Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Toivepostaus kodin siisteys -Amalian harvinainen sairaus
 

Toivepostaus kodin siisteys

Tänään hieman vinkkejä miten pidän kotimme järjestyksessä ja siistinä, jota se ei missään nimessä aina ole, heh! Lukijan toiveesta tämä postaus.

Blogin kuvista varmasti välittyy toisinaan sellainen tunnelma, että meidän kodissa on siisti ja seesteinen tunnelma, kuten pitkäaikainen lukijani viestissään totesi. Mutta huomatkaa se, että nämä kuvat joissa olen esitellyt kotiamme ovat kuvia, joissa kaikki on laitettu tip top ja paikat on siivottu tarkasti ennen kuvausta.

Niistä kuvista taas, joissa näkyy ihan vaan meidän arkea, voi huomata taustalla lelukaaosta, tiskejä, vaatteita, peittoja sun muuta ei niin seesteistä.

Mä en ole koskaan liiemmin piitannut lelusotkusta eikä meillä leluja ja leikkejä tarvitse siivota leikin loputtua, ruuan ajaksi tai edes ulos lähtiessä. Lelut keräillään yleisistä tiloista joka ilta, mutta leikkihuoneeseen tai lasten omiin huoneisiin saattaa jäädä sotkua yön ajaksikin.

Lapset osallistuvat leikkien korjuuseen ja etenkin Amalia ystävineen siivoaa sotkunsa monesti jo ihan itse, toki komennettuina.

siivous

Ruuan jälkeen mulla on tapana korjata pöytä heti, laittaa tiskit tiskikoneeseen, pyyhkiä keittiönpöytä ja tasot. Jos on ollut muruista syötävää tai sotkuisia syöjiä, niin hommaan lukeutuu myös pöydän alustan imurointi.

Pyrin pitämään pöydät ja tasot siisteinä ja korjaan sinne kerääntyneet epämääräiset tavarat oikeille paikoille.

Pesen pyykkiä usein ja nyt kun meillä on iso pesukone, jonne mahtuu hirmuisesti pyykkiä ei pyykkivuoria ole enää muodostunut tai jos on niin ne saa selätettyä saman tien. Kuivausrumpu on ollut myös aivan luksus hankinta ja olen tykännyt siitä paljon. Pyykkihuolto on paljon nopeampaa ja helpompaa rummun ansiosta.

Imurointi on mennyt ehkä jo hieman hulluille leveleille, koska mä imuroin oikeasti joka päivä. Toki vain yleiset tilat, en sentään makkareita, mutta silti, aika pöhköä puuhaa monen mielestä, mutta mulle melkoinen pakkomielle. Myös Johnny tarttuu toisinaan imuriin iltaisin, ja ai että kun se hurina on musiikkia mun korville 😉 Meillä ei siis pahemmin lattioilta likaa saati pölyä löydy ja jokapäiväinen imurointi ja etenkin pöydän alustan imurointi takaa sen, ettei muruset kulkeudu pitkin kämppää ja näin koti pysyy siistimpänä.

Aikoinaan mulla oli aina tietty päivä viikosta, jolloin pidin siivouspäivän. Nykyään siivoilen joka päivä vähän ja näin koti pysyy oikeastaan aina puhtaana. Toki koti on lasten ansiosta hujan hajan usein, mutta yleisesti on kuitenkin puhdasta. Tämä on toiminut mukavasti etten enää siivoa kerran viikossa hikihatussa, vaan joka päivä vähän ja hyvällä mielellä.

Mä lahjoitan tavaraa ja vaatteita eteenpäin eikä meiltä löydy juurikaan ylimääräistä tavaraa. Kotimme on hyvin avara ja sisustus on rauhallinen eikä huonekaluja tai tavaraa ole liikaa. Rakastan kotimme vaaleita värejä ja rauhaa, jota sisustus huokuu. Se tasoittaa ihanasti mun ja Milon joskus rauhatonta luonnetta.

kotileikki

Mulle siisti koti on tärkeä asia ja se saa mut hyvälle mielelle. Mä nautin siivoamisesta ja se on musta tosi terapeuttista.

Miten usein teillä siivotaan? Onko se pakkopulla vaiko ihan mukavaa puuhaa?

19 Comments
 • Ulla/Unelmien elämistä
  Posted at 17:12h, 18 tammikuun Vastaa

  Täältä löytyy toinen joka imuroi joka päivä. Ja mulla on myös sama siivoan joka päivä vähän-tyyli!niin paljon helpompaa kun ei tarvitse yhtenä päivänä jaksaa siivota koko taloa!

