Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Ristiriitaiset fiilikset koulujen avaamisesta -Sydän vähän kallellaan
 

Ristiriitaiset fiilikset koulujen avaamisesta

En ole kummemmin lukenut ihmisten ajatuksia tulevasta koulujen avaamisesta, mutta varmasti se herättää paljon tunteita puolesta ja vastaan. Mulla itsellä on jotenkin tosi ristiriitaiset fiilikset tästä ja esimerkiksi tänään aamusta mietin, että joo Amalia menee kouluun, mutta eilen ja tänään illasta olen ollut aika varma, että anon hänelle lomaa sen reilun pariviikkoisen, joka koulussa oltaisiin ennen kesäloman alkua.

Korona on vaikea ja vaarallinen tauti osalle eikä sitä voi olla täysin varma miten se kenenkin kohdalla etenee. Ei ole sanottu varmaksi, että tauti tulisi “lievempänä”, vaikka mulle tai Johnnylle ja pelkäänkin sitä, että Amalia saisi koulusta tartunnan ja tartuttaisi meidän perheen ja sitten esimerkiksi Johnny makaisi teholla hengitysputki kurkussa.

koulujen avaaminen

Lasten puolesta ei huoleta järin paljoa, sillä perusterveet lapset sairastavat ilmeisesti melko lievästi. Toki hieman mietityttää Milo, joka joutuu astmalääkitystä hengittelemään jokaisen flunssan aikana. Milo ei kuitenkaan kuulu riskiryhmään, sillä hän ei käytä lääkitystä kuin ainoastaan infektion yhteydessä. Toki voi olla, että Amalia saisi jäädä koulusta pois pikkuveljen astman vuoksi.

En oikein näe meidän perheen kohdalla mitään syytä, miksi kouluun olisi pariksi viikoksi mentävä. Etäkoulu on sujunut mallikkaasti ja vaikkei etäopetusta enää järjestetä, selviytyisi Amalia tehtävistä kotiopetuksessa.

Lastensuojelun näkökulmasta koulujen avaaminen on kuitenkin erittäin hyvä asia.

Tämä on vaikea päätös ja jotain olisi nyt päätettävä. Jos koulua olisi jäljellä pidemmän aikaa, en miettisi, vaan Amalia palaisi kouluun, mutta nyt näin pienen ajan vuoksi en näe siinä Amalian kohdalla mitään järkeä.

Mitä ajatuksia koulujen avaaminen teissä herättää? Meneekö teillä lapset kouluun? 

7 Comments
 • Riina
  Posted at 03:28h, 07 toukokuun Vastaa

  Meillä eskarilainen palaa 9 päiväksi eskariin. Irse pitäisin lapsen kotona. Opiskelen etänä ja vaikka tämä on ollut tosi rankkaakin,jonkunlainen rytmi ollaan jo saatu tähän.Eskarista soitticat ja sanoivat että on velvollusuus palata sinne jos perheessä ei ole riskiryhmään kuuluvaa. Silloinkin pitäisi viedä lääkärintodistus. Mietityttää koska tiedän että tilat on pienet ja osa henkilökunnasta jo lomalla, eivät pysty siis hajauttamaan ryhmiä pienemmiksi. Lusäksi eivät itsekään osanneet sanoa miten ruokailu järjestetään,ruokailevatko edelleen koulun ruokalassa. Ilmoitin että lapsi tulee olemaan vain ne pakolliset 4 tuntia entisen kokopäivähoidon sijaan.Sydämestäni toivon että kaikki menee hyvin. RK

  • äitee
   Posted at 14:50h, 07 toukokuun Vastaa

   Aika erikoista, jos eskarilla olisi oikeus nähdä perheenjäsenen terveystietoja…. Ja loman anominen on aina myös mahdollista, tai ilmoittaa että lapsella on nuha, koska vain terveenä saa mennä. Jos lapsen siis kotona haluaa pitää. Meillä eskarilainen myös, mutta pienessä päiväkodissa, pohdinta on vielä kesken. Ei ole onneksi eskarin suunnalta painostettu suuntaan tahi toiseen.

 • Liljaani
  Posted at 08:00h, 07 toukokuun Vastaa

  Ehdottomasti pitäisin Amalian kotona. En ole lukenut Suomen mediaa joten en tiedä syitä koulujen avaamiseen. Kuulostaa vähän oudolta idealta, mutta varmasti siellä on hyviä syitä taustalla,

 • saikku
  Posted at 18:48h, 07 toukokuun Vastaa

  Minulla ei ole enää koululaisia kun ovat jo aikuisia. Mutta jos minulla olisi, en laittaisi heitä missään nimessä 2 viikon takia kouluun. Varsinkin kun teillä on sujunut hyvin kotikoulu ja Amalia on reipas tyttö. Kyllä sinne kouluun ehtii syksyllä jos tilanne parempi koronan suhteen.

 • Jannis
  Posted at 19:44h, 07 toukokuun Vastaa

  Yhtä lailla ristiriitaiset tunnelmat. Olen itse opettaja ja palaan töihin, joten lapsienkin palattava kouluun ja päiväkotiin. Ei tarvitse siis pohtia, kun ei ole vaihtoehtoja.
  Itse pidän hyvinkin mahdollisena, että yksi syy tähän koko asiaan on, että asioita suunnitellaan ja harjoitellaan valmiiksi syksyä varten. Koronahan voi olla seuranamme vielä syksyllä ja ensi vuonnakin. Kaikkien lapsien on kai palattava kouluun jossain vaiheessa.
  Mutta kyllä, on tämä aika ahdistavaa.

 • Outi
  Posted at 09:14h, 08 toukokuun Vastaa

  Tietysti kouluun, eihän se ole mikään mielipidekysymys edes, vaan oppivelvollisuuteen perustuvaa. En kuvittele olevani parempi asiantuntija kuin he, jotka tästä päättävät.

 • bansku
  Posted at 12:45h, 08 toukokuun Vastaa

  Minä en missään tapauksessa laittaisi, enkä varsinkaan Uudellamaalla asuessani.. Ja kun Amalialla on vielä etäkoulukin sujunut niin hyvin 👍 Ei tällä koulujen avaamiselle ole muuta tarkoitusta, kuin kokeilla kuinka käy nyt kun rajoituksia halutaan pikku hiljaa lähteä purkamaan ja tämä koulujen avaaminen on kokoajan ollut se ensimmäinen asia, joka halutaan purkaa, vaikkei sillä ole edes mitään tekemistä talouden kanssa.. 😕 Varmasti joissakin perheissä on tämä etäkouluaika ollut vaikeaa, mutta ne ovat juuri niitä perheitä, joissa ongelmia on ollut jo ennen koronaa, eikä mikään kahden viikon koulussa olo niitä ongelmia poista..

Post A Comment

*

code