Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Koronaväsymys, huoli ja kateuden tunteet -Sydän vähän kallellaan
 

Koronaväsymys, huoli ja kateuden tunteet

Uusia rajoituksia on tulossa ja meininki on jokseenkin sekava. Rokotus hommakaan ei ole mennyt ihan putkeen. Tässä alkaa iskeä viime kevään kaltainen väsähdys. Mulla on kova huoli monista ihmisistä. Siitä kamalasta ahdingosta, kun ei ole töitä ja moni asia epävarmaa. Ihmiset on tosi kovilla henkisesti ja yksinäisyys huolettaa sekä mielenterveyden kanssa kamppailevat. Nuoret tietysti myös ja perheet, joissa voidaan huonosti.

Onneksi kevät tuo toivoa. Pimeys väistyy, aurinko lämmittää. Pikkuhiljaa sitä jaksaa ehkä nähdä asiat valoisammin. On tehtävä töitä sen eteen, että voisi paremmin. Muistaa pitää itsestään huolta ja tehdä itselle mieluisia asioita.

Mä olen nyt kirjoittamassa tätä postausta Johnnyn vuokraamassa toimistohotellissa ja oli niin hyvä päätös tulla tänne. Saan olla aivan rauhassa ja kirjoittaa hiljaisuudessa eikä kukaan keskeytä tai häiritse mua. Okei tämä huone on melkein kuin sauna ja istun rintsikat päällä tässä, kun tuntuu että sulan. Mä tiedän, että tekee tosi hyvää mulle, kun lähden pois kotoa. Olen totaalisesti taas jämähtänyt kotiin eikä se ole hyvä asia.

koronaväsymys

Olen huomannut viime päivinä itsessäni mulle erikoisen piirteen, eli kateuden toisia kohtaan. Se ei todellakaan ole mulle tavallista. Heräsin siinä sitten sitä pohtimaan ja kerroin ajatuksistani ääneen Johnnylle. Se helpotti paljon eikä kateuden tunnetta ole enää ollut.

Asiat, joista olin kateellinen olivat ihanat vauvauutiset, joista yleensä olen niin iloinen ja onnellinen, vaikka en ihmistä tietäisikään kuin somesta. Nyt kuitenkin kateus nosti päätään, ei suinkaan siitä, että haluaisin itse lisää lapsia, vaan siitä onnellisesta olosta, joka huokui näistä ihmisistä ja perheistä. Mäkin halusin olla onnellinen ja olin kateellinen toisten onnesta.

Toinen oli lastenhoitoapu. Joku sai lapset isovanhemmille hoitoon viikoksi. Meillä lapset on ollut vuoden aikana kaksi kertaa yökylässä eikä muuten hoidossa lainkaan. Jumalauta mäkin haluan mun lapset hoitoon ja huilata. Olen älyttömän väsynyt. En vielä niin väsynyt, että uupuisin, mutta ei se kaukana ole, jos ei mitään muuta.

Tämä on jo yksi iso tekijä, että lähdin tänne toimistohotelliin kirjoittamaan. Tiedän, että kotiin palatessa jaksan taas ihan eri tavalla. Ja kirjoittaminen tuo mulle niin paljon nautintoa. Niin ja tietysti rauha, hiljaisuus ja yksinolo.

koronaväsymys

Olen onnellinen, että herään nykyään nopeammin huolehtimaan itsestäni eikä tilanne pääse pahemmaksi. Selkeästi mun on edelleen vaikea ottaa omaa aikaa. Jalkapalloharkkoihin lähdin joka viikko kolme kertaa, mutta nyt kun niitä ei pariin kuukauteen ole ollut olen taas jämähtänyt kotiin.

Sovimme Johnnyn kanssa, että alan käymään jatkossa kirjoittamassa täällä ja jos joskus tuntuu etten jaksa kirjoittaa, niin tulen sitten tänne vaikka vain hengittelemään tai mitä vaan, mutta lähden kotoa pois.

Olen viime päivinä tehnyt pieniä hemmottelujuttuja itselleni. Saunonut, tehnyt kasvonaamioita ja meikannut useammin. Näistä saan mielihyvää. Myös lasten kanssa yhteiset pulkkamäkireissut tai sylissä pitämiset, pusuttelut ja halit ovat ihania ja tuovat niin paljon hyvää mieltä. Olen parina viime päivänä nauranut ja hymyillyt paljon ja se on tuntunut taas ihanalta <3

Miten te muut voitte? <3

5 Comments
 • pm
  Posted at 21:19h, 03 maaliskuun Vastaa

  Täällä ihan samat fiilikset. Meillä ei lapset ole koronan vuoksi vuoteen päässeet mihinkään hoitoon ja nyt alkaa kyllä tuntua että oma- ja parisuhdeaika tulisi enemmän kuin tarpeeseen. Hiihtoloma alkoi koronatestillä ja viikko menee kotona kökkiessä. Voisihan asiat olla paljon huonomminkin, mutta se ei jotenkin lohduta.

