Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clients/670df0887837b9922f20cf65f9464851/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Älä anna parisuhteen jäädä lasten jalkoihin -Sydän vähän kallellaan
 

Älä anna parisuhteen jäädä lasten jalkoihin

Älä jää odottamaan sitä aikaa, kun lapset ovat isoja eivätkä tarvitse vanhempia ja käytä heidän voimavaroja kaiken aikaa, vaan muista hoitaa parisuhdetta tässä hetkessä, tässä arjessa ja usein ehkä kovassa härdellissä.

Lapsia ei tarvitse huomioida koko ajan, ja me ollaan tätä opeteltu ja yritetty opettaa meidän lapsille. Helppoa se ei aina ole ja muistuttelen Johnnya tästä asiasta edelleen. Meidän isommat lapset ovat kovia puhumaan eivätkä aina osaa odottaa omaa vuoroaan, vaan puhuvat päälle ja Johnny usein alkaa sitten heti hyysäämään lapsia, vaikka mulla olisi ollut hänen kanssa keskustelu kesken. Mua loukkaa, jos mä en saa sanottua mun asiaa loppuun tai huomaan, että toinen ei kuuntele, vaan keskittyy jo johonkin muuhun.

Tottakai niissä tilanteissa, jossa lapsi on vaikka jonkinlaisessa pinteessä, niin keskeytetään yhteinen juttutuokia ja autetaan, mutta se jos lapsi tulee sun luokse ja alkaa kertoa omaa asiaansa, vaikka vanhemmilla on juttu kesken, niin siinä kohtaa lapsella voi hyvin sanoa, että odota hetki omaa vuoroa, me keskustelemme tämän ensin loppuun.

Joillekin perheille tämä on itsestäänselvyys eikä ehkä tälläinen “ongelma” ole yhtään tuttu, mutta me harjoittelemme tätä edelleen yhdessä koko perhe. Musta kaikkien perheenjäsenten pitää tulla kuulluiksi eikä se ole reilua, että esimerkiksi äiti tai isä ei saa jotain juttua juuri ikinä sanottua, kun on koko ajan sellaista hulinaa eikä aikaa kertoa jotain itselleen tärkeää asiaa.

parisuhde

Meidän parisuhteen hoito tapahtuu joka ilta, koemme sen molemmat tosi kivana ja tärkeänä asiana. Katselemme yhteisiä ohjelmia, syömme yhdessä, juttelemme ja hassuttelemme. Mutta teemme töitä sen eteen, että toista huomaisi enemmän myös siinä arjen härdellissä. Ehtisi kuuntelemaan toista paremmin, antaa halauksia ja suukkoja. Sehän on hirmuisen tärkeää, että myös lapset näkevät vanhempien välisen rakkauden.

Yhteinen huumori on meidän suhteen yksi tärkeimmistä asioista ja se, että aina kun olemme kahdestaan, niin meillä on super kivaa yhdessä. Ja kahdestaan tarkoitan juurikin näitä yhteisiä iltoja, jolloin lapset nukkuvat. Ja sitten, kun olemme aivan kahdestaan, niin että lapset ovat yökylässä, niin se on melkoista luksusta.

Siitä ei ollakaan päästy hetkeen nauttimaan, mutta tiedetään, että se on edessäpäin. Nuppu ei ole vielä ollut yökylässä eikä hoidossakaan kuin kerran vauvana mun siskolla, kun kävin lääkärissä, mutta tiedän, että jossain kohdin hän rohkenee yökyläilemään ja saamme Johnnyn kanssa kahdenkeskistä luksus aikaa. Nyt eletään tätä hetkeä ja olen onnellinen, että mulla on tuollainen ihana pikkuinen vielä, vaikka hänkin kasvaa niin kohinalla koko ajan.

Parisuhteen hoito ei tarkoita meillä siis sitä, että lapset ovat poissa kotoa, vaan hoidamme suhdettamme jatkuvasti tässä normaalissa arjessa ja se on todella tärkeää. Mä en halua sellaista tilannetta meille, että kun lapset ovat isoja, niin huomaamme, että emme tunne toisiamme lainkaan emmekä viihdy toistemme seurassa. Se olisi kamalaa ja siinä tilanteessa edessä olisi kaiketi avioero tai vaihtoehtoisesti pariterapia ja ainakin rutkasti hommia parisuhteen eteen.

Ei meillä parisuhde ole koko aikaa mitään ruusuilla tanssimista, vaikka isoja riitoja meillä ei koskaan olekaan. Silti toisessa ärsyttää tietyt jutut helvetistikin, mutta ei koskaan silloin, kun saamme olla kahdestaan ilman häiriötekijöitä, eli lapsia 😉 Silloin meillä on aina hauskaa ja ihanaa, emme kinastele eikä toisessa ärsytä mikään.

