Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Vanhassa Porvoossa äidin kanssa -Sydän vähän kallellaan
 

Vanhassa Porvoossa äidin kanssa

Meidän koko perhe jäi kesälomalle tällä viikolla ja nyt on vasta keskiviikko ja ollaan puuhailtu jo vaikka mitä kivaa. Ollaan vietetty yhdessä perheen kesken aikaa ja se on ollut ihanaa. Näistä touhuista ja kuulumisista lisää seuraavassa postauksessa. Tänään kuvia ja tunnelmia kesäkaupunki Porvoosta, jossa vietin ihanan päivän kahdestaan mun äidin kanssa.

Olen käynyt Porvoossa ehkä viitisen kertaa ja Porvoon Vanha kaupunki on aivan upea. Niin kaunis, ihan joka soppi. Kauniita vanhoja taloja, ihania pikkuisia ja vähän isompia putiikkeja, hymyileviä myyjiä, mukulakivikatuja, suloisia kahviloita, huikean hyviä herkkuja ja maukasta ruokaa.

Porvoo

Vanha Porvoo on tosi romanttinen ja paljon näki pariskuntia onnellisina käsi kädessä. Ihmiset olivat hyväntuulisia ja olimme äidin kanssa molemmat tosi tyytyväisiä reissuun.

Meiltä Lohjalta ajeli Porvooseen tunnin ja vartin ja olimme liikenteessä äitini autolla. Meillä oli navikaattori päällä ja mä toimin kartturina ja onnistuin tässä yllättävän hyvin. Ei ajettu harhaan enkä pelännyt äitini kyydissä yhtään. Mä siis pelkään auton kyydissä usein ja on vain muutama ihminen kenen kyydissä tunnen oloni turvalliseksi enkä kiljahtele.

Porvoo

Lähes heti perille päästyämme pujahdimme kauniiseen kahvilaan, jossa nautimme maukkaat kakunpalat ja joimme kahvit ihanista ruusukupeista. Näistä kupeista puhuimme jo ajomatkalla, molemmilla oli toiveena juuri tälläinen kahvila, josta löytyy vanhat kauniit ruusukupit. Pöytämme oli vanha puutyöpöytä ja meille molemmille tuli mummo mieleen, äidinäiti siis. Hän oli kova tekemään puutöitä.

Porvoo

Porvoo
Kahvilan vessakin oli hurmaava!

Kiertelimme kaikki putiikit ja molemmat teimme muutaman löydön. Myös lapset saivat tuliaiset ja siskoni, jonka oli tarkoitus alun pitäen lähteä meidän mukaan.

Porvoo
Lelukauppa oli mieletön. Siellä katseltiin ja ihailtiin kaikista pisimpään <3

Porvoo

Kävimme syömässä erittäin hyvässä ravintolassa ja saimme nautiskella ruokamme ulkona. Valitsimme molemmat saman annoksen ja se oli todella hyvää, mutta aivan liian pieni mulle. Mua naurattikin, että voisin tilata toisen samanlaisen.

Porvoo

Päivä oli aivan täydellinen, seura hyvää ja Vanha Porvoo yhtä huikea kuin ennenkin. Plussaa vielä siitä, että olin matkassa kerrankin ilman lapsia, joten kenenkään perään ei tarvinnut katsoa ja sai katsella kaikessa rauhassa putiikeissa ja nautiskella kahvista ja kaikista herkuista ilman ainuttakaan keskeytystä <3

Porvoo

Porvoo

Porvoo

Suositelkaa muita kauniita kesäkaupunkeja? Hankoon ja Tammisaareen olemme tekemässä päiväreissut koko perheen voimin, mutta vielä jotain muita kaupunkeja. Jos ehtisi käymään aikuisten kesken niin, että siskokin pääsisi mukaan <3

7 Comments
 • Nimetön
  Posted at 20:38h, 09 heinäkuun Vastaa

  No Turkuunhan teidän on tietysti tultava!
  Aurajoesta kannattaa vuokrata vaikka vain tunniksi käyttöön Låna-vene ja nauttia kaupungista sen parhailta paikoilta vaikka eväiden kera.
  Joen alajuoksu on suosikkini kesäisin: Forum Marinum ja Turun linna ovat upeita tietysti lastenkin kanssa, mutta jokaisen aikuisenkin tulisi ne edes kerran nähdä.

  Kaupunki on täynnä ihania ravintoloita. Ruissalon telakalta löytyy kesällä hyvää pitsaa ja muuten ihana sisustuskauppakin, Avelia.
  Ruissaloon pääsee tietysti helposti autollakin, mutta joelta lähtee myös Föri-lautta, joka on osa kaupungin julkista liikennettä.

  Funikulaarikin on osa samaa kaupunkiliikennettä. Sillä huristelee ylös Kakolan vanhan vankilan tunnelmaan. Ihana pieni vankilamyymälä, hyvä ravintola ja erityisen ihana leipomo odottavat Turun kattojen päällä. Opastetulle kierrokselle kannattaa ehdottomasti osallistua, mutta on vankila-alue vaikuttava myös ihan vain itse katsoen.

  Vaikka Turku lähellä onkin, suosittelen tietysti myös yöpymään kaupungissa. Ja Qwenselin kahvilasta pitäisitte varmasti!

 • Emminkemmi
  Posted at 09:23h, 10 heinäkuun Vastaa

  Raumalla kannattaa käydä. Upea Vanha Rauma ja sen pikku putiikit. Sekä käydä kontion kahvilassa Vanhassa Raumassa ja syödä vanilia munkit.

 • Neito
  Posted at 18:39h, 12 heinäkuun Vastaa

  Suosittelen Kotkaa. Paikkoja, joissa kannattaa käydä on Katariinan meripuisto, Sapokka, merikeskus Vellamo ja torilta kannattaa ostaa possot. Jos aikaa on enemmän, niin kannattaa matkustaa Sapokasta vuoroaluksella Lehmäsaaressa tai Rankissa ja omat eväät mukaan. Kotka on leppoisa merikaupunki, jonne kannattaa ehdottomasti matkustaa.

 • Suvi
  Posted at 19:33h, 12 heinäkuun Vastaa

  Loviisa 😍
  Ja kotka!

 • Viikko lomaa takana-lomakuulumiset -Sydän vähän kallellaan
  Posted at 22:13h, 12 heinäkuun Vastaa

  […] vietin päivän Vanhassa Porvoossa mun äidin kanssa ja Johnny oli käynyt lasten kanssa kirpputorilla ja muuten olivat viettäneet […]

 • Nadja
  Posted at 13:53h, 23 tammikuun Vastaa

  Naantali on kesäisin suorastaan ihanaa <3 Voi yhdistää Turun reissuun. Turusta Naantaliin pääsee ihan paikallisbussilla, ellei autolla liiku.
  Kävimme viime kesällä juuri Turku – Naantali kahden päivän reissulla koko perheen voimin ja oli mukavaa 🙂

  • johanna
   Posted at 16:03h, 25 tammikuun Vastaa

   Kiitos vinkistä <3

Post A Comment