  • Johanna
   Posted at 08:35h, 21 tammikuun Vastaa

   Totta, tää on tosi hyvä eikä uuvuttava ratkaisu <3

 • pikkupoikien äiti
  Posted at 17:39h, 18 tammikuun Vastaa

  Mä siivoan vähän joka päivä. Siivooja käy kerran kuussa. Meilläkin pyritään siihen ettei tavaraa kerry liikaa. Pyrin laittamaan tavarat aina heti paikoilleen ja myös opettamaan poikia siivoamaan jälkensä. Mulla on sama juttu kuin sulla että lelut lattialla ei haittaa kunhan on puhdasta ja toki illalla laitetaan lelut paikoilleen ellei ole joku pidempiaikainen leikki tai legorakennelma ?

  • Johanna
   Posted at 08:34h, 21 tammikuun Vastaa

   Samalta kuulostaa <3

 • Sani
  Posted at 17:41h, 18 tammikuun Vastaa

  Sama täällä…Kun olemme syöneet siivoan samantien keittiön, ajatuskin siitä että likaiset tiskit pyörii pöydillä vaikka yön yli ja pöytätasot jää likaisiksi ja muruisiksi on ihan nou nou…Lelut korjataan myös illan päätteeksi lapsen huoneeseen ja koitan sitäkin huonetta vähän siistiä. En halua aloittaa aamua sillä, että astun mahdollisesti johonkin olohuoneessa pyörivään legopalikkaan. 🙂 Pedit petaan myös joka aamu. Imuroin 1-2krt/vko ja yleensä torstaina, koska on kivempi aloittaa viikonloppu puhtaassa kodissa. Samaten vessan siivoan kunnolla torstaisin ja vaihdan pyyhkeet yms 🙂 Meillä mies on siivoton ja se ärsyttää kyllä, koska itse nautin että koti on siisti, miestä ei haittaa yhtään vaikka kämppä olisi kaaos. Itse en pysty rauhoittumaan kaaoksen keskellä. Kun jatkuvasti vähän siistii sieltä sun täältä koti on oikeastaan aina semmosessa kunnossa että voi vastaanottaa vaikka yllätysvieraita..

  • Johanna
   Posted at 08:34h, 21 tammikuun Vastaa

   Mulla toi sänkyjen petaus usein jää, mutta paljon siistimmän ja kivemman näköstä on, kun ne petaa, en vaan jaksa monesti sitä tehdä.. Meillä Johnny on oppinut vuosien saatossa siihen, että hän auttaa siivoushommissa eikä mieskään enää tykkää olla siivottomassa kodissa 🙂 Mutta siis onhan Johnnykin sellanen, että jättää tavaroita ja vaatteita mihin sattuu ja joskus mä olen suutuspäissäni viskonut sen kengät tai paidankin kerran ulos vimmatulla raivovoimalla 😉

 • Nimetön
  Posted at 18:22h, 18 tammikuun Vastaa

  Oli aika, jolloin pesin keittiön lattian päivittäin. Enää en pese.
  Siivoan kerran viikossa. Ulkopuolista siivousapua meillä käy säännöllisesti. Toki keittiön tasot ja pöytä tulee tietysti pyyhittyä useamman kerran päivässä.
  Pyykkiä pesen päivittäin, mutta silti pyykkihuolto on yksi iso kaaos.
  Meillä lattioilla saa olla pölyä tai roskaa, enkä häiriinny tavarakasoista. Välillä harmittaa, kun tulee vieraita ja meillä on yleistä siivouskäsitystä likaisempaa tai sotkuisempaa.

  • Johanna
   Posted at 08:30h, 21 tammikuun Vastaa

   Sehän on tärkein ettei itse häiriinny! 🙂 <3 Eikä sitä kannata välittää mitä vieraat miettii, en mä ainakaan itse välitä yhtään onko kyläpaikassa siistiä vai sotkusta <3

 • Päivi
  Posted at 20:16h, 18 tammikuun Vastaa

  Keittiön siistinä pitäminen on kyllä sellanen ikuisuusprojekti että huhhuh..:D Itekkään en häiriinny olkkarin tai tytön huoneen lelusotkuista ja saavat olla yönkin yli niin, mutta keittiö on kyllä pakko iltasin siivota kunnolla, toki myös koko ajan päivän mittaan mut illalla tiskit pois + vähintään lattian lakaisu yms.. En kestä herätä aamulla laittamaan aamupalaan keittiöön missä on eiliset tiskit ja muruset, yäk!