Naiset kaipaavat monesti parisuhteessa enemmän huomiota, meillä ainakin on näin, että kaipaisin rutkasti enemmän haleja ja suukkoja ja nyt olen tsempannut niiden antamisessa itsekin ja toinen on siinä sitten petrannut myös tosi paljon.

Olemme molemmat huomanneet, että tämä luo suhteeseemme paljon lisää positiivisia tunteita, jotka heijastuvat tietysti koko perheen hyvinvointiin. Halauksen ja suukon antaminen on pieni juttu, mutta niin äärimmäisen tärkeä ja on jännä miten se voi aina välillä arjessa vain unohtua raskaiden päivien ja kiukun alle. Se on harmittavaa, mutta me olemme päättäneet molemmat tehdä töitä sen eteen ettei enää unohtuisi, koska niiden antamisella ja saamisella on niin valtavan iso merkitys <3

Miten teidän parisuhde voi ja miten hoidatte parisuhdettanne?

5 Comments
 • Mari
  Posted at 23:19h, 20 huhtikuun Vastaa

  Heeei ihan muuhun liittyen, jos saa kysyä.. Onko teillä talossa omat huoneet jokaiselle lapselle vai joutuuko jotkut jakamaan huoneen? Mitä mieltä olet tästä asiasta ylipäätään? Tarviiko lapset oman huoneen, entä teineinä? Meillä siis kovat pohdinnat nyt tästä asiasta kotona ja siksi kiinnostaisi miten teillä on ja ajatellaan asiasta. 😊

  Ps. Meillä kans kaikki 3 kiljuu omiaan ja keskeyttää meitä koko ajan eikä tosiaan muisteta pitää puoliamme miehen kanssa!! 😄

 • Hanna
  Posted at 20:49h, 21 huhtikuun Vastaa

  Meillä on sama ongelma, lapset keskeyttävät meidän jutut lähes aina. Ollaan myös opeteltu sitä, että sanotaan lapsille, että odottavat vuoroaan, kunnes me olemme saaneet asian valmiiksi. Meillä on lapsilla sen verran lyhyt pinna, että ei aina oikein onnistu hyvin, ja yhdellä lapsista on tarkkaavaisuushäiriö, joten sekin tuo lisämaustetta hommaan.. 😉
  Vaikka minulta ei kysyttykään, vastaan silti.. Meillä on kolme lasta, isommat ovat samassa huoneessa ja pienin tulee saamaan oman huoneen. Nyt isommat muistavat melkein päivittäin sanoa, että voitaisiinko me tehdä vielä yksi lapsi, niin sitten ei kukaan saa omaa huonetta 😂 Lapset ei tietenkään tiedä, mutta ollaan jo tovi yritetty saada vauvaa. Jos tämä toive toteutuu, meillä on sitten tosiaan kaksi lasta per makuuhuone.

 • Hellu
  Posted at 08:52h, 22 huhtikuun Vastaa

  Vähän tuntuu ettei oo koko parisuhdetta. Itse käyn töissä, hoidan ostokset, vien ja haen 2v lapsen päiväkodista, yritän hoitaa kotityöt miten jaksan, huolehdin lapsen vaatteet, ruuat, leikityksen ja ulkoilun pääasiassa yksin. Kaiken päälle puoliso yrittää pudottaa painoa joten dieettiruuat, valmistus+pakkaus, on myös mun homma kun oon aina ruuat hoitanut. Puoliso yrittää opiskella päivisin kotona, ei ylipainon ja huonon mielen takia jaksa tehdä mitään isompaa. Apua ei halua hakea. Ja kaikki tämä on tietysti mun vika. Eipä oikein oo itsellä enää iltasin halua/jaksamista ryhtyä mihinkään parisuhteen hoitamiseen.

  Kiitos ja anteeksi kun sain avautua 😂

  • johanna
   Posted at 17:39h, 22 huhtikuun Vastaa

   Ouh tilanne kuulostaa aika epäreilulta 🙁 Harmi, ettei miehesi halua hakea apua, siitä olisi varmasti isosti hyötyä koko teidän perheelle <3 Halaus sinne <3

 • hanna
  Posted at 23:27h, 23 huhtikuun Vastaa

  Hellun miehen sielunkumppani (mies siis hänkin) asuu täällä meillä, patalaiska ukko, nalkutusgeenillä varustettu, omasta mielestään täydellinen. Mulla ja hällä neljä lasta, joista nuorin erityinen, kaikki hoidan, kodin ja lapset, mun pitäis olla hälle vaan kiitollinen, kun silloin sentään kun olen nuorimman kanssa sairaalassa, katsoo muiden (siis jo kouluikäisten perään). Niin että suhteenhoitoa tällaisen kanssa iltaisin..?

Post A Comment