Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Milo Iho- ja allergiasairaalassa - Sydän vähän kallellaan
 

Milo Iho- ja allergiasairaalassa

Nyt on meidän vauvalle tehty baby-box tutkimus, jolla tutkitaan keuhkojen toimintaa. Tutkimus tehtiin Helsingissä Iho-ja allergiasairaalassa. Amalia sai olla äitini luona hoidossa ja me pääsimme isin kyydillä sairaalan oven eteen isin jatkaessa sitten matkaa töihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sairaalassa oli oltava jo kahdeksalta ja tutkimuksiin vierähti aamupäivä. Kotimatkalle lähdimme tosin vasta iltapäivästä, kun Johnny vapautui töistä. Odottelu ei meitä haitannut ja aulan sohvalla Milo päätti nukutushöyryissä punkea itsensä seisomaan ihan ensimmäistä kertaa. Aika mahtavaa ja nyt saa sitten olla silmät selässäkin, sillä seisoessa pienen jalat ovat aivan spagettia, kieppuvat miten sattuu. Milo myös rohkeasti päästää vain irti ja kallistuu taaksepäin. Äiti on kuitenkin ollut vieressä kotonakin, kun poika on sohvalla seisomaan noussut eikä haavereita ole päässyt sattumaan. Saa nähdä koska Milo nousee oikein puuta vasten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palataan hienosta uudesta taidosta takaisin baby-box tutkimukseen. Sairaalassa hoitaja otti meidät vastaan ja Milo punnittiin ja mitattiin. Tämän jälkeen keskustelimme hieman Milon asioista, jonka jälkeen pääsimme lääkärin luokse. Lääkäri kuunteli Milon keuhkot, katsoi korvat ja teki hieman muitakin rutiinitutkimuksia.

Lääkärin jälkeen pääsimme jälleen hoitajan huoneeseen, jossa Milo sai suun kautta lääkettä, joka vaivutti pojan syvään uneen. Hetken päästä sain kantaa vauvamme tutkimushuoneeseen. Sinne se pieni jäi lääkärin ja hoitajan huomaan ja minä piipahdin kahvilassa. Palasin osastolle puolen tunnin päästä, kuten sovimme ja odottelin siellä vielä tovin aikaa, kunnes hoitaja kantoi nukutushöyryisen lapsen syliini.

Lelujen kimppuun!

Lelujen kimppuun!

Tarjosin jonkin ajan kuluttua Milolle tissiä ja hän puraisi nännistä niin kovaa ettei tosikaan. Taisi ihmetellä mitä sinne suuhun tungettiin eikä tiennyt mitä piti oikein tehdä. Milo ei ole purrut aikoihin, joten tämä liittyi varmasti humautukseen.

Aika pian Milo nukahti uudelleen ja nukkui pitkän aikaa rattaissa. Milo nukkui ihopistokokeidenkin ajan. Ihopistokokeilla eli prick-testeillä testattiin 12 eri allergeeniä muun muassa siitepöly-, eläin- ja pölypunkkiallergeenit ja lisäksi eri ruoka-allergeenejä. Kaikki testit olivat negatiivisia, mutta suolioireitahan nämä testit eivät näytä, eikä prick-testit näytteenottajan mukaan ole ihan pienillä aina kovin luotettaviakaan.

Testien jälkeen palasimme osastolle ja lääkäri kutsui meidät huoneeseensa, jossa hän kertoi tutkimustulokset. En ollut ihan kauhean tosissani ajatellut, että tutkimuksessa olisi jotain pielessä, mutta olihan siinä. Milo sai nyt kahdeksi kuukaudeksi astmalääkityksen, jonka jälkeen menemme kontrolliin ja saamme kuulla jääkö astmalääkitys pysyväksi lääkitykseksi vai vain infektion aikaiseksi. Lääkkeeksi Milo sai Flixotide kortisonivalmisteen, joka hengitellään samalla lailla babyhalerin avulla, kuten meille jo tuttu Ventoline, joka jatkuu tarvittavana lääkkeenä.

Näin siis kävi, mutta hyvähän se on, että Milo pääsi tutkimukseen ja sai apua. Nyt voi turvallisimmin mielin suunnata näin syksyn saapuessa kerhoihin ja avoimiin päiväkoteihin, jossa nuhaneniä aina riittää 🙂

Joukosta löytyy varmasti muitakin astmalääkityksen käyttäjiä, joten oletteko kilttejä ja avaatte vähän teidänkin omia ja lastenne tarinoita. Onko lääkkeet tuoneet hyvin apua vai onko lääkkeistä huolimatta jouduttu paljon osastohoitoon esimerkiksi infektioiden aikana?

Mukavaa viikonlopun jatkoa teille ihanille lukijoille <3

16 Comments
 • Meiju
  Posted at 21:57h, 29 elokuun Vastaa

  Meillä vanhemmalla lapsosella, R:llä on epäilty infektio astmaa, aina flunssan tullessa mennään ventolinellä ja flixotidellä, terveenä ollessa ei tarvitse kumpaakaan. Meillä ne ovat ainakin auttaneet eikä ole tarvinnut juosta päivystykseen hullujen yskän puuskien vuoksi. Nyt kun 4v tuli täyteen niin taudit on kyllä vähentyneet kovasti, verrattuna vauva-aikaan.

