amalialla on paljon ystäviä ja tällä kertaa hän halusi kutsua myös kerhosta ystäviä. Vieraita oli sitten 12 plus serkut Eemi ja Iida ja heidän iskä. Lisäksi myös neljä äitiä oli juhlissa mukana ja kaksi pikkuista parivuotiasta. Milon veimme suosiolla juhlien ajaksi Johnnyn vanhemmille leikkimään, jotta saimme rauhassa nauttia Amalian juhlista ja katsoa lasten perään. Menoa ja melskettä oli, mutta näkihän noista kaikista muruista, että he nauttivat.

syntymäpäiväsankari

Illalla totesin onnellisena Johnnylle, että olen niin kiitollinen ja onnellinen Amalian jokaisesta ystävästä. On se ihana miten paljon tyttö on löytänyt rinnalleen hyviä ystäviä, sillä nyt jo näinkin pienenä ystävysten merkitys on suuri ja ystävät ovat Amalialle hyvin tärkeitä <3

15 Comments
 • bansku
  Posted at 13:13h, 01 helmikuun Vastaa

  Paljon Onnea 5-vuotiaalle Amalialle! <3 Varmasti on ihanat lastenkutsut teillä ollut 🙂 Ja tuo lahjojen jako ja avaaminen pullonpyörityksellä kuulosti tosi kivalta 🙂 Arvostaa myös lahjan antajia, kun jokainen lahja saa hetkeksi vieraidenkin huomion, ja samalla päivänsankari voi vielä kiittää lahjan antajaa 🙂

  • Johanna
   Posted at 21:58h, 01 helmikuun Vastaa

   Amalia kiittää ihanaa banskua <3 Jep tää pullonpyöritys on kaikin puolin kiva 🙂

 • pilvi
  Posted at 13:20h, 01 helmikuun Vastaa

  Kaunis mekko Amalialla! 🙂

  • Johanna
   Posted at 21:58h, 01 helmikuun Vastaa

   Kiitos <3

 • Vierailija
  Posted at 17:40h, 01 helmikuun Vastaa

  Ymmärsinkö oikein että veitte Milon juhlista pois? Kuulostaa tosi kurjalle. 🙁 Miksi?
  Ymmärrän kyllä, että taapero voi todellakin olla välillä tosi vilkas ja varsinkin jos on iso lapsilauma vieraita lapsia kaitsettavana.
  Eikö hoitaja kuitenkin olisi voinut tulla vahtimaan Miloa teille kotiin, niin että Milokin olisi saanut olla mukana? Mahtaa jäädä pojalle kurjat muistot, ja inhottavaa kertoa sitten myöhemmin että hänet laitettiin juhlista ulos.

  • Johanna
   Posted at 22:03h, 01 helmikuun Vastaa

   No tuskimpa tästä Milolle tulee mainittua, ja tottahan Milo oli sukulaissyndeillä mukana juhlimassa, mutta nyt päätettiin että hän pääsee leikkimään mummilaan kaverisynttäreitten ajaksi ja Amaliakin sai täyden huomion molemmilta vanhemmilta eikä pikkuveli ollut häsläämässä 🙂 Meistä tää oli tosi passeli näin 🙂

   • Vierailija
    Posted at 21:07h, 02 helmikuun Vastaa

    Selvä homma, teette kuten parhaaksi näette! 🙂 Kiva että Milo sai kuitenkin juhlia sukulaissynttäreillä mukana. Jaksamista ja onnittelut Amalialle, hän on oikein soma tyttö! 🙂

    • Johanna
     Posted at 13:37h, 04 helmikuun Vastaa

     Juu tottakai sai <3 Kiitos sanoistasi <3

 • Heidi
  Posted at 17:45h, 01 helmikuun Vastaa

  Ihana tyttö!❤ paljon onnea hänelle!

  • Johanna
   Posted at 21:58h, 01 helmikuun Vastaa

   Hih kiitos <3

 • ⭐️
  Posted at 23:51h, 01 helmikuun Vastaa

  Meillä 2,5v pikkusisko on aina pois kaverisynttäreiltä, eikö siinä ole mitään outoa mun mielestä. Isompi ei saa enää pikkusiskon saapumisen jälkeen huomiota vaan itselleen kun vilkas sisko vie helposti vanhempien huomion. Sukulaissynttäreillä toki on mukana. Onnea Amalia ?

  • Johanna
   Posted at 09:59h, 02 helmikuun Vastaa

   Kiitos Nina <3 Ja näinpä juuri 🙂

 • SaraM
  Posted at 17:39h, 02 helmikuun Vastaa

  Ihana lukea, että nykypäivänäkin järjestetään “tavallisia” synttärijuhlia! Tuntuu, että monelle on tärkeämpää, minkälaisia kuvia saa someen jaettua kuin lasten viihtyminen. Meillä kotona oli aina ihan tavalliset juhlat, eikä muuta kaivannutkaan. Ei lapset ihastele koristeita ja macaronseja 😀 Ystävät yhdessä, hyvä tunnelma ja maistuvat tarjottavat riittävät ihan hyvin 🙂 Sitä paitsi extreme-synttärit on melko persoonattomia, varsinkin jos kaikki on järjestetty aikuisten toiveiden mukaan. Uskon, että Amalia tykkäsi ihan hirveästi, kun ohjelma oli tytön mieleen 🙂 Terveiset iloiselle pikkuprinsessalle 🙂

  • Johanna
   Posted at 13:37h, 04 helmikuun Vastaa

   Amalia tykkäsi tosi paljon <3 Meillä on aina tälläset ihan perus syndet 🙂

 • Amalian upea syntymäpäivälahja! -Amalian harvinainen sairaus
  Posted at 13:29h, 04 helmikuun Vastaa

  […] juhlittiin kahdesti, sillä kaverisynttäreiden lisäksi järjestimme myös sukulaisjuhlat! Amalialla on mennyt totaalisesti mekkovaihe ohi ja […]

Post A Comment

*

code