  Voimia ja tsemppiä sinne! <3 Varmasti kevät ja kesä tuo tullessaan hyvää mieltä ja toivottavasti helpotusta koronatilanteeseen.

  • johanna
   Posted at 21:37h, 03 maaliskuun Vastaa

   Tsemppiä sinne kans <3 <3

 • Jeanette
  Posted at 22:12h, 03 maaliskuun Vastaa

  Täällä kanssa alkaa tämä korona jo tulla korvista ulos 🙄 työskentelen tehostetussa palvelutalossa niin työn puolesta tämäkin lisää stressiä. Kaikki uudet ohjeistukset noilta meidän päättäjiltä stressaa, ja varsinkin kun ne ei ole ihan selkeitä vaan monen ihmisen mietteitä ettå mitä pitäisi tehdä ja mitä voidaan tehdä ja jos sitä ja jos tätä.
  Kaipaan sitä että voisi innolla suunnitella jotain, ilman että pitää miettiä koronaa. Kaipaan sitä että voisi vapaasti liikkua ja mennä minne vaan. Ja lapset, ei meilläkään ole vahteja vaikka “pitäisi” olla, isovanhemmat eivät jaksa/halua, ovat vielä niin meneviä, elää omaa elämää. Eihän tämäkään ole huono asia mutta onko liikaa pyydettyä että huomiois välillä lapsenlapsiaan? Kaipaan myös sitä että ei joka aivastelusta tarvitse pelätä ja miettiä että pitääkö nyt mennä testeihin. Tai että uskaltais soittaa sairaalaan ja kertoa vaikka lapsen mahavaivoista ilman että tyrkytetään koronaa, vaikka näitä on ollut jo vuosia…
  Tulipas valitus viesti 😅
  Kevennykseksi niin tällä hetekllä näyttää siltä että saan vihdoin ja viimein itselleni koiran 30v lahjaksi 🤭 ja vielä sen rotusen mistä olen unelmoinut vuosia!

 • Leila Vesala
  Posted at 22:29h, 03 maaliskuun Vastaa

  Vaikka olen täysin eri ikäryhmää (67) kuin sinä, mieheni omaishoitajana voin samaistua tilanteeseesi. Tänään juuri ajattelin, että kuin eläisi taas lapsen kanssa., muistisairauden takia. Ulos ei voi mennä, jos toinen ei halua, samat asiat kysellään ja vastataan. Onneksi mieheni on kiltti, mutta oma jaksaminen on kortilla. Tänään sain hänet muutamaksi päiväksi hoitoon. Toivottavasti saisit lapsia yöhoitoon ja omaa aikaa itsellesi. Ja mikä tärkeintä yhteistä aikaa Johnnyn kanssa. Hyvää kevättä sinulle ja perheellesi. Toivottaa yksi mummi

 • Hanni
  Posted at 19:40h, 04 maaliskuun Vastaa

  Niin no. Mun lapset ovat 9v ja 12v ja en ole ikinä saanut heitä yökylään minnekään. Eivätkä he ole olleet hoidossakaan oikein missään, siten, että oltaisiin miehen kanssa päästy jonnekin. Paikkakunnalla, jossa asumme, ei ole ketään, joka voisi hoitaa. Isovanhemmat, jotka voivat hoitaa, asuvat 650 km:n päässä. Jos isovanhemmat ovat meillä tai me heillä, olemme mekin siellä. Ja nämä ovat siis omat vanhempani. Silloin harvoin kun näen heti, haluan nähdä itsekin heitä, eikä niin, että lähtisimme sitten miehen kanssa jonnekin lähihotelliin. Ehkä olisi pitänyt palkata joskus joku ulkopuolinen hoitaja, mutta en sellaistakaan oikein ole halunnut tehdä. Toki minun vanhemmat ovat lapsia aina hoitaneet silloin, kun on nähty ja silloin ollaan käyty miehen kanssa jossain. Mutta se on siis ehkä 3-4 x vuodessa pari tuntia.

Post A Comment