  Aurinkoa päiviinne! 🙂

  • johanna
   Posted at 20:18h, 01 syyskuun Vastaa

   Toivotaan, että myös meillä lääkitys jäisi vain infektioiden aikaiseksi! Kiitos kun kommentoit ja ihana, että teillä sairastelut ovat vähentyneet iän myötä <3 Mukavaa syksyä sinne! <3

 • Jeanette
  Posted at 22:11h, 29 elokuun Vastaa

  Meidän tytöllä, nyt 3v, saa melkein joka flunssan yhteydessä Flixotide ja Ventoline inhalaattori lääkitysen. On saanut noin 6kk asti, hän kärsii infektio astmasta. Meidän poika nyt 5kk kärsii myös infektio astmasta neuvola lääkärin mukaan mutta en koe että hän ainakaan vielä tarvitsisi siihen lääkitystä ☺ meidän tytölle lääkkeet ovat toimineet todella hyvin! Aina kun pahempi flunssa alkaa niin heti olemme aloittaneet lääkityksen ja se on säästänyt meitä monelta huolelta ja unettomasta yöstä ☺ pakko vielä lisätä että meidän tyttö sairasteli todella paljon pienenä, oli flunssaa, kuumetta ja korvatulehduksia jne. Mutta sitten kun hän sai putket korviin niin sairastelut inhalaattori loppui melkein kokonaan ☺

  • johanna
   Posted at 20:19h, 01 syyskuun Vastaa

   Kiitos kovasti, kun kommentoit ja hienoa, että sairastelut ovat vähentyneet! <3

 • Piia
  Posted at 22:39h, 29 elokuun Vastaa

  Meidän neiti L on liki samanikäinen kuin teidän pikku-Milo, syntyi 23.12.14. Hänellä on ollut hengityksen kanssa ongelmia jo parikuisesta saakka. Ventoline-Flixotide -yhdistelmä on ollut käytössä huhtikuun alusta ja baby-box tehtiin huhtikuun lopulla. Allergiasairaalan lääkärin mukaan L on yksi pienimmistä, joille tutkimusta on pitkään aikaan tehty…

  Meilläkin näkyi siinä aika lailla uloshengityksen vajausta ja myös röntgenkuvissa näkyy jotakin pientä juttua (en ihan oo saanut käsitystä, että mitä), joten tyttö saa tällä hetkellä Flixotideä tupla-annoksella. Sen vuoksi käydään myös Allergiasairaalan kontrollissa käytännössä kuukauden välein, kortisonimäärä kun on L:n ikään nähden varsin suuri. Odotamme myös aikaa Lastenklinikalle keuhkojen tähystystutkimukseen, joka tullaan tekemään nukutuksessa, tai niin meille on ainakin luvattu.

  Meillä on ollut vasta kaksi flunssaa, joista eka oli juhannuksen kieppeillä. Itse makasin tuolloin sairaalassa selkävamman vuoksi, upeeta… Se vei neidin pariin otteeseen päivystykseen Spiraa hengittelemään. Hengitys jäi myös aika huonoksi useamman viikon ajaksi (vinkunaa kuului ihan paljaalla korvalla päivittäin ja jouduttiin antamaan Ventolinea tosi usein) ja ylimääräisellä käynnillä Allergiasairaalassa päädyttiinkin lisäämään päivittäiseen lääkitykseen vielä montelukast-niminen lääke. Lisäksi tyttö sai kortisonikuurin suun kautta kolmen päivän ajaksi. Toka flunssa oli tässä muutama viikko sitten ja oli helpompi – selvittiin ihan kotihoidolla eli pinnasängyn päädyn nostolla ja Ventolinea + keittosuolaa nenuun ahkerasti antamalla.

  Tsemppiä teidän perheelle!

  • johanna
   Posted at 20:23h, 01 syyskuun Vastaa

   Voi voi, on teilläkin ongelmia ollut 🙁 Tsemppiä hirmuisesti keuhkojen tutkintaan, Lastenklinikalla olette parhaissa käsissä <3 <3

   ps. teidän neidillä on sama synttäripäivä, kun Milon ystävällä 🙂

   • Piia
    Posted at 22:29h, 01 syyskuun Vastaa

    Tänään tupsahti postiluukusta kirje: Lastenklinikka ja osasto K6 kutsuu tämän kuun lopussa meitä… Eli tähystyshommat tehdään nukutuksessa ja neidille sitä varten on osastopaikka varattu. Hui! (Vaikka hyvissä käsissä siellä ollaan, kuten sanoitkin)

    • johanna
     Posted at 20:48h, 06 syyskuun Vastaa

     Hyvissä käsissä todella! Tsemppiä kovasti matkaan!! <3 <3

 • Minttu
  Posted at 23:06h, 29 elokuun Vastaa

  Meillä kans alettiin puoli vuotiaana alettiin epäillä infektioastmaa, lääkkeeksi saatiin ventoline ja flixotide. Lääkityksen aloittamisen jälkeen ei osastollekaan jouduttu kun muistaakseni kerran. Oireet on iän myötä koko ajan vähentyneet, tämän vuoden sisällä varmaan kaks kertaa mennyt henki ahtaalle. Nyt tyttö on 4-vuotias ja parin kuukauden päästä on uusi kontrolli. Muistan kyllä tuon ajan, kun toinen oli vielä niin pieni ja avuton, ja aina flunssan sattuessa henki meni kauhean ahtaalle, reppana ? Korvien putkitus meillä myös vähensi tuota sairastelua tosi paljon. Tsemppiä teille, uskon, että ajan myötä helpottamaan! ?