  • Johanna
   Posted at 08:28h, 21 tammikuun Vastaa

   Joo sama, ei oo kiva aloittaa päivää laittamalla aamupalaa sotkuisessa keittiössä..

 • Teresa
  Posted at 20:40h, 18 tammikuun Vastaa

  Aika samanlaiselta kuulostaa kuin meillä. Pyyhin myös tasot heti ruuanlaiton jälkeen, täytän tiskikoneen ym. Pyykkikone on päällä ainakin kerran päivässä. Ja se ihana kamala imurointi.. imuroin myös joka päivä 😀 Lisäksi yleensä iltaisin kerran viikossa silitän kaikki silitettävät vaatteet.

  • Johanna
   Posted at 08:28h, 21 tammikuun Vastaa

   Ohhoh mä en muuten juuri ikinä silitä, muuten samat hommat 😉

 • Minä
  Posted at 22:51h, 18 tammikuun Vastaa

  Saako olla ensimmäinen, joka tunnustaa ettei siivoa koko ajan? Keittiön tasoja pyyhin kun lataan tiskikoneen, eli 3 päivän välein. Kerran viikossa koko keittiön. Muutoin vaan, jos tulee jotain märkää tai on liikaa muruja. Keittiön tasot ja ruokapöytä aina täynnä kaikkea mainoksista lähtien. Imuroin kun muistan, vessan siivoan kerran viikossa… Tietty putsaan keittiön ja vierasvessan ennen vieraita. Kyllä mäkin putsaisin joka päivä, jos ei tarvis kuluttaa valtaosaa ajasta töissä.

  • Johanna
   Posted at 08:27h, 21 tammikuun Vastaa

   Tottakai saa 😉 Kaikki omalla tyylillään ja ymmärrän, että työssäkäyvällä ei ole aikaa samalla tapaa kuin kotona ollessa <3

 • lillamy
  Posted at 11:02h, 20 tammikuun Vastaa

  Sä olet kyllä ihan super reipas kun jaksat panostaa kodin siisteyteen noin kovasti <3 On se kyllä vaan niin paljon mukavampaa olla puhtaassa ja siistissä ympäristössä kuin törkyjen keskellä. Mulle siisteys on myös tärkeää, mutta nyt on ollut sellainen "kausi" etten edes ole miettinyt siivoamista kun ajatukset on muualla ja on tuntunut että kaikki energia menee arjen pyörittämiseen. Tuntuupa tyhmältä kirjoittaa noin, kun eihän meillä edes ole lapsia, joten arjen pyörittämisen ei pitäisi olla homma eikä mikään, mutta tää on siis vaan väliaikaista, kohta olen varmaan jo oma itseni 😀 vaikka en mä kyllä normaalistikaan joka päivä imuroi, myönnetään 😀

  • Johanna
   Posted at 08:20h, 21 tammikuun Vastaa

   Toivottavasti teidän tilanne pian helpottaisi, kurja kuulla, että olet allapäin <3 Tsemppiä hirmuisesti, muista levätä ja pidä huoli itsestäsi <3 <3 Olet ajatuksissa <3

 • Sharon
  Posted at 15:01h, 21 tammikuun Vastaa

  Hei,mua rupes naurattaa toi että imuroit joka päivä.mä olen ihan samanlainen jos en imuroi niin kuivalla mopilla luuttuan lattiat joka päivä koska koirista lähtee niin paljon karvaa.huvitavaa kun otan imurin käteen niin poika painelee omaan huoneeseen ja laittaa oven kiinni ja joskus teki lapunkin ettei saa imuroida.poika siis ekalla luokalla.tytöt sanovat jo valmiiksi ei tarvi tulla meidän huoneeseen. Mulla tulee joka kerta hyvämieli kun saan imuroida rakastan sitä ja imuria 🙂

  • Johanna
   Posted at 19:59h, 23 tammikuun Vastaa

   Haaahhhaaa repesin tälle sun kommentille 😉 Ja juu mä taidan myös rakastaa mun imuria aika paljon 😉 <3

 • Annika Peltonen
  Posted at 13:56h, 24 tammikuun Vastaa

  Mukavaa puuhaahan se on, itse tykkään pyykinpesusta ja astianpesukoneen käytöstä. Lisäksi järkkäilen mielelläni kotia siistiksi:)

  Tässä odotellaan, että pääsee omaan kotiin remontin jälkeen (keittiö ja kylppäriremontti), sielläkin päässyt jo vähän järkkäilemään paikkoja.

Post A Comment

*

code