  • johanna
   Posted at 20:29h, 01 syyskuun Vastaa

   Hienoa, että lääkkeet ovat auttaneet siihen, että osastolle ette ole joutuneet kuin kerran! Nää on kurjia etenkin vauvoille 🙁 Kyllä nuo Milonkin korvat varmaan tullaan vielä putkittamaan, kun ihan vähän vielä ikää saa lisää! Kiitos tsempeistä ja varmasti helpottaa, kiitos vielä kovasti, että kommentoit <3

 • Nimetön
  Posted at 06:20h, 30 elokuun Vastaa

  Meillä on positiivisia tarinoita tuosta infektioastmasta, sillä molemmat pojat ovat päässeet varhaislapsuudessa kiusanneesta vaivasta, kuin myös lääkityksestäkin, näin koululaisina eroon.

  • johanna
   Posted at 20:38h, 01 syyskuun Vastaa

   Aivan mahtavaa, näinhän siinä taitanee usein käydä! <3 Toivotaan, että Milon lääkitys jäisi vain infektioiden aikaiseksi!

 • Nimetön
  Posted at 12:20h, 30 elokuun Vastaa

  voih, ei tuo infektioastma mikään ihmeellinen ole, mutta ei siitä välttämättä ikinä pääse eroon, ite olen jo yli kolmekymppinen, mutta aina (pari kertaa vuodessa ) joudun ottamaan heti lääkkeet käyttöön kun flunssa iskee, muuten olen päivystyksessä spirolla. itellä lääkityksenä seretide diskus, allergioita ei ole, terveeenä olleessani puhallukset huippuluokkaa, mutta flunssan tullen aivan matalat, jos en alota ajoissa lääkitystä. reseptien uusinta on vähä hankalaa, kun tuola tk;ssa ei lääkärit oikein tajua että aikusellakin voi olla tuota vaivaa vielä, kattovat vaan spirometria arvoja ja sanovat että et sä mitään lääkkeitä tarvi ja allergiapolille et aikaa saa.

  • johanna
   Posted at 20:49h, 01 syyskuun Vastaa

   Kiitos, kun kommentoit! Onpa kurjaa tuo reseptien uusinta ja sitten, kun nuo tk:n lääkärit vaihtuat vielä koko ajan ainakin meilläpäin!

 • lillamy
  Posted at 07:57h, 02 syyskuun Vastaa

  Minulla puhkesi paha astma jo vauvana ja olin pienenä todella allerginen, ne ruoka-aineet, jotka minulle sopivat, oli laskettavissa yhden käden sormilla 🙁 Olihan se todella inhottavaa ja varmasti vanhemmilleni ihan hirmu rankkaa aikaa, mutta ala-asteen aikana oireet alkoivat hieman helpottaa. Nykyään aikuisena olen allerginen ihan vain muutamalle jutulle ja säännöllistä astmalääkitystäkään ei ole ollut moneen vuoteen (Ventoline ainoastaan äkillisen hengenahdistuksen / kohtauksen varalle). Pienenä tuli vietettyä aikaa teho-osastolla usein ja kiireellä lähdettiin sairaalaan pahimpaan aikaan vähintään kerran viikossa. Toimivin lääkehoito oli juuri tuo Flixotide aamuin illoin ja lisäksi tarvittaessa Ventoline. Jännä juttu muuten, että vaikka olin ihan hirveän allerginen lapsi, niin prick-testeissä mulla ei näkynyt allergioita, ainakaan paljoa! Vaikka todellisuudessa pienen pieni hetki esimerkiksi lemmikkieläintaloudessa aiheutti aina niin pahan kohtauksen, että mut kiidätettiin naama sinisenä sairaalaan :'( Testeissä kävin ilmeisesti ainakin 2-, 4- ja 6-vuotiaana.

  Tsemppiä teille <3 Lääkkeet ovat onneksi kuitenkin tehokkaita ja astmakontrollit ovat hyviä! Onnea myös seisomaan oppimisesta, taitava Milo-poika! 🙂

  • johanna
   Posted at 20:52h, 06 syyskuun Vastaa

   Varmasti hurjan rankkaa vanhemmillesi ja tietysti sulle myös 🙁 Todella hurjaa tuo sinun allergiasi ja astmasi! Onneksi on helpottanut iän myötä <3
   Kiitos, kun kommentoit <3 Milo on muuten aikamoinen vekkuli 🙂

Post A Comment

*

code